Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Σταύρος Σπαθής, στην εκδήλωση-γιορτή για την επιχειρηματικότητα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών 

Σε μια εκδήλωση-γιορτή για την επιχειρηματικότητα, στην κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, παρουσία πλήθους εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου και της επιχειρηματικής και επιμελητηριακής κοινότητας, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών απένειμε την Τετάρτη τα «Βραβεία Βιώσιμης – Καινοτόμου & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας».
Το παρόν στην σπουδαία αυτή εκδήλωση έδωσαν δεκάδες πρόεδροι Επιμελητηρίων από όλη τη χώρα, ανάμεσά τους και ο Σταύρος Σπαθής. Στόχος του θεσμού, που έχει καθιερώσει το Ε.Ε.Α. από το 2014, είναι η έμπρακτη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Αυτό τόνισε και ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου στην ομιλία του, ανακοινώνοντας μεταξύ άλλων και την απόφαση της Διοίκησης να στηρίξει δωρεάν όλα τα μέλη του Ε.Ε.Α. στη δημιουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων, e-shops. «Πρόκειται για κάτι πρωτοποριακό που θα δώσει τη δυνατότητα σε χιλιάδες επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν στο έπακρο όλες τις ευκαιρίες που δίνει η τεχνολογία και να μπουν με ευνοϊκές προϋποθέσεις στη νέα ψηφιακή εποχή. Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών θα συμβάλει με ένα μεγάλο ποσό για αυτήν την στήριξη των επιχειρήσεων και ευελπιστώ ότι θα συμπράξουν τα συναρμόδια υπουργεία αλλά και η Περιφέρεια και ο Δήμος», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Χατζηθεοδοσίου.
Κατά σειρά ομιλιών, η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κ. Φώφη Γεννηματά τόνισε την στήριξη του Κινήματος Αλλαγής στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και ανέφερε τις προτάσεις του για την ενίσχυση του επιχειρείν και την ανάκαμψη της οικονομίας. Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, επεσήμανε ότι η Κυβέρνηση εργάζεται πολύ για τη στήριξη και πρόοδο της μικρομεσαίας επιχείρησης, ενώ σχετικά με την πρόταση του Προέδρου του Ε.Ε.Α. για τη δημιουργία e-shops για όλα τα μέλη του Επιμελητηρίου, ο κ. Γεωργιάδης δεσμεύθηκε ότι θα την εξετάσει και ότι θα είναι σύμμαχος στην προσπάθεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων να περάσουν στην ψηφιακή εποχή. Ο τομεάρχης Οικονομίας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Παππάς αναφέρθηκε στο έργο της προηγούμενης κυβέρνησης για την αλλαγή σελίδας της ελληνικής οικονομίας και δεσμεύθηκε ότι θα σταθεί δίπλα στις επιχειρήσεις στην προσπάθειά τους για ψηφιακή αναβάθμιση.
Χαιρετισμούς κατά τη διάρκεια των βραβεύσεων απηύθυναν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Παναγιώτης Πικραμμένος, ο Υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκης Βορίδης, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιάννης Τσακίρης, η Υφυπουργός Παιδείας κ. Σοφία Ζαχαράκη, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αθανάσιος Μπούρας και οι βουλευτές από τη ΝΔ: κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, κ. Σοφία Βούλτεψη, κ. Άννα Καραμανλή και από το ΚΙΝΑΛ ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης. Ξεχωριστή στιγμή για τη βραδιά ήταν η τιμητική αναφορά στους παριστάμενους Προέδρους των Επιμελητηρίων, με την παρουσία τους στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής κατά τη διάρκεια ειδικής βράβευσης, ενώ στην απονομή κάθε βράβευσης συμμετείχαν τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Ε.Ε.Α., καθώς και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.