ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΕ κ.κ. ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΑΛΙΒΙΖΑΤΟ 

Η Εθνική Τράπεζα ( Διεύθυνση  πιστοδοτήσεων Μ. Μ.Ε.) ,μας γνωστοποίησε με έγγραφό της από 27/4/06 ότι στα πλαίσια στήριξης του Επιχειρηματικού κόσμου των νησιών μας που πλήγηκε από την εκτεταμένη διακοπή ρευματοδότησης τον περασμένο Ιανουάριο, προσφέρει στους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με τζίρο μέχρι 2,5 εκατ. Ευρώ, το ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΛΥΔΑΝΕΙΟ.Το δάνειο αυτό αποπληρώνεται με τριμηνιαίες ή εξαμηνιαίες δόσεις και μέσα σε πέντε χρόνια, με μια περίοδο χάριτος έξη ή δώδεκα μήνες και με εξασφαλίσεις τις συνήθεις τραπεζικές. Το επιτόκιο χορηγήσεων ορίζεται από 6,10% μέχρι 6,40% αναλόγως του αν είναι κυμαινόμενο, σταθερό ή αρχικά σταθερό κι αργότερα( μετά τα τρία πρώτα χρόνια) κυμαινόμενο και δύναται να μειωθεί σε όλες τις περιπτώσεις κατά μία ποσοστιαία μονάδα εφόσον υπερβαίνει το ποσόν των 100.000 Ευρώ και με εγγραφή προσημείωσης.Στο προαναφερόμενο έγγραφο ανακοινώνονται, επίσης, απαλλαγές και εκπτώσεις στα έξοδα, αντιστοίχως, προέγκρισης και αξιολόγησης αιτήματος δανειοδότησης και ότι το παραπάνω «εργαλείο» ισχύει για αιτήσεις που θα υποβληθούν μέχρι 30/6/05 μέσα από τα τοπικά καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας.

 

Το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει τόσο τον βουλευτή του Νομού κ. Π. Αλιβιζάτο, όσο και τον συμπατριώτη μας Πρόεδρο της Εθνικής κ. Τ. Αράπογλου διότι ο μεν πρώτος ενήργησε, ο δε δεύτερος ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας να διευκολυνθούν-έστω με χαμηλότοκα δάνεια-οι πληγέντες από το εκτεταμένο black out επαγγελματίες του τόπου μας.

 

Ελπίζουμε και ευχόμαστε και οι λοιπές εμπορικές Τράπεζες να μιμηθούν την Εθνική και να προχωρήσουν σε παρόμοιες διευκολύνσεις.