Συνάντηση Προέδρου ΕΦΕΠΑΕ Πλάτωνα Μαρλαφέκα με Υφυπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Στέφανο Γκίκα

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου μεταξύ του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κου Στέφανου Γκίκα και του Προέδρου του ΕΦΕΠΑΕ κου Πλάτωνα Μαρλαφέκα. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κος Εμμανουήλ Κουτουλάκης, ο Γενικός Διευθυντής του ΕΦΕΠΑΕ κος Αλέξανδρος Μακρής και στελέχη του Υπουργείου και του φορέα.

Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε η πορεία υλοποίησης του μέτρου «Μεταφορικό Ισοδύναμο για επιχειρήσεις», τη διαχείριση του οποίου έχει αναλάβει ο ΕΦΕΠΑΕ από το 2018. Ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ κος Πλάτων Μαρλαφέκας ανέφερε ότι μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί πάνω από 85.000 αιτήσεις για χρηματοδότηση, ύψους περίπου 182.000.000 €, ενώ έχουν ήδη καταβληθεί πάνω από 90.000.000 € σε 25.000 νησιωτικές επιχειρήσεις.

Οι κκ Γκίκας και Μαρλαφέκας τόνισαν ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και ο ΕΦΕΠΑΕ θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά και αποτελεσματικά, ώστε το Μεταφορικό ισοδύναμο να αποτελεί ένα βασικό εργαλείο με κύριο στόχο την ενίσχυση της συνοχής και ανάπτυξης των νησιωτικών περιοχών.