ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ-ΑΥΞΗΣΗ 5% ΣΕ Ο.Α.Ε.Ε.-ΜΕΧΡΙ 30.06.09 ΓΙΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ 

Το  Ε.Β.Ε.Κ.Ι. ενημερώνει ότι:

 

1)       Με Απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών (ΠΟΛ.1081/12.6.2009), οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων που διαθέτουν οποιοδήποτε είδος τροφής ή ποτού (εστιατόρια, μπαρ, κέντρα διασκέδασης, ψητοπωλεία, καφετέριες, πιτσαρίες, κλπ) υποχρεώνονται από 1.7.2009 να εκδίδουν αποδείξεις λιανικής πώλησης με κάθε σερβίρισμα, ενώ παράλληλα καταργείται η δυνατότητα να αντικαθίστανται οι αποδείξεις με δελτίο παραγγελίας σε κάθε στάδιο σερβιρίσματος.

 

2)       Η Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας υπέγραψε απόφαση με την οποία  θα προσαυξηθούν κατά 5% οι εισφορές των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ. Η πρόταση του Δ.Σ. του Ταμείου ήταν να αυξηθούν οι εισφορές κατά 6%, ενώ , το 2008, σημειώθηκε αύξηση κατά 8%.Αξίζει να αναφερθεί ότι τα επιδόματα των 500 και 300 Ευρώ που έχουν καταλογισθεί σε όσους ασφαλισμένους βρίσκονται στα κατώτερα επίπεδα συντάξεων  αντιστοιχεί σε αύξηση 8,8 % για την κατώτατη λόγω γήρατος και 10,5 % για την κατώτατη λόγω θανάτου.

 

 

 

Υπενθυμίζουμε, τέλος, ότι μέχρι και τις 30.06.2009 πρέπει να κατατεθεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. ή Τελωνείο, όπου είναι βεβαιωμένα τα χρέη, η αίτηση του οφειλέτη για την υπαγωγή στην αναγγελθείσα ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Το Υπουργείο, ανακοίνωσε σχετικά, ότι δεν θα δοθεί άλλη παράταση.