ΕΝΤΟΝΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ! 
 
Ημερομηνία 28/07/2009
Περιγραφή  ΕΝΤΟΝΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ!
<img alt="> Eκτύπωση Προτείνετε σε ένα φίλο!
Σε δυσθεώρητα ύψη εκτινάχθηκαν τα "φέσια" από τις ακάλυπτες επιταγές, σύμφωνα με τα στοιχεία της «Τειρεσίας»: Σε 338 εκατ. ευρώ ανήλθε τον Ιούνιο του 2009 η αξία των ακάλυπτων επιταγών .Σε σχέση με τον Ιούνιο του 2008, σημειώθηκε αύξηση 292% όσον αφορά τα τεμάχια και 290% όσον αφορά την αξία των ακάλυπτων επιταγών.

 

Το γεγονός καταδεικνύει την αλήθεια του ισχυρισμού των εμπόρων που μιλούν για μειωμένη κατανάλωση(και φορολογική αφαίμαξη) και του 80% των βιοτεχνικών επιχειρήσεων που δηλώνουν ότι έχουν επηρεαστεί από την οικονομική κρίση, με σημαντικότερα προβλήματα: την μείωση του τζίρου και την καθυστέρηση των πληρωμών από τους πελάτες τους!

 

Υπάρχει, λοιπόν, έντονο πρόβλημα ρευστότητας

 

Η μόνη διέξοδος για την επίλυση του προβλήματος αυτές τις δύσκολες ώρες είναι η αύξηση της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων ώστε να καλύψουν τις ανάγκες τους.

 

Το Ε.Β.Ε.ΚΙ. θεωρεί ότι χρειάζεται να ληφθούν μέτρα από την Πολιτεία που θα ενθαρρύνουν τις τράπεζες να ρίξουν χρήμα στην αγορά με ευνοϊκούς όρους για τους δανειολήπτες. 

 

     
© Copyright EEKI   Powered by infohitech.gr  
  


ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ 2000-2006 Γ? Κ.Π.Σ
ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 3 : ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
ΜΕΤΡΟ 3.1 : ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΥΝΟΪΚΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) κατά 80% και από Εθνικούς πόρους κατά 20%.