Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 4o Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Οίνου στο Ληξούρι!

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 4o Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Οίνου στο Ληξούρι, προσελκύοντας πλήθος επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Κεφαλληνίας και Ιθάκης σε συνεργασία με το Δήμο Ληξουρίου, αποτέλεσε μια γιορτή των γεύσεων και των παραδόσεων της περιοχής.

Το φεστιβάλ, το οποίο διήρκεσε δύο ημέρες από τις 11 έως και τις 12 Ιουλίου, προσέφερε στους επισκέπτες την ευκαιρία να απολαύσουν μια πληθώρα τοπικών προϊόντων, εδεσμάτων και κρασιών μέσα από τα περίπτερα των τοπικών παραγωγών και των επιχειρήσεων που συμμετείχαν.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν διάφορες εκδηλώσεις, όπως, ζωντανές μαγειρικές επιδείξεις από τον διακεκριμένο σεφ Γιώργο Τσούλη,  παρουσιάσεις τοπικών κρασιών από καταξιωμένους οινοπαραγωγούς, αλλά και χορευτικά δρώμενα και συναυλίες. Στην έναρξη του Φεστιβάλ οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν Κεφαλονίτικους  χορούς από τον Σύλλογο «Αετός Καμιναράτων», ενώ αμέσως μετά ο Όμιλος Ληξουρίου «ΧΩΡΟΠΟΥΛΑ» μας ταξίδεψε με παραδοσιακούς χορούς από τα  Επτάνησα.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Σταύρος Σπαθής, δήλωσε: “Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για την επιτυχία του φεστιβάλ, το οποίο ανέδειξε τα τοπικά μας προϊόντα και ενίσχυσε την τοπική οικονομία. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες και τους επισκέπτες που μας τίμησαν με την παρουσία τους.”

Το φεστιβάλ Γαστρονομίας και Οίνου στο Ληξούρι ανέδειξε τη σημασία της τοπικής γαστρονομίας και της χρήσης τοπικών πρώτων υλών  ως πυλώνα τουριστικής ανάπτυξης και ανανέωσε το ενδιαφέρον για την πολιτιστική κληρονομιά της Κεφαλονιάς. Η επιτυχία και της φετινής διοργάνωσης, δικαίως έχει  θεσμοθετήσει  το φεστιβάλ ως ετήσιο γεγονός, το οποίο θα συνεχίσει να προσελκύει επισκέπτες και να προβάλλει τα Κεφαλονίτικα προϊόντα και παραδόσεις.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους παραγωγούς-επιχειρήσεις που συμμετείχαν, τους πολιτιστικούς συλλόγους για τη συμμετοχή τους, το Δήμο Ληξουρίου, τα Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς και τη Levante Ferries για τη στήριξη τους και φυσικά τον κόσμο που για μια ακόμη χρονιά γέμισε την πλατεία Ληξουρίου!

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 2025!

Παρακολουθείστε το τρέιλερ από το διήμερο του Φεστιβάλ!