ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Θ. ΜΙΧΑΛΑΤΟΥ (ΣΕ "ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ")
ΣΥΝΕΝΕΤΕΥΞΗ ΜΕ Γ. ΤΙΜΟΘΕΑΤΟ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ Κ.ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ Κ. ΑΤΣΑΡΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ Β.ΚΕΚΑΤΟ

ΕΚΘΕΣΗ ΙΟΒΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ!
K.ΜΙΧΑΛΟΣ: « ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ Η ΟΠΟΙΑ ΝΕΑ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ!»
ΜΕΓΑΛΗ ΠΤΩΣΗ ΤΖΙΡΟΥ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ!
ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑ 17,9% ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ!

2ο ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΗΣΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Η ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ!
ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥ Ε.Ο.Τ.
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΪΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ!
ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΞΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ!
ΤΟ 2013 ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΟΝΙΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΜΑΣ!

ΟΑΕΕ ΚΑΛΕΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ!
ΔΟΘΗΚΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ Α.Π.Δ. ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ!
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΕΕΕ, ΕΣΕΕ & ΓΕΣΕΒΕ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ.
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ 02/04/13 ΓΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΡΕΧΟΥΣΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΟΣΕΩΝ ΣΤΟ Ι.Κ.Α
ΤΟ Ι.Κ.Α. ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΡΕΧΟΥΣΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΟΣΕΩΝ!


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ Κ. ΑΤΣΑΡΟΥ 
 
Ημερομηνία 15/11/2011
Περιγραφή  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ Κ. ΑΤΣΑΡΟΥ
<img alt="> Eκτύπωση Προτείνετε σε ένα φίλο!

 

 easyjet

Κ.ΑΤΣΑΡΟΥ: «ΕΙΜΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ!»

 

Με την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Καταλυμάτων  κ. Κ.Ατσάρου κάναμε μια αποτίμηση της περασμένης τουριστικής περιόδου που αποδείχθηκε «Βατερλώ» γι αυτές τις επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων και καταλυμάτων που εργάζονται με «ελεύθερους»,προσπαθήσαμε να ρίξουμε μια ματιά στο άμεσο μέλλον και συζητήσαμε, φυσικά, για την συμφωνία με την easy Jet και την ryan air, η οποία θα μας διασφαλίσει την προσγείωση στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς , κατ αρχάς, 8-9 επιπλέον αεροπλάνων την εβδομάδα

                                                                                          Η ‘’Φ’’

 

1.Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

-Πώς πήγαν εφέτος τα πράγματα;

-Η χρονιά δεν ήταν καθόλου καλή, είχαμε πολύ μεγάλη πτώση και αυτό, κυρίως, οφείλεται στον εσωτερικό τουρισμό! Η πτώση ,όσον αφορά τους Έλληνες, ήταν κατακόρυφη τους μήνες Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο όπου αγγίξαμε και το 70% σε σχέση με προηγούμενες χρονιές! Όσοι, βέβαια, εργάστηκαν με τους tour operators, με τα charters ,δεν είχαν τέτοιου είδους προβλήματα και εμφάνισαν τα ίδια αποτελέσματα με την προηγούμενη χρονιά,  οπότε, τα πράγματα ήρθαν σε κάποια ισορροπία. Για παράδειγμα:Στην Παλική, όσοι εργάστηκαν με charters ήταν όπως το2010 και κάποιοι πήγαν ακόμη καλύτερα! Οι αριθμοί, λοιπόν, δείχνουν ότι, γενικώς, σε σχέση με το 2010 ήμασταν περίπου στα ίδια, αλλά, όσοι δεν εργάστηκαν με τους tour operators είχαν μεγάλη ζημιά!

-Πάντως, και αυτοί, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβρη πήγαν καλά!

