Παρουσίαση Εργαλειοθήκης Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας, αλλά και Μεταφορικό Ισοδύναμο στο Επιμελητήριο 

Πολλά ήταν τα μέλη και μη του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης που βρέθηκαν χθες το βράδυ στην αίθουσα «Μαρία Σκλαβουνάκη» για να ενημερωθούν από τους ειδικούς της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων αναφορικά με τις επιδοτήσεις Μικρών και πολύ Μικρών επιχειρήσεων, αλλά και για όλες τις εξελίξεις αναφορικά με το Μεταφορικό Ισοδύναμο.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Σταύρος Σπαθής καλωσόρισε τους ομιλητές κάνοντας μια μικρή εισαγωγή για το πως οι Μικρές και οι πολύ Μικρές επιχειρήσεις του νομού μας μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σε αυτά τα προγράμματα και να επωφεληθούν από αυτά. Στην Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας, που περιλαμβάνει Εμπόριο, Εστίαση και Εκπαίδευση την ανάλυση έκανε ο Ηλίας Θεοδωρόπουλος. Στην Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας την ανάλυση έκανε η Βιβή Ντζούφρα. Στο τέλος της κάθε παρουσίασης υπήρξαν πολλές ερωτήσεις από τους παραβρισκόμενους και δόθηκαν οι απαντήσεις εκείνες που βοήθησαν τους επαγγελματίες να καταλάβουν πως μπορούν να φτάσουν σε ένα επενδυτικό σχέδιο για την επιχείρησή τους, που ξεκινάει από τις 20.000 ευρώ και μπορεί να φτάσει ακόμη και στις 200.000 ευρώ.

Στο δεύτερο κομμάτι της χθεσινής ενημέρωσης, που αφορούσε το Μεταφορικό Ισοδύναμο, η αίθουσα του Επιμελητηρίου σχεδόν γέμισε. Την εισαγωγή έκανε ο οικονομικός επόπτης του Επιμελητηρίου, Γιώργος Λασκαράτος, ενώ την εισήγηση έκανε ο άνθρωπος που έφτιαξε την πρόταση που κατατέθηκε στο Υπουργείο μέσα από τον ΕΟΑΕΝ, ο Ανδρέας Παντελιός. Στην ανάλυση των βημάτων που χρειάζονται για να μπουν οι επαγγελματίες στο Μεταφορικό Ισοδύναμο ήταν εκ μέρους της Διαχειριστικής ο Γιάννης Βυζάς, ο οποίος προσπάθησε με τον πιο απλό τρόπο να δώσει σε όλους να καταλάβουν ποια είναι τα πλεονεκτήματα του Μεταφορικού Ισοδυνάμου. Ακολούθησαν πολλές ερωτήσεις από το κοινό με την πιο βασική να είναι για το αν οι τιμές των προϊόντων θα πέσουν για τους καταναλωτές της Κεφαλονιάς, από την στιγμή που οι εταιρίες θα έχουν επιστροφές μέσα από το Μεταφορικό Ισοδύναμο. Στο κομμάτι αυτό μάλιστα πολύ μεγάλη κουβέντα έγινε για την τιμή των καυσίμων, που με βάση το Μεταφορικό Ισοδύναμο, το πετρέλαιο και η βενζίνη θα πρέπει να φτάνουν στον Κεφαλλονίτη καταναλωτή περίπου όπως και στον Πατρινό ή τον κάτοικο της Ηλείας.

Σε γενικές γραμμές ήταν ακόμη μια επιτυχημένη εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς-Ιθάκης, με πάρα πολύ κόσμο. Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις αυτές θα συνεχιστούν με βάση τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος, Σταύρος Σπαθής, που ευχαρίστησε όλους όσους παραβρέθηκαν χθες εκεί. Από τα μέλη του Δ.Σ. το παρόν έδωσαν, πέρα από τους κ.κ. Σπαθή, Παντελιό και Λασκαράτο και οι Χρήστος Καμπανός, Σωτήρης Βλάχος, Παναγής Έρτσος και Παναγής Τζανάτος.

 

Από το Γραφείο Τύπου του Επιμελητηρίου