Το Επιμελητήριό μας σε μια ακόμη πετυχημένη Έκθεση Κεφαλλονίτικων προϊόντων 

Στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας πραγματοποιήθηκε από τις 18 ως τις 20 Ιανουαρίου η Έκθεση Crecia Panorama, όπου μέσω της Περιφέρειας, που είχε χρηματοδοτήσει το Περίπτερο, το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς-Ιθάκης έδωσε πραγματικά βροντερό παρόν, αφού επτά παραγωγοί των νησιών μας εξέθεσαν και πούλησαν τα προϊόντα τους.

Ήταν η δεύτερη φορά που διοργανώνεται τέτοια Έκθεση στο Βουκουρέστι και η πρώτη που συμμετείχαν παραγωγοί από την Κεφαλονιά. Το Επιμελητήριό μας αποδείχθηκε, όπως και στην Πολωνία, ότι μπορεί να δώσει τη δυνατότητα στους ντόπιους επαγγελματίες να εκθέσουν τα προϊόντα τους, να κάνουν εμπορικές συμφωνίες με τους εκεί αντιπροσώπους και ότι παράγουμε να υπάρχει η δυνατότητα να βγει στην Ευρώπη. Επτά ήταν συνολικά οι παραγωγοί που συμμετείχαν στην Έκθεση του Βουκουρεστίου:

Βοσκοπούλα (Διονύσης Καππάτος)

Μάντολα (Ανδρέας και Σπύρος Λιναρδάτος)

Λάδι Κριτονού (Αθηνά Μεταξάτου)

Εν Κεφαλληνία (Μιχάλης Κούτσικος – Τότολου Γεωργία)

Divino wines (Γεράσιμος Χαρτουλιάρης)

Σαπούνι Ελαιολάδου (Χριστόφορος Πολλάτος)

Ελαιόλαδο Κεφαλονιάς (Σοφία Βαλλιανάτου)

Τα αποτελέσματα ήταν πάρα πολύ καλά για όλους τους παραγωγούς και οι εμπορικές συμφωνίες που κλείστηκαν ήταν αρκετές. Το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς-Ιθάκης θα συνεχίσει με ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον ότι έχει ξεκινήσει αναφορικά με την εξωστρέφεια και την προώθηση των προϊόντων που παράγονται στην Κεφαλονιά. Οι πέντε παραγωγοί της Πολωνίας έγιναν επτά στη Ρουμανία και αυτό αποτελεί από μόνο του ένα μεγάλο επίτευγμα, την στιγμή που από τα υπόλοιπα περιφερειακά Επιμελητήρια δεν παρουσιάστηκαν παραγωγοί στο Περίπτερο που είχε χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια. Το παρόν στο Βουκουρέστι έδωσε η εταιρία Εν Κεφαλληνία (Μιχάλης Κούτσικος, Γεωργία Τότολου), ενώ οι υπόλοιπες έξι εκπροσωπήθηκαν από τον απεσταλμένο του Επιμελητηρίου μας, Ξενοφώντα Ευαγγελάτο.

 

Από το Γραφείο Τύπου του Επιμελητηρίου