-Όχι πάρα πού καλά! Υστέρησαν σε σχέση με το 2010! Η επιβατική κίνηση ήταν κατώτερη από το 2010

-Οι Ιταλοί;

-Κι εδώ υπήρξε μια πτώση της τάξεως του 40%!Οι Ιταλοί πελάτες μας .εξηγώντας το φαινόμενο, μας έλεγαν ότι ένας ανασταλτικός παράγοντας ήταν η αύξηση των εισιτηρίων. Όσοι μάλιστα έρχονταν από Αγκόνα και αποβιβάζονταν Ηγουμενίτσα για να καταλήξουν με τα δίτροχά τους στην Κεφαλονιά διαπίστωναν ότι η αύξηση στα εισιτήρια έφθανε τα 200 Ευρώ! Η αύξηση είναι τεράστια αν συνυπολογισθεί και το ότι η οικονομική κρίση έχει «χτυπήσει και τη δική τους πόρτα»! Επιπλέον, εφέτος, στην Κεφαλονιά δεν είχαμε τη «γραμμή» από το Μπάρι και δεν ξέρω αν θα την έχουμε και το2012! Θα προσπαθήσουμε μέσω της τουριστικής Επιτροπής, μαζί με τον βουλευτή και τον Δήμαρχο, να ανανεώσουμε τις προσπάθειές για επανασύνδεση! Και οι νότιοι,. όμως, Ιταλοί που έρχονται συνήθως από Πρίντεζι, τον φετινό Αύγουστο, ήταν λιγότεροι! Θα ήταν, φυσικά, για μας ιδανικό αν τα πλοία από Αγκόνα προσέγγιζαν την Κεφαλονιά διότι οι Ιταλοί του Βορρά μας ενδιαφέρουν πάρα πολύ και αποκτούμε  έτσι μια απευθείας επαφή με την κεντρική και βόρεια Ευρώπη!

-Με τους λοιπούς «ελεύθερους» πως τα πήγαμε;

-Η Κεφαλονιά ζεί ,κατά κύριο λόγο, από την Αγγλική αγορά και την καινούρια, ελπιδοφόρα και αναπτυσσόμενη ,τα τελευταία χρόνια, Ολλανδική αγορά. Η αγορά της Τσεχίας αναπτύσσεται, επίσης, και είναι για μας μια ενδιαφέρουσα περίπτωση διότι τους παρέχουμε αυτό που ζητάνε!Αν προσθέσουμε και λίγους Αυστριακούς και Σκανδιναβούς έχουμε μια περίπου πλήρη εικόνα για τον τουρισμό των charters.

-Άρα ,είμαστε ένας προορισμός εξαρτημένος από τους tour operators!

-Κατά κύριο λόγο ,ναι! Τα charters,λοιπόν, «κινήθηκαν» όπως το 2010, με μικρή αύξηση περισσότερο από την Αγγλική αγορά και λιγότερο από την Ολλανδική! Έχουμε φέτος λίγους επισκέπτες από τη Ρωσία-και μην υποθέσετε ότι αναζητούν οπωσδήποτε «πεντάστερα»! Είναι,βεβαίως, πιο απαιτητικοί πελάτες, ζητούν καλύτερες υποδομές, είναι γνώστες του τι παρέχει το νησί μας  και έχουμε τη δυνατότητα να τους προσφέρουμε ό,τι μας ζητούν, καταβάλλοντας, φυσικά, κάποια προσπάθεια!

-Βαλκάνιους έχουμε;

-Έχουμε, κυρίως, “ελεύθερους”, μέσω Internet.Είναι πολύ καλοί πελάτες!

-Ισραηλινούς;

-Θέλουν να έρθουν διότι δεν τους αρέσει ο μαζικός τουρισμός και αναζητούν αυθεντικότητα .Ήρθαν σε επαφή με την Δημοτική Αρχή διότι επιζητούν αυξημένα μέτρα ασφαλείας…αλλά, δυστυχώς, η επαφή διακόπηκε απότομα εξαιτίας των απεργιών τότε στην Αθήνα και την αναστάτωση που προκλήθηκε στα αεροδρόμια από την απεργία των ταξί!

