ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Θ. ΜΙΧΑΛΑΤΟΥ (ΣΕ "ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ")
ΣΥΝΕΝΕΤΕΥΞΗ ΜΕ Γ. ΤΙΜΟΘΕΑΤΟ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ Κ.ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ Κ. ΑΤΣΑΡΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ Β.ΚΕΚΑΤΟ

ΕΚΘΕΣΗ ΙΟΒΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ!
K.ΜΙΧΑΛΟΣ: « ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ Η ΟΠΟΙΑ ΝΕΑ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ!»
ΜΕΓΑΛΗ ΠΤΩΣΗ ΤΖΙΡΟΥ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ!
ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑ 17,9% ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ!

2ο ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΗΣΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Η ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ!
ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥ Ε.Ο.Τ.
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΪΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ!
ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΞΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ!
ΤΟ 2013 ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΟΝΙΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΜΑΣ!

ΟΑΕΕ ΚΑΛΕΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ!
ΔΟΘΗΚΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ Α.Π.Δ. ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ!
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΕΕΕ, ΕΣΕΕ & ΓΕΣΕΒΕ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ.
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ 02/04/13 ΓΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΡΕΧΟΥΣΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΟΣΕΩΝ ΣΤΟ Ι.Κ.Α
ΤΟ Ι.Κ.Α. ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΡΕΧΟΥΣΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΟΣΕΩΝ!


ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥ Ε.Ο.Τ. 
 
Ημερομηνία 21/03/2013
Περιγραφή  ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥ Ε.Ο.Τ.
<img alt="> Eκτύπωση Προτείνετε σε ένα φίλο!

eot

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής του Δήμου Κεφαλλονιάς, κ.Ε.Κεκάτος και τα Μέλη της Επιτροπής στην Συνεδρίαση της 19ης Μαρτίου 2013, ομόφωνα υπερψήφισαν την Εισήγηση του Προϊσταμένου Ε.Ο.Τ. κ.Ι.Κοκόλη, στο Αργοστόλι με Θέμα :   ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ε.Ο.Τ.

Μελετώντας προσεκτικά το νέο οργανόγραμμα του Ε.Ο.Τ.  παρατηρούμε την πλήρη απαξίωση της νησιωτικής μας χώρας και ιδιαίτερα των Ιονίων Νήσων.

Αναφερόμενοι στο Γραφείο Υποστήριξης Τουρισμού Αργοστολίου θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα εξής:

 Το Γραφείο Ε.Ο.Τ.  Αργοστολίου  Κεφαλληνίας λειτουργεί από το 1979.                                                                           

Σύμφωνα με την 500619/19-03-2007  Απόφαση Γ.Γ. Ε.Ο.Τ.  (ΦΕΚ 525/12-04-2007)  «περί ανάθεσης αρμοδιοτήτων στο Γραφείο Υποστήριξης Τουρισμού Αργοστολίου»,   το Γραφείο  εκδίδει  και ανανεώνει  Ειδικά  Σήματα  Λειτουργίας  τουριστικών καταλυμάτων (ενοικιαζόμενα δωμάτια, διαμερίσματα, τουριστικές κατοικίες, επαύλεις) καθώς επίσης και σε  Γραφεία Τουρισμού,  Γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων, ενοικίασης μοτοσικλετών, τουριστικών λεωφορείων, καταστημάτων λαϊκής τέχνης,  άδειες κολυμβητικών δεξαμενών και καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος  εντός  τουριστικών καταλυμάτων.

Το σύνολο των ως άνω επιχειρήσεων ανέρχεται σε περίπου 2.500.

Ακόμη διευθετεί και επιλύει άμεσα προκύπτουσες περιπτώσεις διένεξης τουριστών και επιχειρηματιών και επιβάλλει διοικητικές κυρώσεις και πρόστιμα, όπου απαιτείται.

Επίσης, το Γραφείο εξυπηρετεί ημεδαπούς και αλλοδαπούς επισκέπτες, με παροχή πάσης φύσεως πληροφοριών και διανομή διαφημιστικού υλικού  του ΕΟΤ, της Π.Ε. Κεφαλονιάς & Ιθάκης, του Δήμου και όλων των άλλων τοπικών φορέων. Κάνουμε γνωστό ότι με την έναρξη της τουριστικής περιόδου  το  Γραφείο  επισκέπτονται  καθημερινά  200-250 άτομα  κατά μ.ο. ούτως ώστε ο αριθμός να ξεπερνά τις 30.000. Σημειώστε επίσης, ότι  οι περισσότεροι των 200.000 επιβατών των 105 κρουαζιερόπλοιων του Αργοστολίου, θα περάσουν από το Γραφείο για πληροφορίες και διαφημιστικό υλικό.  

Από όλα τα παραπάνω γίνεται άμεσα αντιληπτό ότι το Γραφείο Ε.Ο.Τ.  Κεφαλληνίας είναι απαραίτητο διότι όλες οι επαγγελματικές – επιχειρηματικές τάξεις του Νομού μας, εξυπηρετούνται χωρίς το οικονομικό και το χρονικό κόστος, σε περίπτωση μεταφοράς  των αρμοδιοτήτων στην Πάτρα.

Γνωρίζουμε όλοι ότι στα πλαίσια της Δημοσιονομικής εξυγίανσης αναζητούνται τρόποι εξοικονόμησης πόρων από το Δημόσιο, όμως στην δικιά μας περίπτωση δεν γίνεται καμία εξοικονόμηση διότι το Γραφείο στεγάζεται σε χώρο παραχωρημένο από το 1980 από την ΚΕΔ  και έτσι έχει μηδενικά έξοδα σε ενοίκια.

Θεωρούμε ότι ο γεωγραφικός επαναπροσδιορισμός των Γραφείων Τουρισμού πρέπει να έχει άλλη οπτική όσον αφορά την νησιωτική χώρα, γιατί σε αυτή την δύσκολη εποχή για την πατρίδα μας, ο Τουρισμός είναι αυτός που θα μας βγάλει από τις δυσκολίες και θα αναπτύξει ιδιαίτερα τα νησιά μας. Αν ο κάθε υποψήφιος νέος επιχειρηματίας  πέραν όλων των άλλων δυσκολιών έχει να αντιμετωπίσει και τις θαλάσσιες μετακινήσεις  του για την δημιουργία της επιχείρησης, τότε πολλοί θα είναι αυτοί που είτε θα αποθαρρύνονται  είτε θα λειτουργούν χωρία άδεια με απώλεια  εσόδων από μεριά του κράτους, αλλά κυρίως με πτώση της ποιότητας σε επίπεδο τουρισμού.

 Είμαστε βέβαιοι, ότι η δίκαιη διαμαρτυρία μας, θα αντιμετωπισθεί εκ μέρους σας θετικά, με την διατήρηση του Γραφείου Ε.Ο.Τ. Κεφ/νιάς, σε όφελος της τουριστικής ανάπτυξης των νησιών μας, και την καλύτερη οικονομική μας ανάπτυξη στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που πλήττουν την χώρα μας.  

 

 

     
Ξέχασα το συνθηματικό μου
© Copyright EEKIPegasus Hermes Application   Powered by Pegasus Technology  


ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ 2000-2006 Γ? Κ.Π.Σ
ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 3 : ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
ΜΕΤΡΟ 3.1 : ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΥΝΟΪΚΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) κατά 80% και από Εθνικούς πόρους κατά 20%.