Οι επαγγελματίες αγκάλιασαν το Επιμελητήριο στην κοπή της πίτας του 

Πάνω από 350 άτομα έδωσαν το παρών στην χθεσινή κοπή της πίτας του Επιμελητηρίου μας, σε μια εκδήλωση που δεν είχε προηγούμενο. Την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριος.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Σταύρος Σπαθής, στην ομιλία του έκανε εκτενή αναφορά στα πεπραγμένα του έτους 2018, ένα έτος που ήταν… γεμάτο από επιτυχίες. Παράλληλα, άφησε αιχμές για τα κατά καιρούς δημοσιεύματα εναντίον του Επιμελητηρίου, ωστόσο για ακόμη μια φορά άπλωσε το χέρι και ζήτησε συνεργασία κυρίως από την Περιφέρεια, τον Δήμο και  την Βουλευτή. «Το Επιμελητήριο δεν σταματάει εδώ, είμαστε ακόμη στην αρχή και μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα πράγματα. Δέκα ικανοί άνθρωποι παράγουν καλύτερο αποτέλεσμα από τον έναν όταν συνεργαστούν», ανέφερε ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Σταύρος Σπαθής. Μικρό χαιρετισμό απεύθυναν η Βουλευτής μας, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο Αντιπεριφερειάρχης, Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Σπύρος Γαλιατσάτος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Ανουσάκης (ο Δήμαρχος ή ο αναπληρωτής του δεν κατάφεραν να παραβρεθούν), ο επίτιμος πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο πρόεδρος των Ξενοδόχων, Γεράσιμος Τιμοθεάτος, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου, Βασίλης Ρουχωτάς, ο περιφερειακός Σύμβουλος, Γιώργος Τσιλιμιδός, ο  πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάλλης, Διονύσης Περδίκης. Χαιρέτησαν ακόμη στην εκδήλωσή μας η υποψήφια Περιφερειάρχης, Ρόδη Κράτσα και ο υποψήφιος Βουλευτής, Παύλος Παπαδάτος. Ωστόσο, πολλοί ακόμη έδωσαν το παρών, όπως ο πρώην Υπουργός, Αλέκος Καλαφάτης, ο πρώην Βουλευτής, Σπύρος Μοσχόπουλος, ο πρόξενος της Σερβίας, Βίκτωρας Ρουχωτάς και ο υποψήφιος Βουλευτής, Γιώργος Κοκκόλης.

Επιστολή-χαιρετισμό έστειλε ο συμπατριώτης μας πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Γιάννης Βουτσινάς, που δεν  κατάφερε να βρεθεί στο Αργοστόλι. Η επιστολή του ανέφερε τα εξής: «Η συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων αυτό το Σαββατοκύριακο στην Κοζάνη δεν μου επέτρεψε να βρίσκομαι σήμερα κοντά σας, στη γενέτειρά μου, στην κοπή της πίτας του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς-Ιθάκης. Ως Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά στηρίζουμε την άοκνη προσπάθεια του φίλου προέδρου, Σταύρου Σπαθή και των συνεργατών του να αναδεικνύει το Επιμελητήριο και το νησί μας. Ευχόμαστε με ιδιαίτερη ζεστασιά από τον Πειραιά να συνεχίσετε να λειτουργείτε με τον ίδιο δυναμικό τρόπο. Σας συγχαίρουμε, διότι σε κάθε βήμα δημιουργείτε τις προϋποθέσεις και αξιοποιείτε τις ευκαιρίες, ώστε να μπορεί να υποστηριχθεί η κάθε επιχειρηματική οντότητα και ο κάθε επαγγελματίας των όμορφων νησιών μας. Εύχομαι σε όλους και στον καθένα χωριστά το 2019 να αποτελέσει την αρχή μιας νέας επιτυχημένης επαγγελματικής δραστηριότητας. Καλή συνέχεια στη θετική διαδρομή σας πατριώτες. Καλή συνέχεια στο έργο σου πρόεδρε, Σταύρο Σπαθή, θα είμαι πάντα δίπλα σου».

