ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΤΟ ΤΕΜΠΜΕ-ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ LEADER! 
 
Ημερομηνία 31/07/2010
Περιγραφή  ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΤΟ ΤΕΜΠΜΕ-ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ LEADER!
<img alt="> Eκτύπωση Προτείνετε σε ένα φίλο!
Το ΕΒΕΚΙ ενημερώνει ότι:

 

1.Παράγοντες του Υπουργείου Οικονομίας( «Ναυτεμπορική») αφού εκτίμησαν ότι η καθυστέρηση στην εκκίνηση των προγραμμάτων του ΤΕΜΠΜΕ οφείλεται στις Τράπεζες (που δεν έχουν επαρκώς προετοιμαστεί),δήλωσαν ότι η ενεργοποίηση των δύο προγραμμάτων του Ταμείου που αφορούν τα εγγυημένα δάνεια για την κάλυψη φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων και την κάλυψη δαπανών αγοράς πρώτων υλών, εμπορευμάτων και υπηρεσιών, θα γίνει τον Σεπτέμβριο.

 

2.Οκτώ (8) συμβάσεις εφαρμογής του προγράμματος LEADER (επιδότηση αγροτουριστικών δραστηριοτήτων)  με τις αντίστοιχες αναπτυξιακές εταιρείες των Νομών Λευκάδας, Φωκίδας, Μεσσηνίας, Λάρισας, Χανίων και Ρεθύμνης, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας, Φλώρινας και Κυκλάδων, υπέγραψε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την τελευταία ημέρα του Ιουλίου. Όσον αφορά την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο διατίθενται αρχικά 5.750.000 ευρώ για την υλοποίηση δράσεων που θα συμβάλλουν στην καθιέρωση των νησιών ως προορισμών εναλλακτικού τουρισμού( σύμφωνα με το Πρόγραμμα «δημιουργικοί διάλογοι στο Νότιο Ιόνιο»)

 

Υ.Γ. Σημειώνουμε ότι η Λευκάδα των 7,5 χιλ. κατοίκων θα λάβει από το Πρόγραμμα 5,2 εκατ. Ευρώ, η Φωκίδα των 25 χιλ. κατοίκων 5,5 εκατ ευρώ και η Ζάκυνθος μαζί με την Κεφαλονιά 5,7 εκατ. ευρώ!!

 

     
© Copyright EEKI   Powered by infohitech.gr  
  


ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ 2000-2006 Γ? Κ.Π.Σ
ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 3 : ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
ΜΕΤΡΟ 3.1 : ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΥΝΟΪΚΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) κατά 80% και από Εθνικούς πόρους κατά 20%.