Αδελφοποίηση με Ελληνοσερβικό Επιμελητήριο, βραβεία σε εταιρίες μέλη μας 

Το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς-Ιθάκης ανέβασε ακόμη περισσότερο τον πήχη, αφού πρόσφερε απόψε μια καταπληκτική βραδιά, με αρκετή συγκινησιακή φόρτιση σε όλους όσους βρέθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου. 

Το Επιμελητήριό μας, μετά από δύο σχεδόν χρόνια προετοιμασίας και διαβουλεύσεων απόψε αδελφοποιήθηκε με το Ελληνοσερβικό Επιμελητήριο Βορείου Ελλάδας. Το πρωτόκολλο υπέγραψαν οι δύο πρόεδροι, Σταύρος Σπαθής και Κωνσταντίνος Γεωργάκος παρουσία των δύο Γραμματέων, Χρήστου Καμπανού και Μπάνε Πρέλεβιτς, αυτής της τεράστιας μπασκετικής μορφής των δεκαετιών του 1980 και του 1990. Παράλληλα, ο κ. Σπαθής τίμησε τον Μπάνε Πρέλεβιτς με ειδική πλακέτα για την προσφορά του στον αθλητισμό, αλλά και στον επιμελητηριακό θεσμό. Φανερά συγκινημένος ο Σερβοέλληνας πρώην μπασκετμπολίστας αποκάλυψε ενώπιον του κοινού ότι ήταν η πρώτη φορά που βραβεύεται σε τέτοια εκδήλωση. Τόσο ο κ. Σπαθής όσο και ο κ. Γεωργάκος τόνισαν ότι πρέπει να ανοίξουν οι επιχειρηματικές ορίζοντες της Κεφαλονιάς με την Σερβία αναφερόμενος παράλληλα στις σχέσεις φιλίας των δύο χωρών και των λαών τους.

Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς έγιναν οι βραβεύσεις από το Επιμελητήριο σε επτά εταιρίες μέλη του που έχουν κάνει γνωστή την Κεφαλονιά όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό. Οι επιχειρήσεις αυτές ήταν:

-ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ, με το βραβείο να παραλαμβάνει ο ιδιοκτήτης τους και πρώην Υπουργός, Παύλος Γερουλάνος.

-LEVANTE FERRIES, με το βραβείο να παραλαμβάνει ο Γενικός Διεθυντής, Στράτος Απέργης.

-ΣΥΝΑΙΤΕΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΡΟΜΠΟΛΑΣ, με το βραβείο να παραλαμβάνει το μέλος του Δ.Σ. Φώτης Χαλιώτης.

-ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΤΖΩΡΤΖΑΤΟΣ ΣΠΥΡΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ, με το βραβείο να παραλαμβάνει ο Γιάννης Τζωρζάτος.

-CBD OIL-ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΤΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, με το βραβείο να παραλαμβάνει ο Χάρης Χριστοφοράτος.

-ΟΜΑΔΑ VIBRANT ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ, με το βραβείο να παραλαμβάνουν οι Μιχάλης Κόμης και Δημήτρης Πολλάτος.

ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΒΕΡΓΩΤΗΣ, με το βραβείο να παραλαμβάνει ο Παναγής Βεργωτής.

Νωρίτερα από όλα αυτά είχαν μιλήσει αρκετοί επιμελητηριακοί άνθρωποι, αλλά και πολιτικοί. Κατά σειρά ανέβηκαν στο βήμα ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης (μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος), ο Αντιδήμαρχος Αργοστολίου, Γιώργος Τσιλιμιδός, ο Αντιπεριφερειάρχης, Σταύρος Τραυλός, ο Βουλευτής μας της Νέας Δημοκρατίας, Παναγής Καππάτος, η Βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Αυγέρη και ο Βουλευτής Ηλείας του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης. Από την πλευρά των επιμελητηριακών το λόγο πήραν ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου του Πειραιά και μέλος της ΚΕΕ, Γιάννης Βουτσινάς, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας και επίσης μέλος της ΚΕΕ, Φώτης Δαμούλος και ο πρόεδρος του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδας, Κωνσταντίνος Γεωργάκος. Μικρό χαιρετισμό έκαναν ο πρόεδρος των βετεράνων καλαθοσφαιριστών Ελλάδας, Χρήστος Κωνσταντινίδης και ο Μπάνε Πρέλεβιτς. Αξίζει να αναφέρουμε ότι την εκδήλωση παρουσίασαν δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους οι δημοσιογράφοι Νίκος Υποφάντης και Πάνος Τουμάσης.