VITORATOS WINNERY ΒΙΤΩΡΑΤΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΟΥ ΝΙΚ.
Είδος Επιχείρησης: Τοπικά Παραδοσιακά Προϊόντα
Δραστηριότητα: *ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ - ΕΜΦΙΑΛΩΣΗ
Κατηγορία:
Δήμος: ΠΑΛΛΙΚΗΣ
Διεύθυνση: ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 3 , ΛΗΞΟΥΡΙ
Τ.Κ.:
Τηλέφωνο: 2671092558
Φαξ:
Email: info@ionion.com
Website: www.vitoratoswines.gr
   

 

Προφίλ Επιχείρησης

 

Στο χωριό Μαντζαβινάτα του Δήμου Παλλικής στεγάζεται το Οινουργείο Βιτωράτου.

Το προσωπικό του Οιν. Βιτωράτου αποτελείται από δύο άτομα. (εκτός των εργατών που ασχολούνται στην καλλιέργεια του αμπελώνα έκτασης 50 στρεμμάτων) Το Οινουργείο είναι εφοδιασμένο με μηχανήματα και εγκαταστάσεις τελευταίας τεχνολογίας, όπως ανοξείδωτες δεξαμενές διπλού μανδύα ελεγχόμενης θερμοκρασίας με παροχή αζώτου και ψυκτικό μηχάνημα 50.000 btu.

Επίσης διαθέτει πλήρη σειρά ανοξείδωτων μηχανημάτων για την μετατροπή του σταφυλιού σε μούστο όπως εμβολοφόρο αντλία σταφυλοπολτού, σπαστήρα αποβοστριχωτήρα και κάθετο πιεστήριο.

 
Ιστορικό

 

Οταν η Βενετία κυριαρχούσε στα Ιόνια Νησιά, η σημαντικότερη ίσως επιτυχία της ήταν να δημιουργήσει μονοπώλιο στη διακίνηση του Μοσχάτου, που στην ευρύτερη περιοχή του Ληξουρίου της Κεφαλονιάς βρήκε τις ιδανικότερες συνθήκες για να αποδώσει τα μέγιστα. Αργότερα στην ίδια περιοχή ήρθε η ποικιλία της Μαυροδάφνης, η καλλιέργεια της οποίας σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία.

Η καλλιέργεια του Μοσχάτου και της Μαυροδάφνης, αποτελεί και σήμερα μια δύσκολη γεωργική εργασία. Οι ποικιλίες αυτές ζητούν επίπονες τεχνικές και δίνουν φτωχές αποδώσεις αλλά και υπέροχες ποιότητες.

Η οικογένεια του Ανδρέα Βιτωράτου αντιπροσωπεύει για πάνω από 100 χρόνια τη γνώση της παρασκευής υψηλής ποιότητας Μοσχάτου και Μαυροδάφνης, η δε τυποποίηση από το 1993 των οίνων του Οινουργείου Βιτωράτου αποτελεί την εμπορική εξέλιξη αυτής της προσπάθειας.

 
Λίγα λόγια για τα προϊόντα μας

 

Οι αμπελώνες που δίνουν τα σταφύλια τους για να δημιουργήσουμε τα κρασιά μας είναι έκτασης 50 στρ.

Ο Ανδρέας Βιτωράτος συνεχίζει με πολύ μεράκι και αγάπη αυτή τη δύσκολη γεωργική εργασία που έμαθε από τον πατέρα και τον παππού του.

Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται ζητούν επίπονες τεχνικές και αποδίδουν μικρές ποσότητες αλλά υπέροχες ποιότητες σταφυλιών. Είναι απόλυτα εγκλιματισμένες, δοκιμασμένες ποικιλίες που καλλιεργούνται αιώνες τώρα στο ίδιο μέρος της νότιας Παλλικής.

