ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Θ. ΜΙΧΑΛΑΤΟΥ (ΣΕ "ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ")
ΣΥΝΕΝΕΤΕΥΞΗ ΜΕ Γ. ΤΙΜΟΘΕΑΤΟ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ Κ.ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ Κ. ΑΤΣΑΡΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ Β.ΚΕΚΑΤΟ

ΕΚΘΕΣΗ ΙΟΒΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ!
K.ΜΙΧΑΛΟΣ: « ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ Η ΟΠΟΙΑ ΝΕΑ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ!»
ΜΕΓΑΛΗ ΠΤΩΣΗ ΤΖΙΡΟΥ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ!
ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑ 17,9% ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ!

2ο ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΗΣΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Η ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ!
ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥ Ε.Ο.Τ.
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΪΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ!
ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΞΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ!
ΤΟ 2013 ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΟΝΙΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΜΑΣ!

ΟΑΕΕ ΚΑΛΕΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ!
ΔΟΘΗΚΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ Α.Π.Δ. ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ!
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΕΕΕ, ΕΣΕΕ & ΓΕΣΕΒΕ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ.
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ 02/04/13 ΓΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΡΕΧΟΥΣΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΟΣΕΩΝ ΣΤΟ Ι.Κ.Α
ΤΟ Ι.Κ.Α. ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΡΕΧΟΥΣΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΟΣΕΩΝ!


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ Β.ΚΕΚΑΤΟ 
 
Ημερομηνία 08/11/2011
Περιγραφή  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ Β.ΚΕΚΑΤΟ
<img alt="> Eκτύπωση Προτείνετε σε ένα φίλο!

kekatos_2

Β.ΚΕΚΑΤΟΣ : «ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ, Η ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ‘’ΧΑΔΙ’’!»

 

 

Συνάντησα τον Βαγγέλη Κεκάτο, ΑντιΔήμαρχο, αρμόδιο για τον Τουρισμό, στο Δημαρχείο, λίγο πριν αναχωρήσει-ιδίοις εξόδοις όπως με ενημέρωσε-για την σημαντική για μας World Travel Market στο Λονδίνο. Η συζήτησή μας κράτησε πάνω από πενήντα λεπτά και ο κ. Κεκάτος υπογράμμισε ότι η νεοσυσταθείσα Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Κεφαλονιάς εργάζεται σκληρά και συστηματικά ώστε να δοθούν λύσεις, εγκαίρως, σε όλα τα σημαντικά θέματα. Στο τέλος της συζήτησης αναφέρθηκε και στο Περιοδικό μας:«Το περιοδικό του Επιμελητήριου» μας είπε «στέκεται πολύ καλά στον χώρο των εκδόσεων! Κάθε φορά που το βλέπω χαίρομαι που το βλέπω!»  

                                                                                                 Τ.Β.

                                                                                      

-Ποια είναι η πολιτική σας φιλοσοφία απέναντι στον τουρισμό και τους επαγγελματίες του τουρισμού; Το μόνο που φιλοδοξείτε είναι απλώς το να βρίσκεστε στο πλάϊ  τους βοηθώντας ώστε να ικανοποιηθούν οι επιδιώξεις τους ή έχετε τη δική σας ιδιαίτερη άποψη την οποία προσπαθείτε να υλοποιήσετε;

-Ο τουρισμός ,αντικειμενικά , αυτή την περίοδο, είναι η κινητήριος δύναμη για την ανάπτυξη του νησιού διότι βρίσκεται σε πτώση  η οικοδομή και οι λοιπές δραστηριότητες…

Η Κεφαλονιά είναι ένα πολιτισμένο νησί, ένα αξιοπρεπές νησί και το ισχυρό της «χαρτί» είναι ο πολιτισμός της ,το οποίο οφείλουμε να το διαχειριστούμε, να το υπογραμμίσουμε και να το ενισχύσουμε! Σε αυτή την κατεύθυνση βαδίζουμε! Ο τουρισμός ο οποίος δεν φιλτράρεται μέσα από τον πολιτισμό, για μας δεν θεωρείται τουρισμός!

