ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ 

Το μεσημέρι της Παρασκευής 19/02/2010 συναντήθηκαν στο Επιμελητήριο ο Πρόεδρος του ΕΒΕΚΙ κ. Θ. Μιχαλάτος με τους Προέδρους του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Κεφαλληνίας και Ιθάκης και Εμπορικού Συλλόγου Αργοστολίου «η Κράνη» κ.κ. Μ. Μαρκάτο και Σ. Σπαθή.

 

Οι τρεις Πρόεδροι αφού εκφράσανε την αγωνία τους για την δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει η Αγορά εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας και την έντονη ανησυχία τους για τις επιπτώσεις από τα κυβερνητικά μέτρα που σχεδιάζονται, αποφάσισαν να συντονίσουν τις ενέργειές τους στο άμεσο μέλλον, με το Επιμελητήριο να βρίσκεται στο «πλάϊ» των δυο συνδικαλιστικών φορέων, αρωγός των προσπαθειών τους.

 

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για το παρεμπόριο και τα «κινέζικα» καταστήματα και οι Πρόεδροι των δυο Συλλόγων ενημερώθηκαν από τον κ. Μιχαλάτο για τους σχετικούς ελέγχους της νομιμότητας της δράσης των παραπάνω καταστημάτων που το ΕΒΕΚΙ έχει ξεκινήσει κατά την παρούσα περίοδο.( Ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου ,μάλιστα, κατά την τελευταία συνεδρίαση του Νομαρχ. Συμβουλίου έθεσε, εκτός των άλλων, τα ζητήματα του παρεμπόριου και των «κινέζικων» καταστημάτων.)

 

Αποφασίστηκε και οι τρεις Πρόεδροι κατά την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου να επισκεφθούν τους Διευθυντές των Τραπεζών στην Κεφαλονιά συζητώντας μαζί τους τα ζητήματα των όρων και επιτοκίων δανειοδότησης, καθώς και τον Νομάρχη και Δήμαρχο Αργοστολίου για θέματα δικής τους αρμοδιότητας.