 
Σημεία Πώλησης

 

Σε επιλεγμένες Κάβες και Σουπερ Μάρκετ όλης της Ελλάδας

 
   
Kατάλογος Προϊόντων
   
Ιερώτις
Τιμή7.50
ΚατηγορίαΚρασιά

 

Ιερός Έρως.
Ο Συνδυασμός της Κεφαλονίτικης ποικιλίας Τσαούσι με το γνωστό Chardonnay μας δίνει ένα ολοκληρωμένο λευκό κρασί με λεπτά αρώματα και φρουτώδη γεύση.
Γευτείτε τον Ιερώτι με λευκά κρέατα και τυριά στους 8 °C.
Terra Ionia
Τιμή7.50
ΚατηγορίαΚρασιά

 

Έντονο Ροζέ χρώμα, με σύνθετα αρώματα που θυμίζουν φρούτα και άνθη της Ιόνιας Γής. Γεύση μεστή, ολοκληρωμένη από τη παρουσία της Μαυροδάφνης και του Βοστιλιδιού.
Συνοδεύει άψογα σαλάτες, πίτσες και θαλασσινά στους 10 °C.
Πολύσμιγο
Τιμή7.00
ΚατηγορίαΚρασιά

 

Το ευγενικό αυτό και αρωματικό κρασί, προέρχεται από τις παραδοσιακές Κεφαλονίτικες ποικιλίες Μοσχάτο, Βοστιλίδι, Τσαούσι και Μοσχατέλα που η αρμονική τους σύνθεση, του χαρίζει επαξίως το όνομα Πολύσμιγο.
Ο έντονα φρουτώδης χαρακτήρας και η πληθωρική του γεύση σίγουρα θα σας ενθουσιάσει. Δοκιμάστε το στους 10 °C συνοδεύοντας το με πατροπαράδοτους θαλασσινούς μεζέδες.
Ροδόχρους
Τιμή8.00
ΚατηγορίαΚρασιά

 

Ο Ροδόχρους του Οινουργείου Βιτωράτου είναι ένα μεστό κόκκινο Κεφαλονίτικο κρασί. Οι ποικιλίες του Μοσχάτου και της Μαυροδάφνης προσφέρουν έντονα αρώματα και δυνατή επίγευση. Σας προτείνουμε να το γευτείτε με μαγειρευτά κρέατα και πλούσια τυριά στους 14 °C.
Ρομπόλα Κεφαλονιάς
Τιμή8.50
ΚατηγορίαΚρασιά

 

Το υπέροχο αυτό κρασί της Κεφαλονιάς γεννήθηκε από την αρωματικότερη ελληνική ποικιλία, την ορεινή και ατίθαση Ρομπόλα. Τόσο η χαμηλή η στρεμματική της απόδοση, όσο και η παραδοσιακή οινοποίηση στο Οινουργείο του Ανδρέα Βιτωράτου, το προίκισαν με φρουτώδες άρωμα, πληθωρικό σώμα και μια ευγενική σύνθεση που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει.
Ερυθρός
Τιμή8.50
ΚατηγορίαΚρασιά

 

Ο Ερυθρός του Οινουργείου Βιτωράτου, είναι ένα βαθυκόκκινο ρουμπινί κρασί, με μεστή και πλούσια γεύση από το πανέμορφο νησί της Κεφαλονιάς.
Η ποικιλία της Μαυροδάφνης χαρίζει στο κρασί αυτό μια ξεχωριστή βελούδινη σύνθεση που μπορείτε ν'απολαύσετε στους 18 °C σε κολονάτο ποτήρι παρέα με κρεατικά και κίτρινα τυριά.
Προηγούμενη ΣελίδαΗ ευθύνη για το περιεχόμενο των καταχωρήσεων-εταιρικών παρουσιάσεων των μελών του portal βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τον κάθε επιχειρηματία ή τον υπεύθυνο της επιχείρησης και σε καμία περίπτωση το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης
     
© Copyright EEKI   Powered by infohitech.gr  
  


ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ 2000-2006 Γ? Κ.Π.Σ
ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 3 : ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
ΜΕΤΡΟ 3.1 : ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΥΝΟΪΚΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) κατά 80% και από Εθνικούς πόρους κατά 20%.