Πολλή κουβέντα γίνεται για master Plan με ορίζοντα την ερχόμενη εικοσαετία ή και παραπάνω! Αντικειμενικά, όμως, στην χώρα μας δεν υπάρχει συνέχεια και έτσι υποχρεωνόμαστε να προγραμματίζουμε μέχρι το πέρας της δικής μας θητείας, διότι δεν έχουμε καμιά βεβαιότητα ότι αυτοί που θα έρθουν, κάποια στιγμή, στη θέση μας θα ακολουθήσουν την ίδια πορεία με μας! Αυτό, λοιπόν, που κάνουμε είναι να εντοπίζουμε τα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα και να προσπαθούμε να τα λύνουμε! Ο Δήμαρχός μας, άνθρωπος της πράξης και της σκληρής δουλειάς μας δείχνει τον δρόμο, μας «προσγειώνει στην πραγματικότητα»,διότι το να «μπλέξουμε με τις μελέτες επί των μελετών» θα μας οδηγήσει σε ουσιαστική απραξία! Δεν χρειαζόμαστε πάρα πολλά πράγματα για να γίνουμε αυτό που πρέπει να είμαστε! Όσον αφορά τον τουρισμό, η Κεφαλονιά, χρειάζεται ένα «χάδι»! Τα προβλήματα που οι άνθρωποι του τουρισμού μας μεταφέρουν δεν είναι τρομερά, δεν είναι δυσεπίλυτα!

-Λέτε, λοιπόν, να είμαστε πρακτικοί, να απομακρυνόμαστε από το μοντέλο του μαζικού τουρισμού, να εμπλουτίζουμε το τουριστικό μας πακέτο με εναλλακτικές δραστηριότητες, να αποκτήσουμε ένα brand name

-To brand name της Κεφαλονιάς είναι… η ίδια η Κεφαλονιά ! Θα ήταν λάθος το να επιδιώξουμε να χαρακτηριστούμε από μια και μόνο δραστηριότητα! Είμαστε, φυσικά, δίπλα στην Ιθάκη κι αυτό δεν μπορούμε να το αφήνουμε να περνάει έτσι!  Θέλω στο σημείο αυτό να επισημάνω ότι η Κεφαλονιά έχει δυνατούς κατοίκους, κατοίκους ανοικτών οριζόντων που  δεν εντυπωσιάζονται από την παρουσία των vips στο νησί, ή από το γεγονός ότι ο εμίρης του Κατάρ έκανε τον περίπατο του όλο το καλοκαίρι στα μέρη μας!

 

-Θα σας πουν, πάντως, ότι δεν μπορεί να προχωρήσει ένας τόπος χωρίς να υπάρχουν μελέτες και ότι θα πρέπει να αξιοποιήσουμε τις εμπειρίες άλλων προορισμών -π.χ. της Ρόδου, η οποία διαθέτει μια θαυμάσια Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης-προκειμένου να βελτιωθούμε!

-Κατ΄ αρχάς , η Ρόδος δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με το νησί μας, είναι πολύ μπροστά! Κατά δεύτερο, συμβαίνουν πολλά δυσάρεστα πράγματα τα οποία δεν φτάνουν σε μας, με αποτέλεσμα να διαμορφώνουμε γι αυτούς τους προορισμούς μια λανθασμένη εικόνα! Εμείς θέλουμε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας ,αξιοπρεπές service…Θέλουμε, όταν ο τουρίστας φεύγει, να φεύγει με την επιθυμία να επιστρέψει ξανά! Θέλουμε ,όταν φεύγει, να μην έχει γεμάτη τη βαλίτζα του μόνο με τα γνωστά μπλουζάκια, αλλά να έχει αγοράσει και ένα- δυο βιβλία που αφορούν την ιστορία της Κεφαλονιάς! Σας είπα και πριν πόσο μας ενδιαφέρει ο «πολιτισμένος τουρισμός και ο τουρισμός με πολιτισμό» -και θλίβομαι ιδιαίτερα που το λαογραφικό Μουσείο είναι κλειστό!

