ROBOLA WINNERY ΑΓΡΟΤ.ΣΥΝ/ΣΜΟΣ ΠΑΡ.ΡΟΜΠΟΛΑΣ ΚΕΦ/ΝΙΑΣ
Είδος Επιχείρησης: Τοπικά Παραδοσιακά Προϊόντα
Δραστηριότητα: *ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ - ΕΜΦΙΑΛΩΣΗ
Κατηγορία:
Δήμος: ΟΜΑΛΑ
Διεύθυνση: ΟΜΑΛΑ , ΟΜΑΛΑ
Τ.Κ.:
Τηλέφωνο: 2671024 563 2671
Φαξ: 2671086481
Email: info@ionion.com
Website: www.robola.gr
   

 

Προφίλ Επιχείρησης

 

Το οινοποιείο του συνεταιρισμού βρίσκεται στο οροπέδιο της κοινότητας των Ομαλών και σε υψόμετρο 700 μέτρα στις πλαγιές του πανέμορφου και καταπράσινου βουνού του Αίνου και δίπλα στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου προστάτη του νησιού της Κεφαλονιάς.
Το οινοποιείο μας λειτουργεί στην θέση αυτή από το 1987 και είναι ένα από τα πιο σύγχρονα μικρά οινοποιεία της Ελλάδος. Βρίσκεται μέσα στο κέντρο της ζώνης της ρομπόλας και περικλείεται από 3000 στρέμματα επιλεγμένων ορεινών και πεδινών αμπελώνων με το ιδεώδες έδαφος και τις ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες που ευνοούν την καλλιέργεια της ρομπόλας Κεφαλoνίας.
Έτσι επιτυγχάνονται ιδανικές συνθήκες συλλογής και οινοποίησης των σταφυλιών διατηρώντας την αμπελοοινική παράδοση που φθάνει στους αρχαίους ομηρικούς χρόνους.

Βραβεύσεις

Robola san Gerassimo
Int. wine Fair - DETROP March 1999 Thessalonica
2nd place among the whites, 9th over all

Robola
International Wine Challenge London, Great Britain,
seal of Approval '90, '95

 
Ιστορικό

 

Ο Συνεταιρισμός μας ιδρύθηκε το 1982, έχει 260 μέλη κύρια απο την περιοχή Ομαλών - τρωιαννάτων. Οινοποιεί, περίπου το 70% της συνολικής παραγωγής Ρομπόλας με ιδιαίτερη φροντίδα στην παράδοση και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ποικιλίας. Είναι η έκφρασή της "συλλογικής συνήδεισης" των αμπελοκαλλιεργητών της ζώνης ΟΠΑΠ.
Σήμερα η Ρομπόλα είναι το πιο δυναμικό αγροτικό προϊόν του νομού και αποτελεί κίνητρο για την απασχόληση των νέων στην αγροτική παραγωγή.
Με την δραστηριοποίηση του Συνεταιρισμού στην δύσκολη διεθνή αγορά επιδιώκεται η αύξηση της στρεμματικής καλλιέργειας της αμπέλου στη ζώνη της Ρομπόλας και η βελτίωση του εισοδήματος των παραγωγών που μοχθούν για την συγκεκριμένη καλλιέργεια.

 
Λίγα λόγια για τα προϊόντα μας

 

ΤΟ ΚΡΑΣΙ:
Εδώ λοιπόν στην Κεφαλονιά καλλιεργείται και παράγεται το μοναδικό κρασί -- ρομπόλα ένα λευκό αρμονικό κρασί υψηλής ποιότητας - από τα πιο φημισμένα και γνωστά κρασιά της Ελλάδας.
Η αξιοθαύμαστη ισορροπημένη γεύση του η δυνατή προσωπική νότα του και το μοναδικό του λευκό χρώμα είναι λίγα από τα στοιχεία που το έχουν καθιερώσει παγκόσμια.
Η καλλιέργεια αυτού του σταφυλιού χαρακτηρίζεται σαν μια πραγματικά σκληρή δουλεία στις πλάγιες του όρους αίνου το έδαφος του οποίου χαρακτηρίζεται σαν φτωχό και πετρώδες και σε ύψος που φτάνει τα 800μ.

Επιπλέον στοιχεία σας αναφέρουμε παρακάτω:
Ζώνη όπα ρομπόλας : 49000κμ2
Συνολική έκταση καλλιέργειας : 3000κμ2
Συνολική παραγωγή κατ έτος : 800τ
Μέγιστη επιτρεπόμενη παραγωγή ανά κμ2 : 800Kr
Μέσος όρος παραγωγής ανά κμ2 : 350κgr.
Συνολική παραγωγή οίνου σε φιάλες : 950000Btu

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΡΑΣΙΟΥ:
Aπω το σύνολο της ετήσιας παραγωγής ο συνεταιρισμός ρομπόλας Kεφαλονιας συγκεντρώνει το 70% όλης της περιοχής. σήμερα η καλλιέργεια ρομπόλας περιορίζεται σε επτά κοινότητες στην νοτιοκεντρική ορεινή Κεφαλονιά που μόνον αυτές οι κοινότητες έχουν το δικαίωμα να παράγουν ρομπόλα και να την κυκλοφορούν με το όνομα Ρομπόλα Κεφαλονιάς το οποίο είναι κατοχυρωμένο νομοθετικά από το κράτος σαν κρασί ονομασίας προελεύσεως ανωτέρας ποιότητας.
 

