Συνάντηση με θέμα την προετοιμασία των νησιών μας για την υποδοχή των πρώιμων τουριστών της φετινής σεζόν. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 11.00, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συσκέψεων του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης, η δεύτερη προγραμματισμένη συνάντηση  με θέμα την προετοιμασία των νησιών μας για την υποδοχή των πρώιμων  τουριστών της φετινής σεζόν.

Στη συνάντηση, την οποία διοργάνωσε το Επιμελητήριο της Κεφαλονιάς & Ιθάκης, εκπροσώπησαν το Επιμελητήριο, ο Πρόεδρος Σταύρος Σπαθής, ο Αντιπρόεδρος Αντρέας Παντελιός και  ο Γραμματέας του Επιμελητήριου Χρήστος Καμπανός ως συντονιστής, ενώ από τους φορείς του νησιού  παρευρέθησαν οι κάτωθι:

Σπύρος Γαλιατσάτος, Αντιπεριφερειάρχης τουρισμού

Ευάγγελος Κεκάτος, Αντιδήμαρχος τουρισμού

Νίκος Παπαδάτος, αρμόδιος για τα θέματα χρήσης Αιγιαλού και Παραλίας

Σπύρος Σπαθής, υπεύθυνος διαχείρισης των σπηλαίων

Κώστας Κακουράτος, πρόεδρος των ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς

Γεράσιμος Τιμοθεάτος, πρόεδρος των ξενοδόχων Κεφαλονιάς κ Ιθάκης .

Απουσίαζε ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς, Παναγής Δρακουλόγκωνας, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στην Αθήνα, ο οποίος με μήνυμα του μας διαβεβαίωσε ότι , οι λακκούβες στο επαρχιακό δίκτυο θα έχουν κλείσει πριν το Πάσχα, θα γίνει η διαγράμμιση των δρόμων και έως 20 Μάη θα έχει γίνει και η θαμνοκοπή.

Ο κ Σπύρος Σπαθής μας είπε  ότι θα φροντίσει ώστε τα σπήλαια τον μήνα Απρίλιο να είναι επισκέψιμα κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι και φυσικά όποια μέρα υπάρχει κρουαζιερόπλοιο.

Ο κ Νίκος Παπαδάτος μας ενημέρωσε ότι ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία από τον Δήμο για τον  πλειστηριασμό των υπολοίπων παραλιών που δεν λειτούργησαν  το περασμένο καλοκαίρι.

Ο κ Κώστας Κακουράτος ανέφερε ότι, τα ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς  είναι ένα βήμα μπροστά κάθε φορά και ότι και αυτή τη σεζόν θα είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες απαιτήσεις του καλοκαιριού  με δρομολόγια στο αεροδρόμιο καθώς και με περισσότερα δρομολόγια στο εσωτερικό του νησιού αλλά  και προς την Αθήνα.

Τέλος, συναποφασίστηκε  η δημιουργία ενός ενημερωτικού φυλλαδίου με

·         όλες τις παραπάνω πληροφορίες

·         με την πληροφόρηση για τα καταστήματα(εστίασης, barcafé, minimarket κλπ) που είναι ολοχρονικά ανοιχτά,  σε όλες τις περιοχές της Κεφαλονιάς

 

με σκοπό αυτό να διανέμεται στο αεροδρόμιο και τα λιμάνια, για τη σωστή ενημέρωση των τουριστών μας, έως τα μέσα Απριλίου, όπου ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει να λειτουργούν κανονικά όλες  οι τουριστικές επιχειρήσεις.

Το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης ευχαριστεί όλους όσους παρευρέθησαν σε αυτή την ουσιαστική  συνάντηση, διότι βοήθησαν  στο να βρεθούν λύσεις και να  δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, ώστε οι πρώιμοι επισκέπτες μας να μην αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα κατά την έλευση και τη διαμονή τους στο νησί μας τον μήνα Απρίλιο.

 

Εκ του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς & Ιθάκης

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σταύρος Σπαθής                                                                                       Χρήστος Καμπανός