Το πρώτο, λοιπόν ,που κάναμε όταν αναλάβαμε τα καθήκοντά μας ήταν να μελετήσουμε τα προβλήματα, όπως αυτά μας τέθηκαν από τα άτομα που τα βίωναν. Μας ειπώθηκε ότι κύριο θέμα είναι η βελτίωση της επισκεψιμότητας της Κεφαλονιάς με αεροπλάνο από την Βόρεια Ιταλία, υπό την έννοια ότι θα ήταν χρήσιμο να δίναμε την δυνατότητα σε κάποιον  Ευρωπαίο που θα ήθελε να μας επισκεφθεί πληρώνοντας απλά και μόνο ένα σχετικά φθηνό αεροπορικό εισιτήριο -χωρίς δεσμεύσεις-να φθάσει ως εδώ, χωρίς να ταλαιπωρηθεί!

-Ετσι φθάσατε στην Easy Jet!

-Ακριβώς! Κατ εντολή Δημάρχου το όλο θέμα το χειρίστηκε η καΤζούλη Γιαχαλή, η οποία ταξίδεψε πολλές φορές στο Λονδίνο-καλύπτοντας εξ ιδίων και με την βοήθεια του Δήμαρχου τα έξοδα των ταξιδιών -και ,τελικώς καταλήξαμε στα συμβόλαια τα οποία υπέγραψαν εκ μέρους των θεσμικών φορέων της Κεφαλονιάς η κ. Κ. Ατσάρου, ο κ. Σ. Γαλιατσάτος και ο κ. Θ. Μιχαλάτος. Δυο από τα αποτελέσματα αυτής της συμφωνίας ήταν η διεθνής προβολή της Κεφαλονιάς και η μετέπειτα συμφωνία με την Ryanair, χάρη στις ενέργειες του κ. Σ. Γαλιατσάτου! Από τη Βόρεια Ιταλία θα έρχονται, λοιπόν, αεροπορικώς στην Κεφαλονιά και από το αεροδρόμιο του Μιλάνου μέσω της Easy Jet και από το Μπέργαμο μέσω της Ryanair

-Δεν φοβάστε μήπως μέσα από τις Εταιρείες χαμηλού κόστους ανοίξουμε τις πύλες της Κεφαλονιάς στον «φθηνό τουρισμό»;

-Όχι! Η Easy Jet δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται στην Ελλάδα-αλλά μαζί με την Easy Jet πάνε και άλλες διακόσιες Εταιρείες! Πρόκειται για μια αξιοπρεπέστατη πολυεθνική , και δίνουμε ,μέσω αυτής, την δυνατότητα σε έναν περιορισμένο αριθμό επισκεπτών-μιλάμε για λίγες πτήσεις την εβδομάδα- με περιορισμένο-είναι αλήθεια- εισόδημα να επισκεφθούν τον τόπο μας. Δεν θα δαπανήσουν κατά την εδώ διαμονή τους  όσα οι άλλοι ,αλλά πολλοί επαγγελματίες θα ωφεληθούν από την παρουσία τους!

-Έχει υποσχεθεί ο Δήμος να ενισχύσει οικονομικά τη συγκεκριμένη προσπάθεια καταβάλλοντας κάποια χρήματα για λογαριασμό των επαγγελματιών; 