 
Σημεία Πώλησης

 

 Σε όλη την Ελλάδα σε επιλεγμένα Σουπερ Μαρκετ και Κάβες

 
   
Kατάλογος Προϊόντων
   
Ρομπόλα Κεφαλονιάς (VQPRD)
Τιμή7.50
ΚατηγορίαΚρασιά

 

Κρασί λευκό, ξηρό Ονομασίας Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητας με πολύ λεπτά χαρακτηριστικά σε άρωμα και γεύση. Πίνεται δροσερό στους 10-12 °C και συνοδεύει ψητά ψάρια και θαλασσινά.
Ρομπόλα Κεφαλληνίας ‘’ San Gerassimo’’ (VQPRD)
Τιμή8.50
ΚατηγορίαΚρασιά

 

Κρασί λευκό, ξηρό από επιλεγμένους ορεινούς αμπελώνες της ποικιλίας Ρομπόλας Κεφαλληνίας, Ονομασίας Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητας με κιτρινοπράσινο χρώμα, λεπτό άρωμα και ισορροπημένη γεύση. Πίνεται δροσερό σε θερμοκρασία 10-12 °C και συνοδεύει λευκά κρεατικά και θαλασσινά.
Melambus
Τιμή7.00
ΚατηγορίαΚρασιά

 

Οίνος λευκός, ξηρός, επιτραπέζιος, με λεπτό και απαλό άρωμα. Παράγεται από τις τοπικές ποικιλίες Τσαούσι και Βοστιλίδι. Σερβίρεται στους 10 °C και συνοδεύει θαυμάσια θαλασσινά, ορεκτικά και τοπικά πιάτα.
 
Πλαγιές Αίνου
Τιμή7.50
ΚατηγορίαΚρασιά

 

Τοπικός οίνος λευκός ξηρός, με καθαρό ανοιχτό αχυρένιο χρώμα. Ένα υπέροχο μπουκέτο λευκών λουλουδιών, εσπεριδοειδών, τροπικών φρούτων και βοτάνων αποκαλύπτεται στη μύτη με έντονη φρεσκάδα στην επίγευση. Παράγεται από τη συνοινοποίηση των ποικιλιών Ρομπόλας Κεφαλληνίας, Τσαούσι, Βοστιλίδι και Μοθωνιό. Σερβιρισμένο σε θερμοκρασία 10 °C συνοδεύει θαλασσινά, ορεκτικά και τοπικά πιάτα.
Brillante blank, sec & demi-sec
Τιμή7.00
ΚατηγορίαΚρασιά

 

Κρασιά λευκά επιτραπέζια , ξηρά και ημίξηρα , με χαρακτηριστική κρυστάλλινη καθαρότητα, προέρχονται από τους φημισμένους αμπελώνες της Κεφαλονιάς με μακρόχρονη οινοποιητική παράδοση. Παράγονται από την συνοινοποίηση των ποικιλιών Ρομπόλας Κεφαλληνίας , Τσαούσι και Μοσχάτο Κεφαλληνίας . Η σωστή συνοινοποίηση τους δίνει αξιοθαύμαστη ισορροπία. Πίνονται όπως τα λευκά κρασιά σε θερμοκρασία 10-12 °C συνοδεύουν ορεκτικά ζυμαρικά, σαλάτες .
Brillante rose, sec & demi-sec
Τιμή7.00
ΚατηγορίαΚρασιά

 

Κρασιά ροζέ επιτραπέζια, ξηρά και ημίξηρα, με ζηλευτή ισορροπία σε αρώματα και γεύσεις, από την συνοινοποίηση των ποικιλιών Ρομπόλα Κεφαλληνίας , Τσαούσι, Βοστιλίδι, Μοσχάτο Κεφαλληνίας και Μαυροδάφνη Κεφαλληνίας. Πίνονται όπως τα λευκά κρασιά σε θερμοκρασία 10-12 °C συνοδεύουν πουλερικά, πίτες, τυριά.
Linos
Τιμή7.50
ΚατηγορίαΚρασιά

 

Κρασί ερυθρό, ξηρό, επιτραπέζιο, με ωραίο χρώμα και άρωμα που συνδυάζει ώριμα φρούτα με ξηρούς καρπούς . Διακριτική η γεύση της βανίλιας και της κανέλας αφήνει να φαίνεται περισσότερο ο ποικιλιακός χαρακτήρας του Αγιωργήτικου και της Μαυροδάφνης Κεφαλληνίας. Πίνεται στους 18-20 °C και συνοδεύει κυνήγι, κόκκινα κρεατικά,  τυριά.
 
Προηγούμενη ΣελίδαΗ ευθύνη για το περιεχόμενο των καταχωρήσεων-εταιρικών παρουσιάσεων των μελών του portal βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τον κάθε επιχειρηματία ή τον υπεύθυνο της επιχείρησης και σε καμία περίπτωση το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης
     
© Copyright EEKI   Powered by infohitech.gr  
  


ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ 2000-2006 Γ? Κ.Π.Σ
ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 3 : ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
ΜΕΤΡΟ 3.1 : ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΥΝΟΪΚΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) κατά 80% και από Εθνικούς πόρους κατά 20%.