Συνεδρίασε το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου στην Σκάλα 

Για δεύτερη φορά, από τότε που άλλαξε η διοίκηση, το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου  Κεφαλονιάς-Ιθάκης συνεδρίασε χθες το απόγευμα στην Σκάλα με την παρουσία επαγγελματιών και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής Ελειού-Πρόννων.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ακούστηκαν και καταγράφηκαν τα σημαντικά προβλήματά των επαγγελματιών, ενώ ο πρόεδρος, Σταύρος Σπαθής, ενημέρωσε όλους όσους βρέθηκαν εκεί για τις δράσεις του Επιμελητηρίου από τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι και χθες. Στο τραπέζι τέθηκε το μείζον πρόβλημα των ελέγχων από τους μηχανισμούς του κράτους στις επιχειρήσεις αυτό το καλοκαίρι, που κάποιοι εκ των παρόντων, ανάμεσά τους και ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, Ανδρέας Παντελιός, τους χαρακτήρισαν στοχευμένους και πογκρόμ κατά των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

τους ακούστηκαν, καταγράφηκαν και σύσσωμο το Δ.Σ. υποσχέθηκε ότι θα κάνει το παν για να λυθούν αυτά. Αφού ο κ. Σπαθής έκανε ενημέρωση για τις ενέργειες και τις δράσεις του Επιμελητηρίου μέσα στο 2019, τέθηκε στο τραπέζι το μείζον πρόβλημα των στοχευμένων ελέγχων φέτος από τους μηχανισμούς του κράτους σε όλες τις επιχειρήσεις της Κεφαλονιάς και πολύ περισσότερο σε αυτές της Σκάλας. Κανένας δεν διαφώνησε για τους ελέγχους, ωστόσο όλοι διαφώνησαν με τον τρόπο που γίνονται αυτοί. Αποφασίστηκε το Επιμελητήριο να σκληρύνει ακόμη περισσότερο την στάση του και να προχωρήσει σε διάβημα πρώτα στον Βουλευτή του νομού μας και μετά, αν χρειαστεί και στον αρμόδιο Υπουργό, προκειμένου να σταματήσουν αυτοί του είδους οι έλεγχοι.

Η λειτουργία του Βιολογικού της Σκάλας απασχόλησε για ακόμη μια φορά το Δ.Σ., με τους επαγγελματίες να εκφράζουν παράπονα. Ο πρόεδρος, Σταύρος Σπαθής υπενθύμισε ότι ο Βιολογικός μπήκε σε λειτουργία μετά τις περσινές πιέσεις του Επιμελητηρίου προς την δημοτική αρχή Κεφαλονιάς και υποσχέθηκε (ως μελλοντικός πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ) ότι θα φτιαχτούν όλες οι βλάβες πριν ξεκινήσει η νέα τουριστική σεζόν. Ανέφερε επίσης ότι σύντομα θα μπει σε λειτουργία και ο Βιολογικός του Πόρου. Για κακοτεχνίες του έργου και για άτομα που έπρεπε να είναι ήδη στη φυλακή έκανε λόγο το μέλος του Δ.Σ., Γιώργος Καβαλλιεράτος.

Τα πνευματικά δικαιώματα και η σύγχυση που επικρατεί μεταξύ των τριών εταιριών που τα χειρίζονται ήταν ένα ακόμη πολύ σοβαρό θέμα που έθεσαν οι επαγγελματίες. Διευκρινίστηκε ότι η εταιρία που εκπροσωπεί τους συνθέτες είναι αυτή που πρέπει να πληρώνουν οι επαγγελματίες, ενώ για τις υπόλοιπες δύο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το τοπίο. Ο κ. Σπαθής προέτρεψε όλους όσους έχουν ανοικτούς λογαριασμούς με αυτές τις δύο εταιρίες να μην πληρώσουν τίποτε και να περιμένουν να παρθεί οριστική απόφαση από την κυβέρνηση για αυτό το θέμα. Τόνισε επίσης, ότι το Επιμελητήριο προσφέρει δωρεάν νομική κάλυψη σε όποιον γίνει μήνυση ή αγωγή από τις δύο αυτές εταιρίες.

Στο τέλος της συνεδρίασης ο πρόεδρος εισηγήθηκε το Επιμελητήριό μας να βραβεύσει την πρώην υπουργό και σύζυγο του Γεράσιμου Αρσένη, Λούκα Κατσέλη για τον νόμο που έφερε το 2010 σχετικά με την προστασία της πρώτη κατοικίας. Ψήφισαν όλοι θετικά εκτός από τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ, Παναγή Τζανάτο, που διαφώνησε.

 

Από το γραφείο Τύπου του Επιμελητηρίου