-Οι υποσχέσεις θα τηρηθούν από τον καταχρεωμένο Δήμο Κεφαλονιάς. αλλά θα πρέπει να σας πω ότι η Δημοτική Αρχή συντονίζει την όλη προσπάθεια, βοηθάει στην υλοποίηση του στόχου, αλλά ,πρέπει, να αποβάλλουμε την νοοτροπία ότι όλα οφείλει να τα κάνει το Κράτος! Όταν έρθει η Easy Jet  εδώ, κάποιοι θα βγάζουν χρήματα από αυτό και είναι αυτοί που οφείλουν να πληρώνουν τον λογαριασμό! Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης στην Ρόδο-στην οποία προηγουμένως αναφερθήκατε-συντηρείται από τους επιχειρηματίες! Ένας από τους στόχους της τουριστικής επιτροπής που έχει δημιουργηθεί είναι να υπάρξει ένα χρηματικό κεφάλαιο το οποίο να διαχειρίζονται οι άνθρωποι του τουρισμού και όχι οι εκάστοτε πολιτικοί με βάση τις εκάστοτε επιθυμίες τους. Χρειάζεται, επίσης, να μπαίνουν συγκεκριμένοι και ρεαλιστικοί στόχοι με βάση τις προτιμήσεις των πελατών μας !Τέθηκε, για παράδειγμα, το ζήτημα της Ρώσικης Αγοράς…Αλλά πρέπει να γνωρίζουμε τι ζητάνε αυτοί οι άνθρωποι .Κάνουμε, λοιπόν, μια έρευνα και διαπιστώνουμε ότι οι Ρώσοι ζητάνε πεντάστερα ξενοδοχεία και ,επομένως ,ζητάνε πράγματα που δεν τα έχουμε στην Κεφαλονιά! Θα κάνουμε ,λοιπόν, ένα συγκρατημένο άνοιγμα στη συγκεκριμένη Αγορά, θα έχουμε ένα αεροπλάνο την εβδομάδα από την Αγία Πετρούπολη, αλλά δεν θα διαθέσουμε όλους τους πόρους μας προκειμένου να προβληθούμε στη Ρωσία, διότι μας ενδιαφέρουν και άλλοι προορισμοί!

-Όλα μας ενδιαφέρουν, αλλά χρήματα δεν υπάρχουν, και χρειάζεται να έχουμε μια λίστα με τους προορισμούς που μας ενδιαφέρουν κατά σειρά προτεραιότητας, όπως και μια αξιολογική λίστα με τους προτιμώμενους τρόπους προβολής!

-Κατ αρχάς, υπάρχει η Ε.Τ.Ι.Ν, μέσω της οποίας μπορούμε να προβληθούμε σε διάφορες Εκθέσεις του εξωτερικού και του εσωτερικού. Υπάρχει ,επίσης,η διαδικτιακή προβολή και αυτή την εποχή εργάζονται ειδικοί επιστήμονες οι οποίοι δημιουργούν ένα εξαιρετικό σαϊτ ώστε το νησί μας να προβληθεί σε όλο τον κόσμο. Η εποχή των προσπέκτους έχει τελειώσει πλέον! Έχουμε, επίσης, από πέρυσι, ένα τηλεοπτικό σποτ…

-Υπάρχει το « πακέτο ενεργειών προβολής» και οφείλουμε να επιλέξουμε από αυτό, εκείνα τα μέσα που μπορούμε και πρέπει να υιοθετήσουμε!

-Αυτή τη στιγμή ,το διαδίκτυο αποτελεί σημαντικότατο μέσο προβολής, είτε έχουμε χρήματα, είτε δεν έχουμε!

-Έχουμε ,όμως, και το promotion του φτωχού, που είναι οι Δημόσιες Σχέσεις…Δεν χρειαζόμαστε ένα πλάνο Δημοσίων Σχέσεων;

-Έχει συγκροτηθεί ομάδα στην τουριστική Επιτροπή που έχουμε δημιουργήσει και η οποία εργάζεται γι αυτό! Θα εργαστούμε π.χ για να ανατρέψουμε την εντύπωση ότι  η Κεφαλονιά είναι ένα ακριβό νησί…Νομίζω, μάλιστα, ότι οι τιμές έχουν ήδη μειωθεί! Θέλω να συγχαρώ όσους το επιχειρούν!

-Θέλω να μας πείτε τις βασικές ,κατά τη γνώμη σας, υποδομές που χρειάζεται να αναπτύξουμε προκειμένου να βοηθηθεί η τουριστική ανάπτυξη!

