Ιστορικό

Ιστορικό Επιμελητηρίου

Το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς & Ιθάκης ιδρύθηκε το 1919 και αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.). Από το 1953 μέχρι το 2000 στεγαζόταν σε κτίριο επί της οδού Λιθοστρώτου 50, στο Αργοστόλι (στην πλατεία Καμπάνας). Από το 2000 μέχρι σήμερα, στεγάζει τις δραστηριότητες και τις υπηρεσίες του στο λεγόμενο κτίριο του Ε Ο Μ Μ Ε Χ, στην Λ. Βεργωτή 131 που βρίσκεται στο «ύψος» του ΚΤΕΛ Αργοστολίου.
Το Επιμελητήριο χρησιμοποιεί ολόκληρο τον δεύτερο όροφο του διώροφου οικήματος συνολικού εμβαδού 810 τ.μ. Ο χώρος περιλαμβάνει τέσσερα γραφεία, αίθουσα συνεδριάσεων Δ.Σ. και εξοπλισμένη αίθουσα εκδηλώσεων. Διοικητικά υπάγεται στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Είναι ένας Αυτοτελής και Αυτοδιοικούμενος Οργανισμός, του οποίου η αιρετή Διοίκηση εκλέγεται με τετραετή θητεία. Στις εκλογές έχουν δικαίωμα συμμετοχής εκπρόσωποι από τις Επιχειρήσεις του Νομού Κεφαλονιάς & Ιθάκης, τόσο ως εκλογείς, όσο και ως υποψήφιοι. Διοικείται από 7μελή Διοικητική Επιτροπή και Διοικητικό Συμβούλιο που αποτελείται από 21 Συμβούλους.

0μέλη

Διοικητική Επιτροπή

0μέλη

Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Πρόεδρος του Επιμελητηρίου είναι από 01/01/18- όπου οι τελευταίες εκλογικές διαδικασίες- ο κ. Σταύρος Σπαθής.

Η Διοικητική Επιτροπή

Η Διοικητική Επιτροπή αποτελείται από τους: Ανδρέα Παντελειό, Σπύρο Γασπαρινάτο, Χρήστο Καμπανό, Γιώργο Λασκαράτο, Γεράσιμο Σιμωτά, Άγγελο Γαλάτη και από τον Πρόεδρο. Τα 21 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι τα προαναφερόμενα 7 μέλη της Διοικητικής Επιτροπής και οι: Ζανετοπούλου-Δενδρινού Ελένη, Δενδρινός Πολυχρόνης, Κουρκουμέλης Νικόλαος, Μαρούλης Διονύσιος, Βλάχος Σωτήριος, Κεκκάτος Γεράσιμος, Καβαλλιεράτος Γεώργιος, Έρτος Παναγής, Διαμαντής Γεώργιος, Παπαναστασάτος Γεράσιμος, Παπαδάτος Νικόλαος, Μενάγιας Νικόλαος, Βανδώρος Σπυρίδων και Τζαννάτος Παναγιώτης.
Για να δείτε αναλυτικά τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου όπως και το Υπαλληλικό Δυναμικό ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο.
Οι αιρετοί υποστηρίζονται στο έργο τους από τρεις μόνιμους υπάλληλους, με Διευθυντή τον κ. Ν. Βαβάση.
Μέλη του Επιμελητηρίου αποτελούν τα Φυσικά και Νομικά Πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα ή ελεύθερο επάγγελμα στο σύνολο του Νομού Κεφαλληνίας και Ιθάκης. Ο αριθμός των μελών του ανέρχεται σήμερα σε περισσότερες από 4.522 επιχειρήσεις ( βιοτεχνικές και εμπορικές) και ελεύθερους επαγγελματίες.

Στο πλαίσιο της εξασφάλισης πόρων ανάπτυξης για τις επιχειρήσεις της Κεφαλονιάς & Ιθάκης, το Επιμελητήριο υλοποίησε, κατά το παρελθόν, σημαντικές δράσεις στο πλαίσιο του Β’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, αλλά και άλλων ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών ( π.χ. interreg II). Η τεχνογνωσία που ο Φορέας απέκτησε στο πλαίσιο υλοποίησης αντιστοίχων έργων, αξιοποιήθηκε σε σειρά εγκεκριμένων προτάσεων, τις οποίες το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς & Ιθάκης υλοποίησε, είτε αυτόνομα, είτε σε συνεργασία με άλλους φορείς. Ενδεικτικά αναφέρονται τα παρακάτω έργα:

  1. ΚτΠ με τίτλο «Ηλεκτρονική Πύλη Εμπορίου και Πληροφόρησης»
  2. Καινοτομία στα Ιόνια Νησιά 3i
  3. Ανάπτυξη και Λειτουργία ειδικών βάσεων πληροφοριών και Καινοτόμων εφαρμογών Λογισμικού για τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα της οικονομίας Νομών Κεφ/νίας και Λευκάδος στα πλαίσια του ΠΕΠ Ιονίων Νήσων (Μέτρο 1.5)
Στοιχεία Επικοινωνίας

26710 24959-22253

Fax: 26710 26190

E-mail : chamberk@otenet.gr