-Επομένως, στο σύνολο, έχουμε πτώση κατά την τουριστική περίοδο που πέρασε, σε σχέση με το 2010;

-Έχουμε μια ελάχιστη πτώση σε αριθμό επισκεπτών, αλλά μια σημαντική πτώση από οικονομική άποψη! Οι μικροί επαγγελματίες, οι οποίοι αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία των μελών της Ομοσπονδίας μας ,έχουν πληγεί σοβαρότατα!

-Κατά 40%;

- Ναι. Και ίσως και παραπάνω! Υπάρχουν άνθρωποι που δούλεψαν φέτος 20-25 μέρες! Υπάρχει διάχυτη απογοήτευση. Μου λένε ότι θα καταθέσουν το σήμα τους…

-Μιλάμε γι αυτούς που εργάζονται με «ελεύθερους»;Υποθέτω ότι οι άλλοι είναι ικανοποιημένοι!

-Βεβαίως! Όσοι εργάσθηκαν με charters δεν πήγαν άσχημα!

-Αλλά οι tour operators τους ζήτησαν να μειώσουν τις τιμές;

- Γενικώς όχι! Αλλά δεν έχουμε αυξήσεις εδώ και πέντε ή έξη χρόνια! Σε κάποιους, είναι αλήθεια, ότι έχουν ζητηθεί μειώσεις, διότι οι πράκτορες χειρίζονται τα θέματα αυτά ανάλογα με την περίπτωση! Έχει μεγάλη σημασία π.χ. πόσο καλός γνώστης είσαι της δουλειάς σου και είναι γεγονός ότι αυτοί που έρχονται για την υπογραφή των συμβολαίων έχουν σπουδάσει το αντικείμενο, είναι νέοι άνθρωποι, μορφωμένοι και προσπαθούν να σε πιέσουν όσο περισσότερο μπορούν για να πουλήσεις φθηνότερα! Οφείλω, όμως, να πω ότι στην Κεφαλονιά δεν έχουμε ρίξει τις τιμές όπως έχουν κάνει σε άλλα νησιά, δεν έχουμε πέσει στο επίπεδο να προσφέρουμε δωμάτια με επτά ευρώ  ανά άτομο!

-Κατά συνέπεια, οι περιοχές που φέτος «ταλαιπωρήθηκαν» περισσότερο είναι όσες εργάζονται, κατά παράδοση, με «ελεύθερους»! Αυτές οι περιοχές είναι η Παλική, η Σάμη, η Αγία Ευφημία, ο Πόρος …

-…Η Λειβαθώς που πήγε μέτρια, αλλά και η Λάση! Η Παλική είχε μια άνοδο στον τουρισμό των charters, διότι επέτρεψε στην περιοχή η Thomas Kook!

 

2.AΣ ΡΙΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ!

 

-Όσοι από μας έχουν ήδη υπογράψει συμβόλαια με tour operators είμαστε ήδη στις μπροσούρες και τα sites των Εταιρειών, αλλά οι περισσότερες Εταιρείες δεν μας στέλνουν από τώρα τις κρατήσεις. Υπάρχουν κρατήσεις που έχουν γίνει για το ερχόμενο καλοκαίρι από τον Αύγουστο του 2011,αλλά δεν μας ενημερώνουν ακόμη, είναι πολύ νωρίς!

-Υπάρχουν στοιχεία /δεδομένα που μας επιτρέπουν να ρίξουμε λίγο φως στην ερχόμενη περίοδο;

-Εγώ είμαι αισιόδοξη για την ερχόμενη περίοδο! Τα  αεροπλάνα που ήρθαν θα συνεχίσουν να έρχονται, θα υπάρξει τουλάχιστον η ίδια κίνηση με αυτήν του 2011, αλλά εγώ πιστεύω ότι θα διαγράψουμε ανοδική πορεία! Είμαι σίγουρη ότι ο Άγγλος, ο Τσέχος, ο Αυστριακός θα κάνουν διακοπές και οι διακοπές που του προσφέρουμε είναι οικονομικές ,είναι «αυθεντικές»…Το νησί μας  το προτιμούν διότι έχει αυτό το πλεονέκτημα: «Πουλάμε» γνησιότητα!