-Πρώτα -πρώτα είναι οι δρόμοι! Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα. Υπάρχουν κομμάτια της Κεφαλονιάς-όπως είναι η Παλική-που θυμίζουν… Νικαράγουα! Πρέπει, εμείς ,να ασκήσουμε πιέσεις για να βελτιωθεί το οδικό δίκτυο. Ένα άλλο ζήτημα είναι ο εντοπισμός και η αξιοποίηση σημείων εξαιρετικού ενδιαφέροντος τα οποία, όμως, είναι επισκέψιμα! Δεν έχει σημασία να διαφημίσεις κάτι στο οποίο δεν μπορείς να πας! Τα σημεία πρέπει να εντοπιστούν, να τα φροντίσουμε, να τα κάνουμε προσβάσιμα, να τα αγαπήσουμε και να τα προβάλλουμε! Ήταν σημαντικό το έργο της προβλήτας για τα κρουαζιερόπλοια και πρέπει να διευκολύνουμε ακόμη περισσότερο τους αποβιβαζόμενους δημιουργώντας πεζόδρομους, ειδικά κιόσκια υποδοχής κ.λ.π.

-Χρειάζεται, ασφαλώς, να εργαστούμε και για την ύδρευση, την αποχέτευση-βιολογικούς καθαρισμούς…

-Βεβαίως! Έχουμε πάρα πολλή δουλειά να κάνουμε και ,δυστυχώς, βρισκόμαστε σε μια πολύ άσχημη οικονομική συγκυρία όπου λεφτά δεν υπάρχουν, χρήματα, γενικώς, σπαταλήθηκαν ,αλλά ,εγώ,ανήκω στους αισιόδοξους και δεν μου αρέσει να περνάω τον καιρό μου κατηγορώντας τους προηγούμενους για όσα έκαναν ή δεν έκαναν!

-Πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη σημασία στην εκπαίδευση και κατάρτιση των ανθρώπων που υπηρετούν τον τουρισμό!

-Πράγματι! Ήδη είμαστε σε επικοινωνία με τον Ε.Ο.Τ, υπάρχουν τρόποι και το έχουμε συζητήσει, επιδιώκοντας όσοι εμπλέκονται με τον τουρισμό να ωφεληθούν από ταχύρυθμα σεμινάρια προκειμένου να βελτιωθούν…

-Ελπίζουμε να βλέπετε με θετικό πνεύμα το αίτημα των καιρών για παροχή διευκολύνσεων-όσον αφορά τα δημοτικά τέλη κ.λ.π. -στους επαγγελματίες του χώρου!

-Υπάρχει ένας απεριόριστος σεβασμός της Δημοτικής Αρχής προς κάθε επαγγελματία του τουρισμού! Θεωρούμε ότι πρέπει να τους υπηρετήσουμε σωστά ώστε να βγάλουν χρήματα-και όταν βγάλουν να δώσουν και στον Δήμο αυτά που πρέπει! Επιθυμούμε να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε όλους αυτούς τους ήρωες-διότι είναι ήρωες όσοι επενδύουν σε περιοχές που δεν υπάρχουν υποδομές-και ,επομένως, η προσέγγιση είναι σε επίπεδο συνεργασίας! Γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να πάρουμε, γνωρίζουν ότι δεν μπορούμε να δώσουμε και προσπαθούμε να βρούμε τη συνισταμένη!

