ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ 

Το Επιμελητήριο, γενικώς, εκτιμά πως μέχρι στιγμής οι αποφάσεις και οι σχεδιασμοί της Κυβέρνησης αποτελούν ένα μείγμα από θετικές και αρνητικές ενέργειες υπό την πίεση, βεβαίως, των τεράστιων δημοσιονομικών προβλημάτων και στα πλαίσια μιας παγκόσμιας ύφεσης και οφείλει να παρατηρήσει ότι η απόφασή της για αύξηση της φορολογίας των καυσίμων εντάσσεται στις λανθασμένες ενέργειες .

 

Όπως ορθά παρατηρεί η ΚΕΕΕ  η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα η οποία συνεπάγεται αύξηση που ίσως ξεπεράσει και τα 10 λεπτά /λίτρο, θα οδηγήσει πιθανότατα και σε αύξηση της τιμής των αγαθών. Η αύξηση αυτή, όμως, θα αποθαρρύνει ακόμη περισσότερο την κατανάλωση και θα υποστεί περαιτέρω πλήγμα ο τζίρος των επιχειρήσεων που εδώ και καιρό βρίσκεται σε καθοδική πορεία 

 

(Με την ευκαιρία, σημειώνουμε ότι το Υπουργείο Οικονομίας «άνοιξε» τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης του κοινού για όλα τα θέματα που σχετίζονται με την εφαρμογή του νόμου για τη ρύθμιση των επαγγελματικών και επιχειρηματικών οφειλών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν το 801 11 97 367.