Επιστολή έστειλε και ο εκπρόσωπος της ναυτιλιακής εταιρίας, IONIAN GROUP, συμπατριώτης μας, Γιάννης Πυλαρινός, που ανέφερε: «Ένα απρόοπτο πρόβλημα υγείας μέλους της οικογένειάς μου καθιστά αδύνατη την παρουσία μου στην κοπή της πίτας του Επιμελητηρίου σας, μια παρουσία που ήταν προγραμματισμένη μετά την πρόσκληση που μας στείλατε. Ως εκπρόσωπος της IONIAN GROUP θέλω να μεταφέρω τις ευχές του προέδρου, των μελών και των εργαζομένων της εταιρίας στον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς-Ιθάκης. Η IONIAN GROUP, μετά την επανέναρξη της γραμμής Ιθάκη-Σάμη-Πάτρα, που θα γίνει εντός της επόμενης εβδομάδας με το ανακαινισμένο και αγαπημένο πλοίο «Ανδρέας Κάλβος», δείχνει για ακόμη μια φορά το αίσθημα ευθύνης προς τους επαγγελματίες των νησιών μας. Καλή και ευτυχισμένη χρονιά σε όλους, δημιουργικότητα και δυναμισμό στο έργο του προέδρου, Σταύρου Σπαθή και των μελών του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς-Ιθάκης».

Τις ευχές τους μέσω μηνυμάτων έστειλαν στο Επιμελητήριό μας πρόεδροι από άλλα Επιμελητήρια της χώρας, που δεν κατάφεραν να παραβρεθούν. Οι χαιρετισμοί και οι ευχές ήρθαν από:

Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρο Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Παύλο Ραβάνη, πρόεδρο Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Μιχάλη Ζορπίδη, πρόεδρο Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

Πλάτωνα Μαρλαφέκα, πρόεδρο Επιμελητηρίου Αχαΐας

Φώτη Δαμούλο, πρόεδρο Επιμελητηρίου Αργολίδας

Μανώλη Αλιφιεράκη, πρόεδρο Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Ανδριανό Μιχάλαρο, πρόεδρο Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς

Παντελή Λεγάτο, πρόεδρο Επιμελητηρίου Χίου

Χρήστο Μέγκλα, πρόεδρο Επιμελητηρίου Σερρών

Νικόλαο Αγγελίδη, πρόεδρο Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης

Φώτη Κόττη, πρόεδρο Επιμελητηρίου Ζακύνθου

Παύλο Τονικίδη, πρόεδρο Επιμελητηρίου Κικλίς

Μάρκο Δέμπα, πρόεδρο Επιμελητηρίου Καβάλας

Ευάγγελο Μυρσινιά, πρόεδρο Επιμελητηρίου Λέσβου

Παναγιώτη Τσιχριτζή, πρόεδρο Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας

Στέφανο Γεωργιάδη, πρόεδρο Επιμελητηρίου Δράμας

Παρασκευή Αγιοστατίτη, πρόεδρο Επιμελητηρίου Εύβοιας

Κωνσταντίνο Νικολούτσο, πρόεδρο Επιμελητηρίου Ηλείας

Ιωάννη Μήτση, πρόεδρο Επιμελητηρίου Ιωαννίνων

Ευάγγελο Ξυγκόρο, πρόεδρο Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Αντώνιο Ροκάκη, πρόεδρο Επιμελητηρίου Χανίων

Τέσσερα ήταν τα φλουριά της πίτας που ισοδυναμούσαν με ισάριθμα ταξίδια σε χειμερινούς ελληνικούς προορισμούς και κέρδισαν οι Ειρήνη Τζάκη, Άννα Τσέκου, Γιώργος Μικελάτος και Χρήστος Βαλλιάνος. Την εκδήλωση παρουσίασε η Ελένη Λουκέρη.

Ευχαριστούμε τα ταξιδιωτικά γραφεία Agelos Tours, Katsouris Travel, Ainos Travel και Ertsos Travel  για την προσφορά τους.

Ευχαριστούμε όλους τους επαγγελματίες της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης που παραβρέθηκαν στην κοπή της πίτας μας.

 

Από το Γραφείο Τύπου του Επιμελητηρίου