ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ-ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ-ΟΙ ΜΕΙΩΜΕΝΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ Φ.Π.Α.! 
 
Ημερομηνία 23/07/2012
Περιγραφή  ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ-ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ-ΟΙ ΜΕΙΩΜΕΝΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ Φ.Π.Α.!
<img alt="> Eκτύπωση Προτείνετε σε ένα φίλο!

parembas.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζεται ο περιορισμός (ή και η κατάργηση) του μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α που ισχύει για τα νησιά του Αιγαίου.

Εκφράζουμε ακόμη μια φορά την αντίθεσή μας σε αυτή την προοπτική και ζητάμε την επέκταση του μέτρου και στα νησιά του Ιόνιου.

Ζητάμε, επίσης, από την Κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην επανεξέταση (και μερική ή ολική άρση) των απαλλαγών για τα φυσικά πρόσωπα που διαμένουν σε μικρά νησιά της χώρας( αυξημένο βασικό αφορολόγητο ,μειωμένοι συντελεστές φόρου στα νομικά πρόσωπα κ.λ.π. ),διότι τα μέτρα αυτά αποτελούν μια «ελάχιστη» αναγνώριση στους «ακρίτες» αυτής της χώρας.

Πληροφορούμαστε, επίσης, και ενημερώνουμε ότι:

1.Η κυβέρνηση προτίθεται να μη λαμβάνεται υπόψη ως εκπιπτόμενη δαπάνη που δηλώνεται στο βασικό έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών για επαγγελματίες και επιτηδευματίες  αλλά να θεωρείται επαγγελματική δαπάνη και να μειώνει ανάλογα τα καθαρά κέρδη του επαγγελματία ή του επιτηδευματία, αναγραφόμενη στο Ε3.

2.Μελετάται  να εφαρμοστούν εισοδηματικά κριτήρια στις εκπτώσεις φόρων λόγω προσωπικών και  οικογενειακών δαπανών.
 

     
© Copyright EEKI   Powered by infohitech.gr  
  


ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ 2000-2006 Γ? Κ.Π.Σ
ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 3 : ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
ΜΕΤΡΟ 3.1 : ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΥΝΟΪΚΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) κατά 80% και από Εθνικούς πόρους κατά 20%.