ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΕΕ 

Το ΕΒΕΚΙ συμμερίζεται την εκφρασμένη έκκληση -αλλά και πεποίθηση- του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας κ. Γ. Κασιμάτη για (αυτό)συγκράτηση των τιμών κατά το ερχόμενο Φθινόπωρο. Ο κ. Κασιμάτης, προκειμένου, μάλιστα , να τεκμηριώσει περαιτέρω την πεποίθησή του, σημείωσε ότι ήδη παρατηρείται σταθεροποίηση τιμών στο ράφι.

 

Το ΕΒΕΚΙ εκτιμά ότι η βασιμότητα της δήλωσης του Προέδρου της ΚΕΕΕ θεμελιώνεται:

 

1.       Στο γεγονός της πτώσης των τιμών διεθνώς και

 

2.       Στο ότι οι επιχειρήσεις γνωρίζουν την δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι  καταναλωτές, οι οποίοι, πλέον, δυσκολεύονται να ανταποκριθούν ακόμη και σε οριακές αυξήσεις τιμών( «Ου λάβεις εκ του μη έχοντος»).

 

Ο κ. Κασιμάτης ζήτησε, βεβαίως, από τον Υπουργό Ανάπτυξης, η Κυβέρνηση να «βοηθήσει» τον επιχειρηματικό κόσμο να ανταποκριθεί στο αίτημα της κοινωνίας και της Πολιτείας  και να μην υπάρξουν αιφνιδιασμοί και νέα φορολογική επιβάρυνση των επιχειρήσεων, διότι  οι αντοχές- ειδικά των μικρομεσαίων – είναι μικρές.

 

( Ο κ. Φώλιας έδειξε να συμμερίζεται τις εκτιμήσεις του κ. Κασιμάτη και  να κατανοεί το αίτημά του να μην υπάρξει  νέα φορολογική επιβάρυνση των επιχειρήσεων, αλλά… ο κ. Αλογοσκούφης τι λέει;)