Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΠΥΛΑΡΟΥ 

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΠΥΛΑΡΟΥ

 

 

Επισκεφθήκαμε «τηλεφωνικά» την Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Ανδρονίκη Βιολάτου η οποία με προθυμία μας απάντησε στα ερωτήματα που, συνήθως, θέτουμε ερχόμενοι σε επαφή με τους εκπροσώπους των Συλλόγων αυτού του είδους. Η κ. Βιολάτου μας πληροφόρησε, λοιπόν, ότι ο Σύλλογος δημιουργήθηκε το 2000, ότι έχουν γίνει μέχρι σήμερα δυο φορές αρχαιρεσίες για την εκλογή του Δ.Σ., αλλά  έχουν να γίνουν εκλογές στον Σύλλογο από το 2005. Στην εύλογη απορία μας γιατί συμβαίνει αυτό, η Πρόεδρος μας εξήγησε ότι σοβαρότατοι λόγοι υγείας την υποχρέωσαν τα τέσσερα τελευταία χρόνια να μένει εκτός νησιού και να διεκπεραιώνει απλώς τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του Συλλόγου απέναντι στα μέλη του. Μας διαβεβαίωσε ,όμως, ότι τον Ιούνιο θα γίνουν ξανά εκλογές-και ότι αν εκλεγεί θα επιδείξει την πρέπουσα δραστηριότητα και θα υπάρξουν αποτελέσματα, αρκεί να μην «τρέχει η Πρόεδρος» για όλα και να συμμετέχουν στο Προεδρείο άτομα που διαμένουν στην Πύλαρο χειμώνα-καλοκαίρι.

 

Ο Σύλλογος εκπροσωπεί σαράντα ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων  και καταλυμάτων ( 500-700 κλίνες σε Αγία Ευφημία-Μακριώτικα-Διβαράτα), οι οποίοι συνεργάζονται με Εταιρείες που φέρνουν στην περιοχή Άγγλους -που μαζί με τους Ιταλούς, τους Ολλανδούς και τους Έλληνες αποτελούν το σύνολο των επισκεπτών του τόπου.

 

Η πρώτη και μοναδική προσπάθεια προβολής πραγματοποιήθηκε μέσω της εφημερίδας ESPRESSO το 2001, διότι η τιμή ήταν πολύ καλή. Η διαφήμιση, όμως, δεν είχε  απόδοση και οι άλλες ενέργειες που έγιναν για καταχωρήσεις και διαφημιστικά μηνύματα δεν απέδωσαν εξαιτίας του κόστους, αλλά και της έλλειψης πόρων εκ μέρους του Συλλόγου. Η κ. Βιολάτου  μας ανάφερε ότι τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, διαμερίσματα και βίλες προβάλλονται δωρεάν μέσα από το site του Δήμου και μέσα από το φυλλάδια της Ομοσπονδίας. και ότι είναι στις προθέσεις της -εάν κι εφόσον επανεκλεγεί-να γίνει μια οργανωμένη προσπάθεια για προβολή σε συνεργασία με εξειδικευμένες Εταιρείες. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα «πακέτο» μέσων που θα περιλαμβάνει τη δημιουργία site, dvd, φυλλάδιο κ.λ.π. Η Πρόεδρος τόνισε την άριστη σχέση που υπάρχει με την Δημοτική Αρχή η οποία ανταποκρίνεται σε όλα όσα απαιτούνται, λειτουργώντας, μάλιστα, τους καλοκαιρινούς μήνες και γραφείο πληροφοριών για τους τουρίστες το οποίο εξυπηρετεί το σύνολο των επιχειρηματιών του Δήμου. Παραδέχτηκε, όμως, ότι η Αγία Ευφημία βρίσκεται ακόμη μπροστά-παρά τις προσπάθειες του Δήμαρχου-σε δυο μεγάλα προβλήματα για τα οποία απαιτείται να βρεθούν λύσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα:Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι αυτό του βιολογικού καθαρισμού ,αλλά σημαντικό είναι και το πρόβλημα του περιφερειακού της Αγίας Ευφημίας, το οποίο δεν λύνεται εξαιτίας των εμποδίων που εγείρουν διάφορα μικροσυμφέροντα.(τα οποία πρέπει να παραμεριστούν) Το σοβαρότερο πρόβλημα-πάντα κατά την κ. Βιολάτου- που αντιμετωπίζουν τα Μακριώτικα και τα Διβαράτα είναι το ότι…δεν τα προτιμούν οι τουρίστες, οι οποίοι κατευθύνονται σε αυτά μόνο όταν έχει «γεμίσει» η Αγία Ευφημία.

 

Η Πρόεδρος, τέλος, διατύπωσε την εκτίμηση ότι ο φετινός αριθμός τουριστών μέχρι τις 20 Μαΐου ήταν ο ίδιος με τον περσινό και ότι τα πράγματα δείχνουν ότι φέτος, γενικώς, την περιοχή θα επισκεφθεί ένας αριθμός τουριστών που δεν θα διαφέρει ουσιαστικά από το 2009. Σημείωσε, όμως ,ότι οι τιμές διάθεσης των δωματίων στην περιοχή είναι πολύ χαμηλότερες σε σχέση με τις περσινές.