-Είστε ικανοποιημένοι από το περσινό επίπεδο καθαριότητας;

-Είμαστε ευγνώμονες σε όλους όσους ασχολήθηκαν και ,ιδιαιτέρως στον κ. Ματιάτο που έχει αναλάβει αυτόν τον τομέα, διότι το νησί ,παρά τις δύσκολες συνθήκες, κρατήθηκε πεντακάθαρο! Η καθαριότητα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του profil του νησιού και πάντοτε χρειάζεται να μας απασχολεί ιδιαίτερα! Φυσικά, κατά την ερχόμενη τουριστική περίοδο δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα με την καθαριότητα και ,γενικώς, όλα ,το 2012 θα είναι καλύτερα από το 2011-χρονιά που προβλημάτισε ιδιαίτερα, εξαιτίας των αλλαγών που επέφερε ο «Καλλικράτης»!. Όπως γνωρίζετε το «κλειδί» είναι η πρόληψη ,το να δρας εγκαίρως, και γι αυτό εργαζόμαστε ,με όλες μας τις μηχανές στο μέγιστο ,από τον Νοέμβρη μήνα, ώστε τον Απρίλιο να έχουμε λυμένα όλα μας τα προβλήματα! Με την ευκαιρία, να σας ενημερώσω ότι η Κεφαλονιά βραβεύτηκε πριν από ένα εικοσαήμερο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως ένας από τους καλύτερους τόπους της Νότιας Ευρώπης!

-Σημαντικό πρόβλημα πέρυσι ήταν η μη ικανοποιητική θαλάσσια σύνδεσή μας με την Ιταλία!

-Έχουμε επαφή μέσω Μπάρι και Πρίντεζι, αλλά όχι μέσω Αγκόνα. Μιλάμε με τις Εταιρείες, αλλά τα πράγματα αλλάζουν συνεχώς : Εταιρείες συγχωνεύονται, συμφέροντα μετατοπίζονται…Προσπαθούμε αλλά δεν ξέρουμε αν θα έχουμε κάποιο αποτέλεσμα ! Υπάρχουν, όμως, και άλλες διαστάσεις στο πρόβλημα! Έρχεται π.χ. το πλοίο από Αγκόνα στην Πάτρα και δεν προλαβαίνει ο τουρίστας το καράβι για τη Σάμη για πέντε λεπτά!...Θα έπρεπε όχι μόνο να το προλαβαίνει, αλλά να έρχεται και δωρεάν!

 

-Το marketing μας λέει ότι πρώτα-πρώτα απευθυνόμαστε και ενδιαφερόμαστε γι αυτούς που είναι ήδη επισκέπτες μας-εν προκειμένω για τους Άγγλους ή τους Ολλανδούς- και ,κατόπιν, αναζητούμε νέες Αγορές! Κατά τη γνώμη σας, από τις άλλες Αγορές ποιες σας φαίνονται οι πιο ελπιδοφόρες και πρέπει να προσεγγιστούν;

-Οι γείτονές μας! Τα Βαλκάνια! Η Εγνατία Οδός έχει δώσει τη δυνατότητα της εύκολης πρόσβασης

-Είναι και η Εγνατία οδός ,είναι και η Ιόνια οδός, αλλά…δεν είναι η ακτοπλοϊκή σύνδεση Φισκάρδο-Βασιλική!

-Ο Δήμος δεν μπορεί να αγοράσει καράβι!! Χρειάζονται, βεβαίως, κάποιες υποδομές στο Φισκάρδο και ελπίζω να εκδηλωθεί εντονότερο επιχειρηματικό ενδιαφέρον για την «γραμμή»!Σε περίοδο κρίσης, όμως, επιζητείς, πρωτίστως, να διασφαλίσεις αυτό που ήδη έχεις!

 

