Στο 3ο Οικονομικό Φόρουμ των Ευρωεπιμελητηρίων ο Σταύρος Σπαθής 

Το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς-Ιθάκης, μέσω του προέδρου του, Σταύρου Σπαθή, έδωσε δυναμικό «παρών» στο 3ο Οικονομικό Φόρουμ των Ευρωεπιμελητηρίων, που έγινε στη Ρώμη της Ιταλίας το διήμερο 7 και 8 Οκτωβρίου.

Στη Ρώμη βρέθηκαν πάνω από 300 πρόεδροι ή μέλη Επιμελητηρίων από όλη την Ευρώπη, με τα θέματά του να τίθενται για πρώτη φορά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Κύριο θέμα συζήτησης ήταν το μεταβαλλόμενο τα τελευταία χρόνια πολιτικό και οικονομικό τοπίο στην Ευρώπη, με τον Σταύρο Σπαθή να τοποθετείται για περίπου τρία λεπτά σε μια μεστή και άκρως ενδιαφέρουσα ομιλία, όπου μεταξύ άλλων τόνισε την αναγκαιότητα όλων των κυβερνήσεων να είναι φιλικές προς την επαγγελματική απασχόληση και να στηρίξουν την επιχειρηματικότητα κυρίως σε χώρες όπως η Ελλάδα, που δεν είναι βιομηχανική, αλλά είναι στην κορυφή αναφορικά με τον τουρισμό της.  Τα θέματα των συνεδριών του διήμερου Οικονομικού Φόρουμ ήταν:

-Χρηματοδότηση της βιώσιμης μετάβασης για τις ΜΜΕ και τρόποι ανάμειξης των Επιμελητηρίων. Αγκαλιάζοντας την ψηφιοποίηση – Αναδιαμόρφωση των Επιμελητηρίων.

-Διεθνές Επιχειρείν – επιχειρηματικές ευκαιρίες πέρα από την E.E. – Απελευθέρωση των επιχειρηματικών δυνατοτήτων της Ευρώπης – Διασυνοριακές επιχειρήσεις και Συγχρηματοδοτούμενα Προγράμματα.

Κατά τη διάρκεια αυτών των συνεδριάσεων, η συζήτηση θα επικεντρώθηκε στον προσδιορισμό των προκλήσεων για τις επιχειρήσεις σε κάθε ένα από τα βασικά θέματα και στην αναζήτηση λύσεων από την πλευρά των Επιμελητηρίων για την αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων. Στο περιθώριο της παρουσίας του  κ. Σπαθή στη Ρώμη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου μας έκανε συναντήσεις με προέδρους Επιμελητηρίων της Νότιας Ιταλίας και της Σικελίας στο πλαίσιο της ανταλλαγής απόψεων και προτάσεων, με γνώμονα το συμφέρον όλων.

 

Από το Γραφείο Τύπου του Επιμελητηρίου