καλωσορίσατε! 
 
Καλωσορίσατε, λοιπόν, στον δικτυακό τόπο του Επιμελητήριου Κεφαλλονιάς και Ιθάκης!

Στόχος της ύπαρξής του είναι να προσφέρει υπηρεσίες στα μέλη του-υπηρεσίες προβολής τους και όχι μόνο- ενώ φιλοδοξεί να περιλαμβάνει στην ύλη του ο,τιδήποτε ενδιαφέρει άμεσα-αλλά και έμμεσα- τον πολίτη τών νησιών μας "που επιχειρεί"!Πρόκειται ,επομένως, για μια προσπάθεια με ιδιαίτερους στόχους-πολύ διαφορετικούς από ένα site γενικής στόχευσης-με ιδιαίτερη θεματολογία και τις δικές του προτεραιότητες!

Μου ανατέθηκε να σας ξεναγήσω στα περιεχόμενα και θα το κάνω όσο πιο απλά μπορώ-και με μεγάλη μου ευχαρίστηση!

 

Πρώτα-πρώτα, αυτό το site αναδιαμορφώνεται συνέχεια, εμπλουτίζεται, καλύπτει τα κενά του, διορθώνει τις αδυναμίες του ,έχει μια ολοφάνερη δυναμική…

 

 Έπειτα, είναι αναλυτικό στις διάφορες κατηγορίες Ενημέρωσης! Υπάρχουν τρεις(13) κύριες Ομάδες θεμάτων, αρκετές από τις  οποίες χωρίζονται σε επιμέρους υπο-ομάδες

 

Πιο συγκεκριμένα:

 

Έχουμε τις Ομάδες:

 

1  Προγράμματα: Περιλαμβάνει πληροφορίες για τα Προγράμματα χρηματοδότησης /ενίσχυσης που αφορούν τις ιδιωτικές επιχειρήσεις ή τους ελεύθερους επαγγελματίες. Οι πέντε(5) τελευταίες ειδήσεις σε αυτή την Ομάδα εμφανίζονται με τους τίτλους τους και στο κάτω δεξί μέρος της Αρχικής σελίδας

 

2  Εκδηλώσεις Φορέων που τα μέλη τους εντάσσονται και στο Επιμελητήριο: Εδώ  έχουμε ρεπορτάζ και αναφορές σε εκδηλώσεις που διοργανώνουν Φορείς των οποίων τα μέλη είναι και μέλη του Επιμελητήριου (π.χ μια συνέντευξη Τύπου του Συλλόγου των Λογιστών

 

3  Ανακοινώσεις τοπικών Φορέων:Σε αυτή την Ομάδα εντάσσονται οκτώ(8) υποομάδες. (π.χ. ανακοινώσεις Δήμων, Περιφέρειας,Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, Τ.Ε.Ι κ.λ.π.).Μια από αυτές τις υποομάδες είναι και οι ανακοινώσεις Συλλόγων/Σωματείων/Επαγγελματικών Ενώσεων

 

4  Δελτία Τύπου ΕΒΕΚΙ-Ανακοινώσεις: Οι πέντε(5) τελευταίες ειδήσεις σε αυτή την Ομάδα εμφανίζονται με τους τίτλους τους και στο κάτω αριστερό μέρος της Αρχικής σελίδας

 

5  Ανακοινώσεις Φορέων Εθνικής και Διεθνούς Εμβέλειας:  Η Ομάδα αυτή χωρίζεται σε τέσσαρες(4)υποομάδες.Στην υποομάδα «Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών» και στους «Άλλους Φορείς» δίνουμε επιλεγμένες ανακοινώσεις και συχνότατα  με συνοπτικό τρόπο. Οι αναγνώστες μας έχουν την δυνατότητα μέσω του Buner «Χρήσιμες Συνδέσεις»( δεξιά στήλη στο κάτω μέρος) να συνδεθούν με τα site πολλών από αυτούς τους Φορείς ( αλλά και άλλων, όπως π.χ. του ΚΕΕΕ) και να αποκτήσουν-αν το επιθυμούν- μια σφαιρικότερη εικόνα!

