ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Θ. ΜΙΧΑΛΑΤΟΥ (ΣΕ "ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ")
ΣΥΝΕΝΕΤΕΥΞΗ ΜΕ Γ. ΤΙΜΟΘΕΑΤΟ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ Κ.ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ Κ. ΑΤΣΑΡΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ Β.ΚΕΚΑΤΟ

ΕΚΘΕΣΗ ΙΟΒΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ!
K.ΜΙΧΑΛΟΣ: « ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ Η ΟΠΟΙΑ ΝΕΑ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ!»
ΜΕΓΑΛΗ ΠΤΩΣΗ ΤΖΙΡΟΥ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ!
ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑ 17,9% ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ!

2ο ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΗΣΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Η ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ!
ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥ Ε.Ο.Τ.
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΪΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ!
ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΞΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ!
ΤΟ 2013 ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΟΝΙΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΜΑΣ!

ΟΑΕΕ ΚΑΛΕΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ!
ΔΟΘΗΚΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ Α.Π.Δ. ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ!
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΕΕΕ, ΕΣΕΕ & ΓΕΣΕΒΕ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ.
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ 02/04/13 ΓΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΡΕΧΟΥΣΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΟΣΕΩΝ ΣΤΟ Ι.Κ.Α
ΤΟ Ι.Κ.Α. ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΡΕΧΟΥΣΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΟΣΕΩΝ!


ΣΥΝΕΝΕΤΕΥΞΗ ΜΕ Γ. ΤΙΜΟΘΕΑΤΟ 
 
Ημερομηνία 03/03/2012
Περιγραφή  ΣΥΝΕΝΕΤΕΥΞΗ ΜΕ Γ. ΤΙΜΟΘΕΑΤΟ
<img alt="> Eκτύπωση Προτείνετε σε ένα φίλο!

ryanair_boeing_737800_at_manchester_international_airportg_ezbr

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ…

…ΣΤΗΝ EASYJET KAI THN RΥΑΝΑΙR!

Το λέγαμε εδώ και καιρό! Αν κάποιος από την Κεντρική Ευρώπη επιθυμούσε να επισκεφθεί τα νησιά μας και δεν ήθελε να ταλαιπωρηθεί, να χαλάσει ένα τσουβάλι λεφτά ή να χάσει (άπειρο) χρόνο στο ταξίδι, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ! Από φέτος, όμως, τα πράγματα αλλάζουν διότι από αεροδρόμια της Κεντρικής Επιτροπής, οι δυο αεροπορικές Εταιρείες, η Easyjet και η Ryanair, αναλαμβάνουν με χαμηλό κόστος να τον στείλουν κατευθείαν στην Κεφαλονιά.

Δυο λόγια για τις δυο Εταιρείες:

Η EasyJet εδρεύει στον αερολιμένα του Luton, του Λονδίνου.  Ιδρύθηκε το 1995. Η αερογραμμή αναλαμβάνει (προ)σχεδιασμένες υπηρεσίες και εξυπηρετεί περισσότερες από 200 διαδρομές μεταξύ 65(και παραπάνω) ευρωπαϊκών, και όχι μόνο, αεροδρομίων. Δημιουργήθηκε από την εταιρεία easyGroup και τον ελληνοκύπριο επιχειρηματία, Στέλιο Χατζηιωάννου. Ο στόλος της το 2011 αποτελείται από 184 αεροσκάφη. Η EasyJet πραγματοποιεί πτήσεις σε αεροδρόμια που βρίσκονται κοντά στο κέντρο της κάθε πόλης και επιπλέον προσφέρει ειδικές υπηρεσίες σε πελάτες business class. Η εταιρεία δεν προσφέρει δωρεάν γεύματα ή αναψυκτικά κατά τη διάρκεια της πτήσης, αλλά οι επιβάτες μπορούν να τα αγοράσουν στο αεροπλάνο.
Η Ryanair έχει την έδρα της στην Ιρλανδία και πραγματοποιεί δρομολόγια πτήσεων από τους κύριους κόμβους της προς έναν τεράστιο αριθμό προορισμών, κυρίως ευρωπαϊκών. Ιδρύθηκε το 1985 και είναι η μεγαλύτερη και πιο γνωστή εταιρεία χαμηλού κόστους στην Ευρώπη. Ο στόλος της το 2011 αποτελείται από 306 αεροσκάφη. Η Ryanair έχει πρόσθετες χρεώσεις για όλες τις υπηρεσίες που δεν είναι άμεσα σχετιζόμενες με την πτήση( αποσκευές, check-in, αναψυκτικά κατά τη διάρκεια της πτήσης, κλπ.) Είναι γνωστή για τη χρήση αεροδρομίων εκτός του κέντρου της κάθε πόλης, έτσι ώστε να μπορεί να μειώσει το κόστος. Η εταιρεία δεν προσφέρει δωρεάν γεύματα κατά τη διάρκεια της πτήσης.

