Τα αιτήματα των επαγγελματιών προς στη νέα κυβέρνηση, επιστολή του προέδρου του Επιμελητηρίου στον Βουλευτή, Παναγή Καππάτο 

Επιστολή στον νέο Βουλευτή Κεφαλληνίας-Ιθάκης, Παναγή Καππάτο, έστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Σταύρος Σπαθής, αναφερόμενος στα προβλήματα των επαγγελματιών, αναζητώντας τις λύσεις που υποσχέθηκε τόσο ο κ. Καππάτος όσο και ο πρωθυπουργός κατά την προεκλογική εκστρατεία. Η επιστολή αναφέρει:

 

Κύριε Βουλευτά

Αφού πρώτα σας συγχαρώ  προσωπικά για την εκλογή σας στη νέα Βουλή και αφού μεταφέρετε τις ευχές του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου μας στον πρωθυπουργό, θέλω να σας υπενθυμίσω τις προεκλογικές σας δεσμεύσεις αναφορικά με τις λύσεις που θα προωθήσετε στο Κοινοβούλιο για να λυθούν τα προβλήματα των επαγγελματιών των νησιών μας. Αναφέρω:

Μείωση του φορολογικού συντελεστή στα επιχειρηματικά κέρδη στο 20%

Μείωση και στη συνέχεια κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος

Μείωση της φορολογίας στα μερίσματα στο 5% από το 10% που είναι σήμερα

Μείωση του ΦΠΑ στο 13% σε όλα τα προϊόντα της εστίασης και περαιτέρω μείωση του ΦΠΑ στο 11%

Άνοιγμα στη ρύθμιση των 120 δόσεων σε όλες τις επιχειρήσεις (κανένας επαγγελματίας να μην μείνει έξω από αυτή)

Ρύθμιση για την τακτοποίηση των λεγόμενων κόκκινων δανείων των επαγγελματιών

Μείωση του ΕΝΦΙΑ στα σεισμόπληκτα νησιά μας κατά 30% από την πρώτη ημέρα και όχι σε βάθος διετίας

Αύξηση του ποσού του ακατάσχετου λογαριασμού των επιχειρήσεων, προκειμένου αυτές να πάρουν ανάσα και αφετέρου να εκλείψει η φοροδιαφυγή

Το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς-Ιθάκης θα βρίσκεται πάντα δίπλα σας στις προσπάθειες επίλυσης των προβλημάτων των επαγγελματιών των νησιών μας, όπου κατά 90% αποτελούνται από μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ευελπιστούμε ότι η αλλαγή στην πολιτική ηγεσία της χώρας και η αλλαγή της βουλευτικής έδρας θα αποτελέσουν την απαρχή μιας ειλικρινούς συνεργασίας μεταξύ μας.

 

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου

Σταύρος Σπαθής