Προετοιμασίες, με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου, για την άφιξη των πρώτων επισκεπτών στα νησιά μας 

Με πρωτοβουλία του Οργανωτικού Γραμματέα του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς-Ιθάκης, Χρήστου Καμπανού και παρουσία του αντιπροέδρου, Ανδρέα Παντελιού, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη αναφορικά με τις υπηρεσίες που θα έχουν σε Κεφαλονιά και Ιθάκη οι πρώιμοι, αλλά και οι τελευταίοι επισκέπτες των νησιών μας.

Στη σύσκεψη είχαν προσκληθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς του τουρισμού και έλαβαν μέρος ο Γεράσιμος Τιμοθεάτος (πρόεδρος Ξενοδόχων), Στάθης Τσελέντης (πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ερύσσου), Κατερίνα Ατσάρου (πρόεδρος Ενοικιαζομένων Καταλυμάτων Παλλικής), Δημήτρης Ατσάρος (πρόεδρος Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων), Δημήτρης Τζανετάτος (πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Σάμης), Σωκράτης Κολαΐτης (πρόεδρος Σωματείου ΤΑΧΙ Αργοστολίου). Απουσίαζε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αργοστολίου «η Κράνη», Ιάκωβος Νιφοράτος, ένας σύλλογος με 500 περίπου μέλη, που έπρεπε να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας. Η συνάντηση ήταν πολύ σημαντική, αφού οι πρώιμοι τουρίστες στο νησί μας αναμένεται να φτάσουν στο τέλος Μαρτίου, περίοδο που τα περισσότερα καταλύματα και μαγαζιά εστίασης είναι κλειστά, κυρίως στις τουριστικές περιοχές. Ο κ. Καμπανός εξέφρασε την ανησυχία του, όπως και πέρσι και πρότεινε μια σειρά από ενέργειες που πρέπει να γίνουν έτσι ώστε η τουριστική περίοδος να ανοίξει και να κλείσει ομαλά για τους επισκέπτες που είτε έρχονται τον Μάρτιο και τον Απρίλιο είτε τον Οκτώβριο. Βασικός στόχος του Επιμελητηρίου είναι να εκδώσει ειδικό φυλλάδιο, όπως έγινε και πέρσι, το οποίο να μοιράζεται στα σημεία άφιξης των επισκεπτών (αεροδρόμιο, λιμάνια, μπαστούνι κρουαζιερόπλοιων) για να ενημερώνονται αυτοί ποια μαγαζιά είναι ανοικτά σε Κεφαλονιά και Ιθάκη τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Οκτώβριο.

Μετά από αρκετή ώρα συνεδρίασης όλοι οι φορείς συμφώνησαν για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να ενημερωθούν και πάνω από όλα για να περάσουν καλά οι πρώιμοι και… αργοπορημένοι επισκέπτες των νησιών μας. Οι ενέργειες αυτές είναι:

-Να τυπωθεί άμεσα το ενημερωτικό φυλλάδιο (μέχρι τις 25 Μαρτίου)

-Να οργανωθεί καλωσόρισμα των πρώτων επισκεπτών σε αεροδρόμιο και κρουαζιερόπλοια.

-Επίσκεψη σε Δήμαρχο και Αντιπεριφερειάρχη προκειμένου η Κεφαλονιά να είναι έτοιμη στην άφιξη των πρώτων επισκεπτών. (καθαριότητα, σπήλαια, μουσείο, αρχαιολογικοί χώροι, οδικό δίκτυο, ολοκλήρωση έργων στο Αργοστόλι).

Μέσα σε όλα τα παραπάνω πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην τοποθέτηση κάδους σκουπιδιών σε τουριστικά σημεία, να ολοκληρωθεί σύντομα το πάρκινγκ στην παραλία των Πετανών και να είναι ανοικτός  και λειτουργικός στην ώρα του ο Μύρτος.

 

Ο Οργανωτικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου

Χρήστος Καμπανός