100 χρόνια Επιμελητήριο Κεφαλονιάς-Ιθάκης, εορταστικές εκδηλώσεις, βράβευση Λούκας Κατσέλη 

Με απόλυτη επιτυχία διοργανώθηκαν και ολοκληρώθηκαν την Κυριακή το απόγευμα οι διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις του Επιμελητηρίου μας για τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από το κτήριο του Επιμελητηρίου το Σάββατο το απόγευμα, με την κεντρική ομιλία του προέδρου του, Σταύρου Σπαθή, αλλά και την βράβευση από τον ίδιο έξι προέδρων Επιμελητηρίων της χώρας για την συνδρομή τους και την βοήθειά τους σε πολλούς τομείς τα δύο τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, Παύλος Ραβάνης, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Γιάννης Βουτσινάς, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Ανδριανός Μιχάλαρος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας, Φώτης Δαμούλος και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, Δημήτρης Δημητρίου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμη οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Λάρισας, Σωτήρης Γιαννακόπουλος, Καρδίτσας, Γιώργος Ντενίσης, Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, Άρτας, Γιάννης Γκολομάζος και ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Παναγιώτης Αρβανίτης. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης και μετά τις βραβεύσεις προτάθηκε στον Σταύρο Σπαθή αδελφοποίηση του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς-Ιθάκης από τους προέδρους των Επιμελητηρίων Επαγγελματικού Αθηνών, Αργολίδας και Ιωαννίνων, πρόταση που έγινε αποδεκτή.

Την επόμενη ημέρα, την Κυριακή, οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου περιελάμβαναν, πέρα από τις ομιλίες και την βράβευση της πρώην Υπουργού, Λούκας Κατσέλη, για τον δικό της νόμο, που έσωσε τα σπίτια χιλιάδων δανειοληπτών. Οι βασικές ομιλίες έγιναν από τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής της ΚΕΕΕ, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και Γιάννη Βουτσινά. Ακολούθησαν δύο ακόμη σημαντικές ομιλίες, του Οικονομικού Επόπτη του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Νίκου Μανεσιώτη και από την αντιπρόεδρο της ΕΚΠΟΙΖΩ, Παναγιώτας Καλαποθαράκου. Τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή το παρών στις εκδηλώσεις έδωσε ο Βουλευτής Κεφαλονιάς-Ιθάκης, Παναγής Καππάτος και ο Δήμαρχος Αργοστολίου και επίτιμος πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Θεόφιλος Μιχάλατος, ο οποίος ζήτησε από την ΚΕΕΕ μία από τις τέσσερις Γενικές Συνελεύσεις της το 2020 να πραγματοποιηθεί στο Αργοστόλι. Κατά την διάρκεια του διημέρου οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων ξεναγήθηκαν στο Λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης, στο Ναυτικό Μουσείο Σάμης, στο Μουσείο της Μονής του Αγίου Ανδρέα στα Περατάτα και στον Συνεταιρισμό της Ρομπόλας.

 

Από το Γραφείο Τύπου του Επιμελητηρίου