Τα αιτήματα του Επιμελητηρίου στην Υφυπουργό, Σοφία Ζαχαράκη 

Συνάντηση με την υφυπουργό Τουρισμού, κα Σοφία Ζαχαράκη, πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Σταύρος Σπαθής, στα πλαίσια της επισκέψεώς της στην Κεφαλονιά, το Σάββατο 24 Απριλίου.

Ο κ. Σπαθής, παρέδωσε στην κα Ζαχαράκη μαζί με  αναμνηστικά δώρα  από την Κεφαλονιά και την Ιθάκη και εγγράφως τις θέσεις και τα αιτήματα του Επιμελητήριου, αναφορικά με την στήριξη των επιχειρήσεων  όλων των κλάδων του Τουρισμού. Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν τα προβλήματα που δημιούργησε τόσο ο κορονοϊός, όσο και ο «Ιανός» στις επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα, ο κ. Σπαθής, παρέδωσε στην κα Ζαχαράκη την  λίστα με τα 14 αιτήματα του Επιμελητηρίου, που συνοπτικά αναλύονται ως κάτωθι:

Ολοκληρωμένη καμπάνια από τον ΕΟΤ αποκλειστικά για τα νησιά μας

Αποκατάσταση των δομών και των φυσικών τοπίων από τις πληγές του Ιανού

Επίσπευση της αποκατάστασης στις γέφυρας του Χειμωνικού που συνδέει το βόρειο με το δυτικό τμήμα του νησιού

Αποκατάσταση του οδικού δικτύου και των σημείων επισκεψιμότητας.

Ειδική μέριμνα για την Άσσο και την Αγία Ευφημία, δύο περιοχές που χτυπήθηκαν ανελέητα από τον Ιανό

Ιδιαίτερη προσοχή στο κομμάτι της κρουαζιέρας και το έργο επισκευής του λιμένα Αργοστολίου 

Έγκαιρη εξασφάλιση ύπαρξης ξενοδοχείου καραντίνας και παροχή οχημάτων από την  Περιφέρεια για να απομακρύνονται  διακριτικά και άμεσα τα κρούσματα  από τα καταλύματα.

Εξασφάλιση ότι η Κεφαλονιά και η Ιθάκη θα ενταχθούν στα πράσινα νησιά στις λίστας στις Βρετανίας καθότι το 80% των τουριστών των νησιών στις προέρχονται από τη Βρετανική αγορά.

Επάνδρωση Νοσοκομείων Κεφαλονιάς και Κέντρων Υγείας καθώς και λειτουργία της ΜΕΘ. 

Φοροελαφρύνσεις και χρηματοδοτικά εργαλεία στις επιχειρήσεις του τουρισμού.

Χρηματοδότηση φορέων άμεσα από το υπουργείο για να τρέξουμε οι ίδιοι άμεσα διαφημιστικές καμπάνιες.

Απαλλαγή των δημοσίων φορέων και των Νομικών Προσώπων των ΟΤΑ που παράγουν σποτ προώθησης, από επιβάρυνση τελών από την αρχαιολογική υπηρεσία.

Επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων στις τουριστικές επιχειρήσεις.

Επιδότηση, μη επιστρεπτέα, για τις τουριστικές επιχειρήσεις μέσω ΕΣΠΑ, όπως αυτό το πρόγραμμα που αναμένεται για την εστίαση, έτσι ώστε να επιδοτηθούν για τα λειτουργικά έξοδα  του ανοίγματός τους.

Αναμένουμε μια καλή συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και ελπίζουμε την επόμενη φορά που η κα Ζαχαράκη θα επισκεφτεί το νησί μας, να έχει βρεθεί λύση σε όλα.

Από το Γραφείο Τύπου του Επιμελητηρίου