Συνάντηση Φορέων στο Επιμελητήριο και επιστολή στην Υπουργό κα Αχτσιόγλου αναφορικά με τον Νόμο 53 
 
Ημερομηνία 15/05/2019
Περιγραφή  Συνάντηση Φορέων στο Επιμελητήριο και επιστολή στην Υπουργό κα Αχτσιόγλου αναφορικά με τον Νόμο 53
<img alt="> Eκτύπωση Προτείνετε σε ένα φίλο!

Επιστολή προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Αχτσιόγλου, έστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Σταύρος Σπαθής, αναφορικά με το Νόμο 53 και την χορηγούμενη άδεια στον εργαζόμενο.

Προηγήθηκε συνάντηση του προέδρου του Επιμελητηρίου με φορείς από όλη την Κεφαλονιά, που προσυπέγραψαν την επιστολή προς την Υπουργό. Η επιστολή αναφέρει: «Με την κατάθεση από το υπουργείο σας του σχεδίου νόμου όπου στο άρθρο 53 καθιερώνεται η υποχρέωση του εργοδότη να αναγγέλλει στο ΕΡΓΑΝΗ την χορηγούμενη άδεια στον εργαζόμενο (ακόμα και αν είναι μία ημέρα )εντός μίας ώρας από τη χορήγηση της, δημιουργείτε τεράστια προβλήματα στις επιχειρήσεις, στους εργαζόμενους και στα λογιστικά γραφεία. Είναι πρακτικά ανέφικτο σε διάστημα μίας μόλις ώρας να καταχωρούνται ηλεκτρονικά άδειες  πχ για έκτακτη απουσία εργαζομένου, καθώς πολλές φορές οι λογιστές δεν είναι διαθέσιμοι λόγω ωραρίου εργασίας   ή αργιών ή φόρτου εργασίας ,ακόμη και λόγω μη πρόσβασης σε διαδίκτυο. Αντί να διευκολύνετε τις επιχειρήσεις , καταφέρατε να δημιουργήσετε ένα τέρας ηλεκτρονικής γραφειοκρατίας  το οποίο επιβαρύνει με τεράστιο κόστος την λειτουργία των επιχειρήσεων. Σας επισημαίνουμε δε, ότι όλα αυτά δείχνουν παντελή άγνοια του τρόπου λειτουργίας των επιχειρήσεων και της αγοράς εργασίας. Τα προτεινόμενα μέτρα με το νομοσχέδιο όπως έχει συμβεί και με προηγούμενους νόμους είναι εκτός  πραγματικότητας και βασικός σκοπός τους είναι η επιβολή προστίμων και η τιμωρία των επιχειρήσεων με εισπρακτικά μέτρα. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της γενικότερης πολιτικής που σκοπό έχει να πλήξει τις μικρές επιχειρήσεις .  Κατόπιν συνάντησης φορέων σήμερα 15/05/2019 στο Επιμελητήριο Κεφαλονιάς κ Ιθάκης με ομόφωνη απόφαση σας ενημερώνουμε ότι θεωρούμε ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ τη διαδικασία του άρθρου 53 και σας καλούμε να την αποσύρετε».

Προσυπογράφοντες  Φορείς

Ομοσπονδία Καταλυμάτων Κεφαλονιάς κ Ιθάκης

Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων Παλικής

Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Κεφαλονιάς

Σωματείο Επιχειρήσεων Επισιτιστικών και Συναφών Επαγγελμάτων Κεφαλονιάς και Ιθάκης «Ο Αρκείσιος»

Ένωση Ηλεκτρολόγων Κεφαλληνίας

Ένωση Υδραυλικών Κεφαλληνίας

Σύλλογος Κρεοπωλών Κεφαλονιάς

Σύλλογος Εμπόρων Αργοστολίου «Η Κράνη»

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου

Σταύρος Σπαθής

     
© Copyright EEKI   Powered by infohitech.gr  
  


ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ 2000-2006 Γ? Κ.Π.Σ
ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 3 : ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
ΜΕΤΡΟ 3.1 : ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΥΝΟΪΚΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) κατά 80% και από Εθνικούς πόρους κατά 20%.