ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ 
 
Ημερομηνία 08/05/2008
Περιγραφή  ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ
<img alt="> Eκτύπωση Προτείνετε σε ένα φίλο!
Καθώς το καλοκαίρι βρίσκεται «προ των πυλών», όπως κάθε χρονιά, έτσι κι εφέτος-και πολύ περισσότερο, φοβόμαστε, φέτος με τις μεγάλες «ανάγκες» του προϋπολογισμού-οι φοροελεγκτές θα επιδράμουν κατά «κύματα», προσπαθώντας να «συλλάβουν» την φορολογητέα ύλη που διαφεύγει!

Σύμφωνα ,μάλιστα, με την εφημερίδα «Καθημερνή», η Εφορία, θα ελέγξει το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, είκοσι (20) επαγγελματικές ομάδες που τηρούν πρόσθετα βιβλία, αντιπαραβάλλοντας το περιεχόμενο των πρόσθετων βιβλίων, με το περιεχόμενο του βιβλίου Εσόδων-Εξόδων. Από την στιγμή που από την διασταύρωση των στοιχείων θα διαπιστώνονται λάθη ή παραλείψεις, θα επιβάλλονται προσαυξήσεις και επιπλέον φόροι.

Στα πρόσθετα βιβλία των ελεύθερων επαγγελματιών περιλαμβάνονται εγγραφές, όπως π.χ. η εντολή επισκευής αυτοκινήτου και οι ελεγκτές θα εξετάζουν εάν για τους αναφερόμενους πελάτες εκδόθηκαν οι αποδείξεις παροχής υπηρεσιών.

Στο στόχαστρο, λοιπόν, των φοροελεγκτικών μηχανισμών-οι οποίοι, πάντως, θα ενεργούν με βάση ειδικό Οδηγό που έχει δημιουργήσει η Υ.Ε.Ε-θα βρεθούν κατά το προσεχές χρονικό διάστημα, εκτός των άλλων, τα :

Ξενοδοχεία, επιπλωμένα διαμερίσματα, κάμπινγκ, Κέντρα αισθητικής, αδυνατίσματος ,γυμναστήρια, εκπαιδευτές οδηγών, πάρκινγκ, γιατροί και οδοντογιατροί, πρακτορεία τυχερών παιχνιδιών, κτηματομεσίτες, συνεργεία επισκευής και συντήρησης σκαφών θαλάσσης, οίκοι ευγηρίας…

Ελπίζουμε η Κυβέρνηση να έχει διαβάσει σωστά τα μηνύματα των καιρών και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να παραμένουν στο ουσιώδες αποφεύγοντας τις υπερβολές!
     
© Copyright EEKI   Powered by infohitech.gr  
  


ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ 2000-2006 Γ? Κ.Π.Σ
ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 3 : ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
ΜΕΤΡΟ 3.1 : ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΥΝΟΪΚΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) κατά 80% και από Εθνικούς πόρους κατά 20%.