 

afie929937924917925927_917926913921929917932921922913_768_x_576

Γ.ΤΙΜΟΘΕΑΤΟΣ:ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ «ΧΑΜΗΛΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ»

Oι κρατήσεις έχουν «παγώσει» εδώ κι ένα δίμηνο εξαιτίας της αβεβαιότητας που υπήρχε διεθνώς για το τι θα συμβεί στη χώρα μας! Οι φήμες στην Αγγλία για εμφυλιοπολεμική κατάσταση στην Ελλάδα, οι περσινές ταλαιπωρίες των επισκεπτών (π.χ. η απεργία των ταξί) , η αναμενόμενη περαιτέρω πτώση του εσωτερικού τουρισμού ,η ιστορία με την Thomas Cook αποτελούν ,φυσικά, αρνητικά δεδομένα. Εν τούτοις, ο κ. Γ. Τιμοθεάτος, ταμίας της ένωσης Ξενοδόχων του τόπου μας, δεν ήταν απαισιόδοξος για την φετινή τουριστική περίοδο στην Κεφαλονιά, μια και εκτίμησε  ότι οι αερομεταφερόμενοι επισκέπτες μας θα είναι περισσότεροι από πέρυσι, από τη στιγμή που πιάνουν «δουλειά» ,για πρώτη φορά στο νησί μας ,οι αεροπορικές Εταιρείες χαμηλού κόστους!

 

                                                                                                                   

 

-Θα έχουμε, λοιπόν, κ. Τιμοθεάτε,φέτος, στην Κεφαλονιά δυο αεροπορικές εταιρείες «χαμηλού κόστους»: Την easy jet και την ryan air.Δώστε μας στοιχεία: Από πότε ξεκινάνε, πόσο συχνά θα έρχονται…

ryan air ξεκινά νωρίς. Το πρώτο της αεροσκάφος που θα προσγειωθεί στην Κεφαλονιά καταφθάνει στις 6 Απριλίου εξαιτίας του Πάσχα των καθολικών. Η Εταιρεία  προσπαθεί να προσεταιριστεί αυτούς τους Ιταλούς που επιθυμούν να ταξιδέψουν εκείνες τις ημέρες-και από όσα γνωρίζω έχουν γίνει αρκετές κρατήσεις. Θα είναι πρωτόγνωρο για την Κεφαλονιά να έχουμε τριήμερα από την Ιταλία ,από την στιγμή που ούτε οι Πατρινοί δεν έρχονται για τριήμερο στην Κεφαλονιά!

-Από το Μπέργαμο;

 ryan air «πετάει» από Πίζα και Μπέργαμο .Τον Απρίλιο έχουμε δυο πτήσεις από Μπέργαμο και μια πτήση από Πίζα και ,μετά ,έχουμε τέσσαρες πτήσεις την εβδομάδα, μέχρι τέλος Οκτωβρίου. Η easy jet ξεκινάει με δυο πτήσεις την εβδομάδα στα τέλη Απριλίου από Μιλάνο και Κάτγουϊκ και τον Ιούλιο και Αύγουστο θα προστεθούν πτήσεις από το Μάντσεστερ- κατά πάσα πιθανότητα! Με αυτή την κίνηση η Ένωση Ξενοδόχων και η Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Καταλυμάτων προσπαθούν να επιμηκύνουν την τουριστική περίοδο…