-Με βάση, λοιπόν αυτά που μας λέτε, οι επαγγελματίες του χώρου σας πρέπει να εγκαταλείψουν το «ελεύθεροι και ωραίοι» και να στραφούν όλο και περισσότερο στους tour operators-αλλά και στη διαφήμιση μέσω internet;

-Το «ελεύθεροι και ωραίοι» είναι υπέροχο όταν ο επαγγελματίας έχει τη γνώση και την εμπειρία να εργαστεί έτσι, όταν έχει χρήματα να προωθήσει την επιχείρησή του στο διαδίκτυο και την γνώση και την ικανότητα να το χειριστεί! Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι μέσω του διαδίκτυου ρυθμίζουν πλέον τα των διακοπών τους, βρίσκοντας τα πάντα μέσα από αυτό! Δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι που δεν έχουν στραφεί στο διαδίκτυο ,ορισμένοι δεν έχουν καν e-mail(!) και υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που ενώ έχουν δεν γνωρίζουν τον χειρισμό του!

- Υπάρχει, λοιπόν, ανάγκη εκπαιδεύσεως !

 

- Ζητήσαμε και μας δόθηκε η δυνατότητα κατάρτισης για την χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Πρόκειται για Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ το οποίο υλοποιείται μέσα από τα τοπικά Κ.Ε.Κ. δια του οποίου επιδοτούνται οι επαγγελματίες με 1500 ευρώ προκειμένου να παρακολουθήσουν επιμορφωτικά σεμινάρια 300 ωρών. Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα-στο οποίο έχουμε εντάξει πολλούς επαγγελματίες από όλο τον Νομό -είναι υπό έγκριση, αλλά δεν αναμένεται, δυστυχώς, να ξεκινήσει πριν τον Δεκέμβριο, πράγμα που μας κάνει να αγωνιούμε αν θα καταφέρουμε να πραγματοποιηθεί στα αποδεκτά χρονικά πλαίσια!.

 

-Δεν πρέπει να αξιοποιήσουμε περισσότερο τα «όπλα» που διαθέτουμε για να αναπτύξουμε τον εναλλακτικό τουρισμό; Αν, για παράδειγμα, μας ενδιαφέρουν οι Ρώσοι δεν θα πρέπει να αναδείξουμε περισσότερο αυτό που ονομάζεται προσκυνηματικός τουρισμός;

-Επισκέφθηκε το νησί tour operator από τη Ρωσία, η οποία γνώριζε επακριβώς που βρίσκεται η κάθε μονή, πότε και από ποιόν είχε κτισθεί…Όταν ,όμως, αντίκρισε την άθλια κατάσταση  που βρίσκονται τα Κηπούρια, χάσαμε τη φωνή μας, δεν ξέραμε τι να της πούμε! Δεν θα έρθουν οι τουρίστες που ενδιαφέρονται γι αυτά τα πράγματα και αν έρθουν θα δυσφημιστούμε!

-Με τον κοινωνικό τουρισμό τι γίνεται;

-Κάθετη πτώση! Μας οφείλουν χρήματα από το2009!

-Επιτέλους, τι θα γίνει με την ακτοπλοϊκή σύνδεση Βασιλική-Φισκάρδο;

- Ξέρετε, πόσες φορές δεν εκτελείται το δρομολόγιο τον Ιούλιο, διότι έχει τέσσερα ή πέντε μποφόρ; Καταλαβαίνετε τι ζημιά προκαλεί αυτό; Κάτι πρέπει να γίνει!

