Άμεση απάντηση από την Olympic-Aegean στο αίτημα του Επιμελητηρίου 

Με χθεσινή του επιστολή ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλληνίας-Ιθάκης, Σταύρος Σπαθής, ζήτησε από τις δύο αεροπορικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο νησί μας να προσθέσουν δρομολόγια τις ημέρες που η Κεφαλονιά δεν έχει αεροπορική σύνδεση απευθείας με την Αθήνα.

Άμεση ήταν η απάντηση που ήρθε από την OlimpicAegean στο αίτημα αυτό, σύμφωνα με την οποία η εταιρία είναι διατεθειμένη να εξετάσει την περίπτωση για να εντάξει στα δρομολόγιά της απευθείας πτήση Κεφαλονιά-Αθήνα σε καθημερινή βάση. Το πρώτο και σημαντικό βήμα από την πλευρά του Επιμελητηρίου έγινε, μένει να δούμε τι θα γίνει στην πορεία της υπόθεσης, αρκεί να πιέσουν όπως μπορούν η Βουλευτής, ο Αντιπεριφερειάρχης και ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς.

 

Επιστολή του προέδρου του Επιμελητηρίου

ΠΡΟΣ: Olympic, Sky Express

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Βουλευτή Κεφαλληνίας-Ιθάκης, Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλληνίας-Ιθάκης, Δήμαρχο Κεφαλονιάς, ΜΜΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Η Κεφαλονιά είναι το μοναδικό μεγάλο νησί της Ελλάδας, το οποίο δεν έχει σε καθημερινή βάση αεροπορική σύνδεση με την πρωτεύουσα της χώρας, την Αθήνα, παρά το γεγονός ότι δύο αεροπορικές εταιρίες αυτή την στιγμή δραστηριοποιούνται στην γραμμή.

Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή η  Olympic κάνει το συγκεκριμένο δρομολόγιο και Δευτέρα και Τετάρτη η Sky Express και μάλιστα σε πολύ κοντινές ώρες μεταξύ τους. Την Τρίτη, την Πέμπτη και το Σάββατο η Κεφαλονιά είναι αποκομμένη αεροπορικά από την Αθήνα, γεγονός που δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους κατοίκους, αλλά και τους επαγγελματίες του νησιού μας, που ταξιδεύουν πολύ τακτικά, λόγω των υποχρεώσεών  τους στην πρωτεύουσα.

Ως Επιμελητήριο Κεφαλληνίας-Ιθάκης ζητάμε να καλυφτούν αεροπορικά και οι «κενές» ημέρες (Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο), ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται καλύτερα οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι του νησιού μας.

 

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλληνίας-Ιθάκης

Σταύρος Σπαθής