ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ Ο.Α.Ε.Ε. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Express,  η διοίκηση του ΟΑΕΕ προτείνει με επιστολή της στο Υπουργείο Απασχόλησης αύξηση 8% στις εισφορές των ασφαλισμένων πριν το 1993. Η εφημερίδα αναφέρει ότι την συγκεκριμένη αύξηση την αποφάσισε το Δ.Σ. του Ταμείου για να καλύψει το έλλειμμα των 185 εκατ  Ευρώ που δημιουργήθηκε στον ΟΑΕΕ μετά την ενοποίηση των ταμείων ΤΕΒΕ, ΤΑΕ και ΤΣΑ.

 

Η Διοίκηση του Ταμείου, πρότεινε, επίσης, αύξηση κατά 10 Ευρώ του ποσού που όλοι οι ασφαλισμένοι του καταβάλλουν για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ( τα 75 Ευρώ που σήμερα καταβάλλουν να γίνουν 85).

 

 Το ΕΒΕΚΙ -αν και κατανοεί τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΟΑΕΕ- δεν μπορεί να συμφωνήσει με την πρακτική να μετατεθούν τα βάρη στις πλάτες των ασφαλισμένων. Με Δελτίο Τύπου στις 16/11/07 είχαμε εκφράσει αιτιολογημένα την άποψη ότι δεν πρέπει να έχουμε αύξηση των εισφορών.

 

Έχουμε, λοιπόν, την γνώμη ότι το Δ.Σ. του ΟΑΕΕ δεν πρέπει να επιμείνει στην πρόταση για αυξήσεις εισφορών, αλλά να προσπαθήσει ακόμη περισσότερο για Κρατική χρηματοδότηση και για τον περιορισμό της εισφοροδιαφυγής, η οποία, εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 190 εκατ.Ευρώ το πρώτο οκτάμηνο του 2008