-Οι χρήστες των αεροπορικών Εταιρειών χαμηλού κόστους πότε κλείνουν τα καταλύματα;

-Η συνήθεια των ξένων είναι να κλείνουν τα καταλύματά τους από πριν. Λίγοι είναι αυτοί που κάνουν έρευνα αγοράς όταν έρχονται στην Κεφαλονιά. Οι περισσότεροι κινούνται μέσα από το Ίντερνετ και έχουν κάνει τις επιλογές τους πριν ξεκινήσουν. Μέσα από το site της η easy jet δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της να επιλέξουν και το κατάλυμά τους  «πακέτο» με το εισιτήριό τους, σε συνεργασία με  tour operatorsryan air στο site της δεν παρέχει αυτή τη δυνατότητα. Mπορεί, όμως, να προωθήσει μέσα από το περιοδικό της ή από συνεργαζόμενα site, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια…

-Υπάρχει περίπτωση να αυξήσουν ή και να μειώσουν τις πτήσεις;

-Από όσα γνωρίζω και οι δυο Εταιρείες είχαν ξεκινήσει με δυο αεροδρόμια αναχωρήσεων η κάθε μια και έχουν προσθέσει από ένα : Το Μιλάνο η easy jet και την Πίζα η ryan air.Στα συμβόλαια που υπογράψανε μαζί μας , οι άνθρωποι της easy jet προσθέσανε από μόνοι τους το Μιλάνο χωρίς να το ζητήσουμε. Με την ryan air είχαμε συμφωνήσει το Ντύσελντορφ και το Μπέργαμο κα ι αυτοί μας «έκαναν δώρο» και την Πίζα. Υπήρξε μια εμπλοκή με την πτήση από το Ντύσελντορφ, αλλά, είναι σίγουρο ότι θα δρομολογηθεί…

-…Και, επομένως, απ τις δυο Εταιρείες, θα έχουμε δέκα ή δώδεκα πτήσεις την εβδομάδα προς το αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς  τον Ιούλιο και τον Αύγουστο!

-Βεβαίως! Τα πράγματα, λοιπόν, δείχνουν ότι υπάρχει αυξητική τάση! Και με τις δυο Εταιρείες ανοίγουμε πύλη στην Κεντρική Ευρώπη, σε αγορές με τις οποίες μπορούμε να δουλέψουμε στην Κεφαλονιά-Δεν πρόκειται για Ισραηλινούς, Κινέζους ή Ινδούς που έχουν άλλα standard!

-Κάποιοι λένε ότι οι πελάτες αυτών των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους είναι «φθηνοτουρίστες»!

-Δεν σημαίνει ότι κάποιος που επιλέγει μια εταιρεία χαμηλού κόστους για να ταξιδέψει, θα επιλέξει κι ένα φθηνό κατάλυμα ή δεν θα ξοδέψει χρήματα!

-Πόσο φθηνότερο είναι το εισιτήριο σε σχέση με τις άλλες εταιρείες;

-Όσο πιο νωρίς κλείσεις τόσο πιο φθηνά είναι. Αυτή τη στιγμή η τιμή είναι 100-130 ευρώ με επιστροφή και από Ιταλία και από Αγγλία.

-Υπογράφηκε, λοιπόν, μια συμφωνία ανάμεσα στις δυο εταιρείες και την Ένωση ξενοδόχων, το Επιμελητήριο και την Ομοσπονδία Ενοικιαζόμενων καταλυμάτων. Μιλήστε μας γι αυτή την συμφωνία! Πρέπει, βεβαίως, να δώσετε και κάποια χρήματα! Γιατί;

