Ε.Β.Ε.Κ.Ι: ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ! 
 
Ημερομηνία 26/11/2012
Περιγραφή  Ε.Β.Ε.Κ.Ι: ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ!
<img alt="> Eκτύπωση Προτείνετε σε ένα φίλο!

 

ebeki_2_02

 

Γνωρίζουμε την πολύ δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει ο ΟΑΕΕ εξαιτίας της αδυναμίας των ασφαλισμένων να καταβάλλουν τις εισφορές τους και να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, αλλά οφείλουμε, επί σης, να επισημάνουμε τα εξής:

1.Έχουν συγκεντρωθεί  περίπου 90 εκατ. ευρώ, χάρη στην καταβολή των 10 ευρώ/μήνα των ενεργών επαγγελματιών , από τα οποία θα μπορούσαν να λάβουν επίδομα ανεργίας πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν βάλει «λουκέτο»! Δυστυχώς, όμως, δεν ενεργοποιείται ο νόμος 3986/2011 με αποτέλεσμα τα χρήματα αυτά να μην διατίθενται για τον σκοπό που συγκεντρώθηκαν! Θεωρούμε ότι τα χρήματα αυτά πρέπει άμεσα να διατεθούν !

2.Για την πολύ δύσκολη περίοδο 2012-2013 πρέπει να δοθεί η δυνατότητα σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές , αν καταβάλλουν τουλάχιστον μία τουλάχιστον εισφορά ανά εξάμηνο να θεωρούνται ασφαλιστικά ενήμεροι, να συνεχίζουν έτσι  την επαγγελματική τους δραστηριότητα και να διατηρούν το δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και για τους ίδιους και για τα μέλη της οικογένειάς τους.


 

 

     
© Copyright EEKI   Powered by infohitech.gr  
  


ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ 2000-2006 Γ? Κ.Π.Σ
ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 3 : ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
ΜΕΤΡΟ 3.1 : ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΥΝΟΪΚΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) κατά 80% και από Εθνικούς πόρους κατά 20%.