Νέες υπηρεσίες προσφέρει στα μέλη του το Επιμελητήριο 

Τις νέες Πανελλαδικές Πύλες για τον Τουρισμό, το Ηλεκτρονικό Εμπόριο, τις δωρεάν φορολογικές συμβουλές και την ανάπτυξη των Τοπικών Επιχειρήσεων του Τουρισμού και του Εμπορίου παρουσίασε χθες  το Επιμελητήριο Κεφαλληνίας & Ιθάκης σε ενημερωτική εκδήλωση προς τα μέλη του.

Την παρουσίαση έκανε το μέλος της εταιρεία Πληροφορικής KNOWLEDGE, Παύλος Μεγαλοβασίλης, ενώ στο πάνελ βρέθηκαν ο Πρόεδρος Σταύρος Σπαθής , ο Γραμματέας, Χρήστος Καμπανός, ο υπεύθυνος ΓΕΜΗ, Γεράσιμος Σιμωτάς και ο υπεύθυνος προγραμμάτων, Κωνσταντίνος Πρέντζας. Το πρώτο θέμα που αναλύθηκε ήταν η υπηρεσία online συμβούλου του επιχειρηματία, που παρέχεται εντελώς δωρεάν. Σύμφωνα με αυτή ο επαγγελματίας μπορεί να κάνει την οποιαδήποτε ερώτηση για θέματα που τον απασχολούν, όπως το φορολογικό για παράδειγμα και να λάβει την απάντηση από ειδικό σύμβουλο μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα χωρίζεται σε τέσσερις κύριες κατηγορίες, που είναι οι εξής:

-Φορολογιστική ενημέρωση: Η φορολογική βιβλιοθήκη, με όλους τους νόμους, καθώς και ημερολόγιο υποχρεώσεων.

-Χρηματοδοτήσεις-Επιδοτήσεις: Όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα, τα νέα της αγοράς και επενδυτικοί νόμοι.

-Ξεκίνημα μιας επιχείρησης: Όλα όσα χρειάζεται ο υποψήφιος επιχειρηματίας για την έναρξη της επιχείρησής του.

Μεταβίβαση επιχειρήσεων: Όλη η σχετική νομοθεσία με πληροφορίες για εξαγορές , συγχωνεύσεις, τη φορολογία μεταβιβάσεων, το franchising και τη διακοπή λειτουργίας.

Ηλεκτρονική αγορά μέσω eshop και τουρισμός

Πολύ σημαντική θα είναι η βοήθεια για τους επαγγελματίες η ειδική πλατφόρμα, όπου μέσα από αυτή παρουσιάζουν και θα πωλούν τα  προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε ολόκληρο τον κόσμο. Το eshop αυτό θα είναι κάτω από την «ομπρέλα» του Επιμελητηρίου, με την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης να γίνεται πλέον μια πραγματικότητα ακόμη και σε επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν καμία παρουσία στο διαδίκτυο. Αναφορικά με τον τουρισμό θα δημιουργηθεί μια ολοκληρωμένη πύλη μέσω της πλατφόρμας filoxeno.com και θα παρουσιάζει το σύνολο των καταλυμάτων με πληροφορίες σε 8 γλώσσες, κάτι που ήδη λειτουργεί στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου και συνεχώς ανανεώνεται, με νέες επιχειρήσεις να εισέρχονται σε αυτή. Μια απλή, λειτουργική και εύχρηστη πλατφόρμα με δυνατότητα σύνδεσης με το booking, το aribnb και το outdoor activities. Η συμμετοχή των επαγγελματιών κατά την χθεσινή παρουσίαση ήταν ικανοποιητική, αν λάβουμε υπόψη μας ότι βρισκόμαστε ήδη μέσα στην τουριστική περίοδο. Με την εφαρμογή όλων των παραπάνω το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς-Ιθάκης ανεβαίνει επίπεδο και πλέον σε λίγο χρονικό διάστημα από τώρα θα κάνουμε λόγο για ένα από τα πιο δυνατά Επιμελητήρια στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου

Σταύρος Σπαθής