 

6  Τα πεπραγμένα της Διοίκησης  χωρίζονται σε τέσσαρες υποομάδες. Εδώ ,μπορεί ο αναγνώστης να πληροφορηθεί για το τι συζητήθηκε και αποφασίστηκε στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. του Επιμελητήριου, τις παρεμβάσεις  του κ.λ.π. Τα «Μηνύματα της Διοίκησης» είναι τα κατά καιρούς Άρθρα του Προέδρου .Το τελευταίο από αυτά προβάλλεται πάντοτε στο «κορυφαίο» Buner της δεξιάς στήλης( ΤΟ ΑΡΘΡΟ του ΠΡΟΕΔΡΟΥ)

 

7  Συνεντεύξεις(Στο Buner της αριστερής στήλης με τους εναλλασσόμενους τίτλους μπορούμε να βλέπουμε τις 5 τελευταίες καταχωρήσεις στην κατηγορία)

 

8  Συν-Εργασίες: Πρόκειται για επιλεγμένες προτάσεις συνεργασίας από το agora!Επιλέγουμε προτάσεις από επιχειρήσεις άλλων χωρών που μπορεί να ενδιαφέρουν επιχειρήσεις του Νομού μας! Κυριαρχεί η ζήτηση ελαιόλαδου, αλλά υπάρχουν και άλλα ενδιαφέροντα!

 

9  Τα Αφιερώματα χωρίζονται σε τέσσαρες(4)υποομάδες.Σε όλες τις περιπτώσεις έχουμε αφιερώματα σε τοπικούς Φορείς

 

10  Τα Άρθρα περιλαμβάνουν κείμενα γνώμης επωνύμων, αλλά και αναφορές σε διάφορα θέματα-με ή χωρίς την διατύπωση γνώμης! (Στο Buner της αριστερής στήλης με τους εναλλασσόμενους τίτλους μπορούμε να βλέπουμε τις 5 τελευταίες καταχωρήσεις στην κατηγορία)

 

11  Οι Έρευνες αποτελούν ένα σημείο συγκέντρωσης ερευνητικών δεδομένων οικονομικού χαρακτήρα από διάφορους αξιόπιστους φορείς .Η συγκεκριμένη Τράπεζα πληροφοριών μπορεί  να χρησιμοποιηθεί για τεκμηρίωση απόψεων, για εμπλουτισμό μελετών, για λήψη αποφάσεων κ.λ.π. (Στο Buner της αριστερής στήλης με τους εναλλασσόμενους τίτλους μπορούμε να βλέπουμε τις 5 τελευταίες καταχωρήσεις στην κατηγορία)

 

12  Ο Τουρισμός περιλαμβάνει  ο,τιδήποτε σημαντικό  έχει σχέση με τον Τουρισμό !Αν π.χ. έχουμε τα δεδομένα μιας έρευνας τουριστικού ενδιαφέροντος, αυτά θα ενταχθούν εδώ και όχι στις Έρευνες! Οι Συνεντεύξεις, όμως, και των ανθρώπων του Τουρισμού εντάσσονται στις Συνεντεύξεις! (Στο Buner της αριστερής στήλης με τους εναλλασσόμενους τίτλους μπορούμε να βλέπουμε τις 5 τελευταίες καταχωρήσεις στην κατηγορία)

 

13  Τα Ασφαλιστικά αποτελούν την τελευταία κατηγορία και περιλαμβάνουν αποφάσεις των Ασφαλιστικών Ταμείων -του ΟΑΕΕ και του Ι.Κ.Α ,κατά κύριο λόγο. (Στο Buner της αριστερής στήλης με τους εναλλασσόμενους τίτλους μπορούμε να βλέπουμε τις  τελευταίες καταχωρήσεις στην κατηγορία)

 

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σας πω ότι η κατάταξη των «εισερχομένων» γίνεται με συνέπεια στις παραπάνω κατηγορίες από 01/01/11 και, επομένως, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε για τα πριν από αυτή την ημερομηνία!  