-Ποιες είναι οι σκέψεις σας για την προβολή;

-Δεν υπάρχουν χρήματα! Τα έσοδα της Ομοσπονδίας προέρχονται από την παροχή καρτελών στα 875 μέλη μας -που είναι εντάξει  με τις υποχρεώσεις τους-και αυτά επαρκούν ίσα-ίσα για να κρατάμε ανοικτό το γραφείο της Ομοσπονδίας! Θα πρέπει να σημειώσω εδώ , ότι η υπάλληλος που έχουμε δεν κάνει μόνο γραμματειακή υποστήριξη, αλλά παρέχει και ενημέρωση και, γενικώς, παρέχει ουσιαστική βοήθεια στους επαγγελματίες! Θέλω να πω ότι τα έσοδά μας δεν είναι αρκετά για να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι άλλο με δικά μας χρήματα! Θέλουμε να προβληθούμε ,αλλά πού και πώς; Οι ενέργειές μας πρέπει να είναι πολύ μελετημένες, πολύ στοχευμένες! Στις Εκθέσεις-για τις οποίες το ενδιαφέρον έχει περιορισθεί κατά πολύ-πάμε με την ΕΤΙΝ σε τέσσαρες ή πέντε προορισμούς που έχουμε στοιχεία ότι ενδιαφέρουν σημαντικά τον τόπο μας και που μπορούμε να δώσουμε «απαντήσεις»! Πήγαμε π. χ πέρυσι στο Λουγκάνο της Ελβετίας και μας ρωτούσανε πώς θα φτάσουνε στην Κεφαλονιά! Φέτος έχουμε βρει μια λύση, αλλά πέρυσι δεν είχαμε απάντηση!

-Κατά πόσο έχει νόημα μια στοχευμένη προσπάθεια προβολής στην Βόρειο Ελλάδα ή σε επιλεγμένα μέρη της Ιταλίας;

-Mια έκθεση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η WIT του Μιλάνου. Θεωρώ  ότι ειδικά φέτος πρέπει να έχουμε έντονη παρουσία σε αυτή, από τη στιγμή που θα έχουμε δυο πτήσεις της Easy Jet από Μιλάνο. Θα πρέπει να είμαστε εκεί για να τους γνωστοποιήσουμε το νέο δεδομένο ότι, πλέον, εκτός από τον κλασσικό τρόπο υπάρχει και η δυνατότητα να φθάσουν στο νησί μας από την Κεντρική Ευρώπη και αεροπορικώς! Όσον αφορά την Β. Ελλάδα θα προσπαθήσουμε ,κυρίως μέσα από τα διαδίκτυο, να διατηρήσουμε την επαφή μαζί της, διότι είμαστε γι αυτούς εύκολος και αγαπημένος προορισμός. Είναι γεγονός, φυσικά, ότι οι αφίξεις από αυτήν,το 2011, ήταν αισθητά μειωμένες.

 

3.ΓΙΑ ΤΗΝ EASY JET

 

-Ήταν ένα ζητούμενο χρόνων, με ενδοιασμούς, βεβαίως, αλλά και αρνητικές σκέψεις. Όλα έχουν και τα θετικά και τα αρνητικά τους και αυτό ισχύει και για τις αεροπορικές Εταιρείες χαμηλού κόστους. Εξάλλου, η κάθε μια, έχει το ιδιαίτερο «στίγμα» της. Στο να έρθουμε σε συμφωνία με τέτοιες Εταιρείες δεν αποτελεί πρωτοποριακή  ενέργεια. Το έχουν κάνει ,εδώ και αρκετά χρόνια, η Κέρκυρα, η Ζάκυνθος…Οι συνάδελφοι, αλλά και θεσμικοί παράγοντες αυτών των προορισμών που έχουν ήδη την εμπειρία και με τους οποίους επικοινωνήσαμε έχουν πολύ θετική άποψη τονίζοντας ότι ως προς την άφιξη των τουριστών  η συμφωνία με τις Εταιρείες χαμηλού κόστους μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει!

-Ας πούμε κάτι περισσότερο για την Easy Jet

-Έχει έδρα, κυρίως, το Catwick, θα έρχεται στην Κεφαλονιά δυο φορές την εβδομάδα και τον Ιούλιο και τον Αύγουστο τρεις φορές! Επιπλέον, θα έχει δυο φορές την εβδομάδα, πτήσεις από Μιλάνο.

