Δυναμικό παρόν από το Επιμελητήριο στην Έκθεση ελληνικών προϊόντων της Βαρσοβίας 
 
Ημερομηνία 06/12/2018
Περιγραφή  Δυναμικό παρόν από το Επιμελητήριο στην Έκθεση ελληνικών προϊόντων της Βαρσοβίας
<img alt="> Eκτύπωση Προτείνετε σε ένα φίλο!

Είναι μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις παγκοσμίως που αφορά μόνο ελληνικά προϊόντα και η Κεφαλονιά άφησε την πινελιά της. Η Έκθεση Grecka Panorama που διοργανώθηκε στην Βαρσοβία το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ήταν από τις πλέον επιτυχημένες των τελευταίων ετών.

Το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς-Ιθάκης και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετείχαν με δικό τους περίπτερο, όπου φιλοξένησαν πέντε επαγγελματίες από την Κεφαλονιά, που πούλησαν τα προϊόντα τους στην πολωνική αγορά. Τα προϊόντα από το νησί μας έκαναν αίσθηση στην πρωτεύουσα της Πολωνίας και πουλήθηκαν σχεδόν όλα. Τα κρασιά του Μάκη Χαρτουλιάρη, το βιολογικό λάδι της Αθηνάς Μεταξάτου, οι βιολογικές μαρμελάδες της Γεωργίας Τότολου, οι μάντολες, τα παστέλια και τα παστοκύδωνα των Ανδρέα και Σπύρου Λιναρδάτου, το μέλι και τα βιολογικά σαπούνια του Άρη Αγάθου μπήκαν σε εκατοντάδες πολωνικά νοικοκυριά. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Σταύρος Σπαθής, δήλωσε: «Το Επιμελητήριο στέκεται πάντα αρωγός στα μέλη του. Η Κεφαλονιά και η Ιθάκη έχουν προϊόντα ανώτερης ποιότητας και χρέος μας είναι να κάνουμε όλες εκείνες τις ενέργειες για προώθησή τους σε αγορές όπως η Πολωνία. Δεν σταματάμε εδώ, αφού θα συνεχίσουμε αυτό το έργο και σε άλλες Εκθέσεις στο μέλλον. Καλούμε όλα τα μέλη μας να έρθουν κοντά στο Επιμελητήριο, να ρωτήσουν, να μάθουν και να διαφημίσουν τα προϊόντα τους στο εξωτερικό. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια και ιδιαίτερα τον κ. Γαλιατσάτο για αυτή τη συνεργασία, που ευελπιστούμε να επαναληφθεί». Τα πρώτα αποτελέσματα της Έκθεσης είναι πλέον χειροπιαστά, αφού αρκετοί από τους παραγωγούς έκλεισαν συμφωνίες με μεγάλες εταιρίες της Πολωνίας και όχι μόνο, για εξαγωγή κεφαλλονίτικων προϊόντων και πώλησή τους σε πάνω από δέκα χώρες.

     
© Copyright EEKI   Powered by infohitech.gr  
  


ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ 2000-2006 Γ? Κ.Π.Σ
ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 3 : ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
ΜΕΤΡΟ 3.1 : ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΥΝΟΪΚΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) κατά 80% και από Εθνικούς πόρους κατά 20%.