Το κλείσιμο όλων των σχολικών βαθμίδων ζητά από τον Αντιπεριφερειάρχη ο Σταύρος Σπαθής 

Το κλείσιμο όλων των σχολικών βαθμίδων του νησιού μας ζητάει από τον Αντιπεριφερειάρχη, Σταύρο Τραυλό, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Σταύρος Σπαθής, μέσω επιστολής του η οποία αναφέρει: 

Αξιότιμε κύριε Αντιπεριφερειάρχη,

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις που δείχνουν ότι στην Περιφερειακή μας ενότητα υπάρχει μεγάλη διασπορά του covid-19  και την εφαρμογή σκληρότερων μέτρων, απευθυνόμαστε σε εσάς με αίσθημα ευθύνης για το θέμα των σχολικών μονάδων.

Σύμφωνα λοιπόν με τα ανακοινωθέντα, τα Λύκεια του νησιού θα λειτουργούν με τηλεκπαίδευση ενώ τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια  θα λειτουργούν δια ζώσης.

Λαμβάνοντας υπόψη και τις χθεσινές δηλώσεις στελεχών του ΓΝ Κεφαλονιάς,  όπου τόνισαν ότι όλες οι κλίνες για ασθενείς με  covid-19 είναι ήδη κατειλημένες,  και το γεγονός ότι στην Κεφαλονιά δεν υπάρχει εν λειτουργία δομή ΜΕΘ, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι όποιος συμπολίτης μας νοσήσει θα πρέπει άμεσα να μεταφερθεί στην Πάτρα, τον Πύργο ή τη Καλαμάτα για περίθαλψη.

Με γνώμονα τη δημόσια υγεία και την αποφυγή περαιτέρω διασποράς του ιού καθώς και την αποτροπή ταλαιπωρίας των ασθενών και των οικείων τους, αιτούμαστε την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών βαθμίδων της Περιφερειακής Ενότητας. Όπως άλλωστε γνωρίζετε, υπάρχουν στο νησί μας πολλές οικογένειες που μέλη τους είναι μαθητές σε Λύκεια και Γυμνάσια ταυτόχρονα, με αποτέλεσμα να προστατεύονται λόγω μέτρων για τα Λύκεια, αλλά να εκτίθενται σε κίνδυνο μετάδοσης από τη δια ζώσης λειτουργία των Γυμνασίων ή των άλλων βαθμίδων. 

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με το ΦΕΚ 534Β/2021 δεν αποσαφηνίζεται η λειτουργία ή μη των καταστημάτων τις Κυριακές όπως επίσης και το αν επιτρέπεται η μετακίνηση από Δήμο σε Δήμο εντός της ίδιας Περιφερειακής ενότητας.

Έχοντας πλήρη γνώση ότι τη στιγμή αυτή εσείς και οι υπάλληλοι σας πιέζεστε ιδιαίτερα για να προσφέρετε τα μέγιστα προς τον Πολίτη, θα εκτιμούσαμε ιδιαίτερα μια άμεση και σαφή απάντηση στα ανωτέρω, προκειμένω να προβούμε σε ενημέρωση των μελών μας.

Είμαστε στη διάθεση σας για κάθε βοήθεια και στήριξη.

Ο Πρόεδρος

Σταύρος Σπαθής