-Όταν αυτοί οι επισκέπτες φεύγουν από π.χ. από την Αγγλία δεν έχουν κλείσει το κατάλυμά τους στην Κεφαλονιά; Δεν τους εξυπηρετεί σε αυτό η Easy Jet;

-Η RYANAIR που είναι, επίσης, Εταιρεία χαμηλού κόστους και έχει συμφωνηθεί να έρθει και αυτή, κατά την ερχόμενη περίοδο στην Κεφαλονιά, δεν παρέχει αυτή την διευκόλυνση, αλλά η Easy Jet την παρέχει! Στο site της έχει ένα ‘’ κομμάτι’’ που αφορά τα ενοικιαζόμενα δωμάτια/καταλύματα και τα ξενοδοχεία και αν ο πελάτης της το επιθυμεί, μπορεί εκτός από τα αεροπορικά εισιτήρια να τακτοποιήσει και την διαμονή του, «κλείνοντας» το είδος του καταλύματος που τον ενδιαφέρει. Σας υπενθυμίζω ότι ο πελάτης είναι «ελεύθερος» και δεν αγοράζει από την Εταιρεία «πακέτο διακοπών».

-Oποιος επιθυμεί να προβληθεί μέσα από το site της Easy Jet τι χρήματα πρέπει να καταβάλλει  στην Εταιρεία;

-Αν είσαι νόμιμος-το τονιζω αυτό! -κι έχεις μέχρι δέκα δωμάτια πληρώνεις 100 ευρώ το χρόνο αν έχεις πάνω από 10 δωμάτια 150 ευρώ και αν έχεις βίλες 200 ευρώ! Αυτό ισχύει μόνο για τα τρία πρώτα χρόνια. Αν στο τέλος της τριετίας η αεροπορική σύνδεση εδραιωθεί, τότε, η Εταιρεία δεν χρειάζεται πλέον την οποιαδήποτε πριμοδότηση!

-Ναι, αλλά εμείς ακούσαμε ότι η Εταιρεία θα παίρνει κάθε χρόνο ένα όχι ευκαταφρόνητο ποσόν για να έρχεται στην Κεφαλονιά!

-Την συμφωνία με την Εταιρεία την υπέγραψαν το Επιμελητήριο, η Ένωση Ξενοδόχων και η δική μας Ομοσπονδία. Έχουμε δεσμευθεί για καταβολή 90.000 ευρώ τον πρώτο χρόνο, 70.000 τον δεύτερο και 50.000 τον τρίτο. Εκτός από το Επιμελητήριο, θα βοηθήσουν οικονομικά και ο Δήμος και η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση ,αλλά θα πρέπει να κατανοήσουν όλοι όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό ,ότι η συμφωνία με τις Εταιρείες χαμηλού κόστους είναι προς το συμφέρον όλων! Τα ποσά που αναφέραμε θα δοθούν στην Easy Jet προκειμένου να μειωθεί το επιχειρηματικό της ρίσκο και μόνο για τα τρία πρώτα χρόνια! Με την RΥΑΝΑΙR υπάρχει ανάλογη συμφωνία στην οποία προβλέπεται η καταβολή 70.000,50.000 και 45.000 ευρώ τα τρία πρώτα χρόνια με την υποχρέωση δυο πτήσεων από Μπέργκαμο και δυο πτήσεων από Γερμανία. Οι πτήσεις και των δύο Εταιρειών ξεκινούν τον Απρίλιο και ολοκληρώνονται στα τέλη Οκτωβρίου.

pb021365_768_x_576
     
Ξέχασα το συνθηματικό μου
© Copyright EEKIPegasus Hermes Application   Powered by Pegasus Technology  


ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ 2000-2006 Γ? Κ.Π.Σ
ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 3 : ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
ΜΕΤΡΟ 3.1 : ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΥΝΟΪΚΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) κατά 80% και από Εθνικούς πόρους κατά 20%.