 

‘Ολες οι πληροφορίες οι σχετικές με το ίδιο το Επιμελητήριο( Ιστορικό, αποτελέσματα τελευταίων εκλογών κ.λ.π.) βρίσκονται στα εξής σημεία: Στο Menu και στο «Επιμελητήριο» («Ταυτότητα» και «Διοίκηση») και στο Buner «Εκλογές»( στη μέση της αριστερής στήλης)

 

Από το Μenu και το «Διαδικασία για Επιχειρήσεις»( με τις δυο υποομάδες),ο «περιηγητής» μπορεί να ενημερωθεί για δυο πράγματα:

 

A)Ποιες είναι οι επιμελητηριακές  διαδικασίες για να δημιουργηθεί μια επιχείρηση

 

B)Ποιο είναι το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των επιχειρήσεων. Το πλαίσιο έχει να κάνει με τις αποφάσεις, τριών-κυρίως-Υπουργείων και των Ανώτατων Δικαστηρίων.

 

Τώρα: Στην Αριστερή στήλη με τα Buner έχουμε-κάτω ,ακριβώς, από το «καλωσόρισμα» τον ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ και σχεδόν απέναντι, στην Δεξιά στήλη με τα Buner  το ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ. Σε αυτή την τελευταία περίπτωση έχουμε δημιουργήσει ένα πλαίσιο γνωριμίας με τις βασικές περιοχές των νησιών μας και παρέχουμε τη δυνατότητα στους επισκέπτες μας να αναζητήσουν ανά περιοχή  τις τουριστικές υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στις επιθυμίες τους!Κρατήσαμε την παλιά διοικητική διαίρεση των 8 Δήμων διότι κρίναμε ότι έτσι εξυπηρετείται καλύτερα και ο επισκέπτης που αναζητά και ο επαγγελματίας που προβάλλεται.  Τόσο σε αυτό το «κομμάτι» του portal, όσο και στον ΚΑΤΑΛΟΓΟ που αναφέραμε, οι επιχειρήσεις/μέλη του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ έχουν τη δυνατότητα να διαμορφώσουν μόνοι τους, με μια απλή διαδικασία, τον δικό τους χώρο και να τον αναδιαμορφώνουν όπως και όποτε το επιθυμούν προκειμένου να προβάλλουν τις επιχειρήσεις τους! Μέσα από το Buner  «Σύνδεση Μέλους» (Δεξιά στήλη) με τη χρήση του Α.Φ.Μ κι ενός κωδικού, το μέλος, ακολουθώντας με ακρίβεια τη διαδικασία δημιουργεί τον χώρο προβολής του!   {Στο τέλος αυτού του «καλωσορίσματος», ο επαγγελματίας μπορεί να βρει τις Οδηγίες  για να (ανα) δημιουργήσει-εννοείται δωρεάν!- τον δικό του ιδιαίτερο χώρο }

 

 

Στην αριστερή στήλη  buner και πάνω από το buner με τις εναλλασσόμενες ειδήσεις, έχουμε τα ΕΝΘΕΤΑ. Τα ΕΝΘΕΤΑ είναι μικρά βιβλία που περιέχουν υλικό του site που αφορά ένα συγκεκριμένο θέμα .Έχουμε π.χ. ως Ένθετο ,ένα βιβλιαράκι για τις Εναλλακτικές Καλλιέργειες, το οποίο ο αναγνώστης μπορεί να διαβάσει από το site, να εκτυπώσει κ.λ.π.

 

                     Τ.Β.


 

 

 

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ
Ταχ. Δ/νση :Λ. Βεργωτή 131, Αργοστόλι, Κεφαλονιά
Τηλ 2671022253- 2671024959, Fax: 2671026190
Τ.Κ. 28100, E-Mail:
chamberk@otenet.gr

     
© Copyright EEKI   Powered by infohitech.gr  
  


ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ 2000-2006 Γ? Κ.Π.Σ
ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 3 : ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
ΜΕΤΡΟ 3.1 : ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΥΝΟΪΚΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) κατά 80% και από Εθνικούς πόρους κατά 20%.