Πιέζει το Επιμελητήριο για την άμεση επαναλειτουργία της γραμμής Ιθάκη-Σάμη-Πάτρα 

Πιέζει το Επιμελητήριο για την άμεση επαναλειτουργία της  γραμμής Ιθάκη-Σάμη-Πάτρα

Επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έστειλε σήμερα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς-Ιθάκης, Σταύρος Σπαθής, αναφορικά με την επαναλειτουργία της ακτοπλοϊκής γραμμής Ιθάκη-Σάμη-Πάτρα.

Η επιστολή του προέδρου, που κοινοποιήθηκε στους ενδιαφερόμενους  και εμπλεκόμενους φορείς, έχει ως εξής:

ΑΠΟ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΥΠΟΨΗ: Κου ΥΠΟΥΡΓΟΥ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ, ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ, ΔΗΜΑΡΧΟ ΙΘΑΚΗΣ, IONIAN GROUP

ΘΕΜΑ: Επαναλειτουργία της γραμμής Ιθάκη-Σάμη-Πάτρα

Κύριε Υπουργέ

Εδώ και τρεις  περίπου εβδομάδες έχει διακοπεί η ακτοπλοϊκή γραμμή Ιθάκη-Σάμη-Πάτρα με ανυπολόγιστες ζημιές προς τους επαγγελματίες των νησιών μας. Ειδικότερα για  την Ιθάκη, τη Βόρεια Κεφαλονιά και  την Παλική  δυσκολεύεται η πρόσβασή τους  προς  την Πάτρα.

Η γραμμή Πόρος-Κυλλήνη ανεβάζει τα έξοδα μεταφοράς των εμπορευμάτων, ενώ μεγάλη είναι η επικινδυνότητα των δρόμων που συνδέουν τα λιμάνια  της Κυλλήνης  και του Πόρου με την Πάτρα και την Αθήνα. Παράλληλα, αυξάνονται και τα έξοδα των κατοίκων και των επισκεπτών των νησιών μας, ενώ οι ώρες των παρόντων δρομολογίων δεν εξυπηρετούν μεγάλη μερίδα επαγγελματιών και κατοίκων.

Η καθυστέρηση στον διαγωνισμό ανάδειξης πλειοδότη που θα πάρει την συγκεκριμένη γραμμή, όπως έχει δεσμευτεί το Υπουργείο σας, έχει επιφέρει μεγάλη οικονομική αναστάτωση στα μέλη του Επιμελητηρίου μας.

Για τον λόγο αυτό παρακαλούμε οι διαδικασίες να συντομεύουν έτσι ώστε η γραμμή Ιθάκη-Σάμη-Πάτρα να τεθεί και πάλι σε λειτουργία. 

 

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου

Σταύρος  Σπαθής