ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ Γ.ΚΑΛΟΥΔΗ ΚΑΙ Γ.ΦΟΡΤΕ! 
 
Ημερομηνία 21/02/2011
Περιγραφή   ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ Γ.ΚΑΛΟΥΔΗ ΚΑΙ Γ.ΦΟΡΤΕ!
<img alt="> Eκτύπωση Προτείνετε σε ένα φίλο!
To Σάββατο 19/02/11 και ώρα 7:00 μ.μ. ο Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. του ΕΒΕΚΙ συναντήθηκαν με τον περιφερειακό σύμβουλο και υποψήφιο περιφερειάρχη κ. Γ. Καλούδη και τον , επίσης, περιφερειακό σύμβουλο και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη κ. Γ. Φόρτε. Οι κ.κ Καλούδης και Φόρτες έδωσαν έμφαση στην δημιουργία ενός κοινού μετώπου όλων των Επιμελητηρίων των Ιονίων-και όχι μόνο!- για τους μειωμένους συντελεστές Φ.Π.Α., ζήτησαν την συνδιοργάνωση μιας ημερίδας για τα δάση και την συμπαράταξη του ΕΒΕΚΙ  ώστε να διεκδικηθεί η καθημερινή ακτοπλοϊκή και αεροπορική σύνδεση των νησιών, με επιδότηση τον πρώτο καιρό.

 

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου κ. Θ. Μιχαλάτος  ο οποίος έκφρασε την ανησυχία του για τις εξελίξεις στην τοπική οικονομία και συμφώνησε ότι θα πρέπει το ΕΒΕΚΙ να συνεννοηθεί με τα άλλα επτανησιακά Επιμελητήρια προκειμένου να προκύψει μια κοινή ανακοίνωση για το Φ.Π.Α.

 

Ο κ. Μιχαλάτος, επίσης, εκτός των άλλων, σημείωσε ότι:  

 

-Ο επιχειρηματικός κόσμος ασφυκτιά και δεν αντιδρά , δεν δείχνει ενδιαφέρον για τα προγράμματα του ΕΣΠΑ διότι δεν καλύπτονται οι απαραίτητες προϋποθέσεις, οι Τράπεζες δεν δίνουν νέα δάνεια …

 

-Υπάρχει εκτεταμένο παρεμπόριο και τα «Κινέζικα» είτε λειτουργούν με ευρωπαϊκά διαβατήρια, είτε ως παραρτήματα και ,πάντως, υπό πλημμελή έλεγχο

 

-Η γενικότερη κρίση ,οι ρυθμίσεις γης, η στασιμότητα στην υλοποίηση πολεοδομικών σχεδίων, καταδικάζουν σε μη ανάπτυξη τα επόμενα πέντε ή δέκα χρόνια την οικοδομική δραστηριότητα

 

-Ο τουρισμός αποτελεί τη μόνη διέξοδο και αν καταφέρουμε να τον διατηρήσουμε φέτος στα περσινά επίπεδα-θα μπορέσουμε, ενδεχομένως, να «κρατηθούμε»! Αν, όμως, αυτό δεν γίνει κατορθωτό, το ερχόμενο Φθινόπωρο η ανεργία θα εκτιναχθεί στα ύψη.

 

Ακολούθως, αναπτύχθηκε έντονος προβληματισμός για το είδος των κινητοποιήσεων που μπορούν να επιφέρουν κάποια θετικά αποτελέσματα για την μικρομεσαία επιχείρηση.

 

 

     
© Copyright EEKI   Powered by infohitech.gr  
  


ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ 2000-2006 Γ? Κ.Π.Σ
ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 3 : ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
ΜΕΤΡΟ 3.1 : ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΥΝΟΪΚΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) κατά 80% και από Εθνικούς πόρους κατά 20%.