Επιστολή διαμαρτυρίας του Σταύρου Σπαθή για τους αλλεπάλληλους ελέγχους από ΑΑΔΕ, ΕΦΚΑ, ΣΕΠΕ 

Αξιότιμοι, με τη παρούσα θα θέλαμε να σας επισημάνουμε την δικαιολογημένη ανησυχία μας, αλλά και να σας μεταφέρουμε την αντίδραση του εμπορικού κόσμου, για τους αλλεπάλληλους ελέγχους που διενεργούνται από κλιμάκια της ΑΑΔΕ και του  ΕΦΚΑ- ΣΕΠΕ στα νησιά μας το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ενώ  βρισκόμαστε σε διαδικασία επανεκκίνησης της οικονομικής δραστηριότητας μετά το χτύπημα της πανδημίας, παρατηρώντας παράλληλα τεράστια πτώση τζίρου στις επιχειρήσεις μας σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές και με την τουριστική δραστηριότητα να είναι σε χαμηλά επίπεδα έως ανύπαρκτη ακόμη, καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε και στους ελέγχους των αρχών. Σε καμία περίπτωση δεν σας προτείνουμε να μην γίνονται οι έλεγχοι. Επίσης ουδείς μπορεί να αρνηθεί την ανάγκη πάταξης της φοροδιαφυγής.

Ωστόσο, οι επαγγελματίες χρειάζονται μέτρα στήριξης και όχι τιμωρητικές πολιτικές. Τους «κακούς» της ιστορίας μην τους αναζητάτε στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, εστιάτορες, εμπόρους που μετά από ενάμιση χρόνο με ουσιαστικά κλειστές επιχειρήσεις, προσπαθούν να κρατηθούν «ζωντανοί». Στην παρούσα συγκυρία δεν χρειάζονται πρακτικές οι οποίες αναιρούν την μέχρι τώρα δύσκολη προσπάθεια να στηριχθούν οι επιχειρήσεις. Οι φορείς είμαστε πάντα πρόθυμοι και έτοιμοι να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα. Θεωρούμε ότι στην ίδια κατεύθυνση πρέπει να στραφεί και η κάθε απόφαση ή ενέργεια των Υπουργείων σας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου

Σταύρος Σπαθής