Παρέμβαση του Σταύρου Σπαθή σε δύο Υπουργεία για τον κατώτατο μισθό 
 
Ημερομηνία 21/04/2022
Περιγραφή  Παρέμβαση του Σταύρου Σπαθή σε δύο Υπουργεία για τον κατώτατο μισθό
<img alt="> Eκτύπωση Προτείνετε σε ένα φίλο!

Αξιότιμοι κ. Υπουργοί, η αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 50 ευρώ το μήνα αποτελεί θετική εξέλιξη και θα συμβάλλει αδιαμφισβήτητα  στη τόνωση της αγοραστικής δύναμης των χαμηλόμισθων, συνεπώς και στην αύξηση του τζίρου των επιχειρήσεων.

Σε μια εποχή όμως, όπου οι επιχειρήσεις αγωνίζονται για την επιβίωσή τους, με τα βάρη της πανδημίας ακόμη έντονα, αλλά και εκείνα της τρέχουσας ενεργειακής κρίσης, δεν θα μπορέσουν σε καμία περίπτωση να επωμιστούν νέες αυξήσεις στο μη μισθολογικό κόστος. Αποτελεί θέση του Επιμελητηρίου μας ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού θα πρέπει να συνδυάζεται με ταυτόχρονη μείωση του μη μισθολογικού κόστους, το οποίο στη χώρα μας παραμένει ένα από τα υψηλότερα στην Ευρώπη. Να μειωθούν δηλαδή οι εισφορές. Μειώνοντας τις εισφορές, μπορεί να μειωθεί το μισθολογικό κόστος από την πλευρά του εργοδότη, χωρίς να μειωθούν οι καθαρές αποδοχές του εργαζόμενου. Οι επιχειρήσεις χρειάζονται γενναία μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν, να προσφέρουν θέσεις απασχόλησης και να ανταπεξέλθουν στη δύσκολη συγκυρία. Αναμένουμε τις σχετικές δικές σας ενέργειες σας που θα συμβάλλουν στην ευρύτερη οικονομική ανάκαμψη που τόσο ανάγκη έχει ο επιχειρηματικός κόσμος.

Ο Πρόεδρος

Σταύρος Σπαθής

ΠΡΟΣ

Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα

Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κωστή Χατζηδάκη                                           

     
© Copyright EEKI   Powered by infohitech.gr  
  


ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ 2000-2006 Γ? Κ.Π.Σ
ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 3 : ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
ΜΕΤΡΟ 3.1 : ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΥΝΟΪΚΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) κατά 80% και από Εθνικούς πόρους κατά 20%.