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

-Η Επιτροπή εργάζεται σκληρά και είναι ένα «αποκομματικοποιημένο» όργανο! Η ύπαρξή της στοχεύει στο να βοηθήσει στην προβολή ,αλλά και στη διατήρηση του προφίλ του νησιού, όπως και στην βελτίωση των  παρεχόμενων υπηρεσιών. Μαζευόμαστε κάθε Τετάρτη, στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου, στις 5:30 μμ, όχι μόνο τα κανονικά 25 μέλη, αλλά και τα αναπληρωματικά- και ,επίσης, έρχεται κι όποιος άλλος επιθυμεί- συνιστώντας, εκ τούτου, ένα πολύ «ανοικτό» όργανο. Συνεδριάσαμε 11 φορές και προκύπτουν, συνεχώς, ζητήματα σχετικά με τον τουρισμό και την προβολή, ’Εχουμε δημιουργήσει  5 θεματικές οκταμελείς Ομάδες εργασίας, χωρίς ,όμως, να αποθαρρύνουμε  τα μέλη μας τα εργαστούν και σε κάποια άλλη θεματική ενότητα- εκτός από τη δική τους- αν το επιθυμούν! Οι 5 θεματικές Ομάδες ασχολούνται με την Επικοινωνία-Τα ευρωπαϊκά Προγράμματα-Το Περιβάλλον-Τον Πολιτισμό-Τις Μεταφορές και αποτελούνται από υποομάδες. Σε κάθε Ομάδα υπάρχει υπεύθυνος συντονιστής, υπάρχουν και 2 άτομα που ασχολούνται με την αποτελεσματική λειτουργία των Επιτροπών και αναζητάμε χώρους για να μπορούν οι επιμέρους Ομάδες να συνεδριάζουν…

-Πρόκειται για μικρογραφία Κυβέρνησης!

-Καλά το είπατε! Η κάθε Ομάδα έχει δεσμευθεί για συγκεκριμένο αποτέλεσμα σε συγκεκριμένο χρόνο, αλλά θα χρειασθούμε κάποιο χρονικό διάστημα για να… «δέσει το γλυκό»!Αναζητούμε μέσα από την λειτουργία των Επιτροπών, τη κοινή συνισταμένη όλων των απόψεων που εκφράζουν οι διάφοροι επαγγελματίες του τουρισμού και επιζητούμε την ελεύθερη και άνετη έκφραση όλων! Συμμετέχουν στην Επιτροπή άνθρωποι από όλους τους φορείς που σχετίζονται με τον τουρισμό

-Δημιουργείται η ανάγκη ψηφοφορίας;

-Ψηφίζουμε για όλα και οι αποφάσεις είναι, μέχρι σήμερα, ομόφωνες με μια και μόνη εξαίρεση-όπου εγώ μειοψήφησα!

Θέλω, επίσης, να σας πω ότι έχουμε χωρίσει όλο το νησί σε περιοχές και στον κάθε τόπο έχει ορισθεί ένας υπεύθυνος προκειμένου να προκληθούν συναντήσεις και επαφές της Επιτροπής με τους επαγγελματίες κάθε περιοχής. Ήδη, με πρωτοβουλία φορέων του Πόρου έγινε συνάντηση κλιμάκιου της Επιτροπής μας με τους εκεί ενδιαφερόμενους και συζητήσαμε τα οξυμένα προβλήματα και τις αγωνίες …

-Πώς μπορεί η Επιτροπή να βοηθήσει τον Πόρο;   

-Θα εισηγηθούμε και θα ασκήσουμε πιέσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να υλοποιηθούν δράσεις και έργα που απαιτούνται για την αναβάθμιση της περιοχής, όπως είναι η δημιουργία μαρίνας για μικρότερα σκάφη, για ιστιοπλοϊκό τουρισμό κ.λ.π. Θέλουμε να υπογραμμίσουμε τα «δυνατά χαρτιά» του Πόρου και να τον προβάλλουμε σε εκείνες τις Αγορές που αναζητούν αυτό που τους προσφέρει! Έγινε μεγάλη συζήτηση για πολλά θέματα και  αντιληφθήκαμε -εκτός των άλλων-ότι το γραφείο τουρισμού του Πόρου θα πρέπει να αναβαθμιστεί άμεσα!

 kekatos_3

     
Ξέχασα το συνθηματικό μου
© Copyright EEKIPegasus Hermes Application   Powered by Pegasus Technology  


ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ 2000-2006 Γ? Κ.Π.Σ
ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 3 : ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
ΜΕΤΡΟ 3.1 : ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΥΝΟΪΚΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) κατά 80% και από Εθνικούς πόρους κατά 20%.