-Υποσχέθηκαν και ο Δήμος Κεφαλονιάς και η Περιφερειακή αυτοδιοίκηση ότι θα βοηθήσουν. Τα χρήματα που οι δυο Εταιρείες ζήτησαν καλύπτουν, μάλλον, έξοδα διαφήμισης ,δεν θεωρώ ότι με τα χρήματα αυτά θα μετριάσουν το ρίσκο τους να πετάνε έξη μήνες στην Κεφαλονιά! Με την easy jet υπάρχει συμφωνία να καταβάλλουμε για κάθε επιβάτη 10 ευρώ την πρώτη χρονιά, 7,5 την δεύτερη και 5 ευρώ την τρίτη και με την ryan air να καταβάλλουμε 75.000 ευρώ την πρώτη χρονιά , 50.000 ευρώ την δεύτερη και 45.000 την τρίτη. Σύμφωνα με την easy jet, η Εταιρεία θα μας φέρει 9.000 τουρίστες την πρώτη χρονιά κι επομένως , θα χρειαστούμε 90.000 ευρώ. Εμείς, η Ενωση Ξενοδόχων ζητάμε 500 ευρώ από κάθε ξενοδοχείο –και η δαπάνη αυτή αντιστοιχεί με την δαπάνη για προβολή σε κάποιο περιοδικό ή site!Eχουμε μαζέψει ,ήδη, αρκετά χρήματα κα ι από όσα γνωρίζω και από τα νοικιαζόμενα έχουν συγκεντρωθεί αρκετά! Τα χρήματα αυτά ,έχουμε συμφωνήσει να τα αποδίδουμε στις Εταιρείες σε μηνιαία βάση και έχουμε αποφασίσει-οι τρεις φορείς- τι θα δώσει ο καθένας. Θα πρέπει στο σημείο αυτό να σας πω ότι για την  ύπαρξη και τη διαμόρφωση της συμφωνίας η συμμετοχή του Επιμελητήριου-δια του Προέδρου του κ.Θ.Μιχαλάτου- ήταν ιδιαίτερα σημαντική!

-Θα ακολουθήσουν και άλλες Εταιρείες «χαμηλού κόστους»;

-Είναι βέβαιο ότι όταν μια Εταιρεία πηγαίνει κάπου, ακολουθούνε και άλλες! Νομίζω ότι του χρόνου θα έχουμε κι άλλες Εταιρείες «χαμηλού κόστους». Γίνονται σχετικές συζητήσεις ,αλλά είναι  νωρίς ακόμη για ανακοινώσουμε κάτι! Θα έχουμε ,άλλωστε, κατά την φετινή περίοδο ,από την Norwigean,  μια πτήση την εβδομάδα από Σκανδιναβία.

( «Πάντως,προβλέπω περισσότερο late Booking εφέτος» μας είπε στο τέλος της συζήτησης ο κ.Τιμοθεάτος, εκφράζοντας το πανθομολογούμενο «πιστεύω» για  μια χρονιά/τουριστική περίοδο με έντονη- πρωτοφανή;- αβεβαιότητα )

 

 

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΩΝ «ΑΛΛΩΝ»

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Σ. Γαλιατσάτος μας ενημέρωσε ότι ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων της Κω κ. Μηνάς Χατζιμιχαήλ με τον οποίο ήρθε πρόσφατα σε επικοινωνία-τον πληροφόρησε ότι το νησί είχε μεγάλη άνοδο σε αριθμό επισκεπτών, χάρη στις Εταιρείες χαμηλού κόστους και ,ιδιαιτέρως, χάρη στην ryanair που ξεκίνησε με 4 πτήσεις το 2010( Φραγκφούρτη-Μπέργαμο), συνέχισε με 22 το 2011 και αναμένεται να φθάσει τις 32 την τρέχουσα χρονιά! Ο κ. Χατζημιχάήλ διαβεβαίωσε, επίσης, τον κ. Γαλιατσάτο ότι δεν δημιουργήθηκε κάποιο πρόβλημα με τους συγκεκριμένους ταξιδιώτες/πελάτες των Εταιρειών χαμηλού κόστους. (Παρόμοιες ήταν και οι σχετικές αναφορές του  τ.Προέδρου στα Χανιά, κ. Ν.Κόρακα )

11 

 

     
Ξέχασα το συνθηματικό μου
© Copyright EEKIPegasus Hermes Application   Powered by Pegasus Technology  


ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ 2000-2006 Γ? Κ.Π.Σ
ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 3 : ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
ΜΕΤΡΟ 3.1 : ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΥΝΟΪΚΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) κατά 80% και από Εθνικούς πόρους κατά 20%.