ΓΙΑ Ε.Τ.ΑΚ. 2008 ΚΑΙ 2009-ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ FRANCHISE ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 

Το Ε.Β.Ε.Κ.Ι ενημερώνει ότι:

 

1) Μετά τις Ευρωεκλογές αναμένεται,σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ,να λάβουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα του Ενιαίου τέλους ακινήτων(Ε.Τ.ΑΚ.) του 2008,περίπου 1 εκατ. 200 χιλ. νοικοκυριά. Από αυτά τα 900.000 είναι, κατά βάση, χρεωστικά και σε αυτά συμπεριλαμβάνονται σχεδόν όλα όσα αφορούν φορολογούμενους με μεγάλη ακίνητη περιουσία. Μέχρι τις εκλογές, προτεραιότητα του Υπουργείου είναι να σταλούν τα ειδοποιητήρια για να διορθωθούν τα λάθη στις υπόλοιπες 300.000 περιπτώσεις και, κατόπιν, να αποσταλούν και αυτά τα εκκαθαριστικά, ακολουθώντας την αποστολή των 900.000.  

 

 

Με την ευκαιρία, το ΕΒΕΚΙ,όσον αφορά την υποβολή δηλώσεων Ε.Τ.Α.Κ. Νομικών Προσώπων 2009, ζητά να δοθεί  παράταση υποβολής μέχρι τα τέλη Ιουνίου ( Σύμφωνα με τον ισχύοντα Νόμο η προθεσμία υποβολής αυτών των δηλώσεων ξεκινάει από 15/5/2009)

 

 

 

2) Το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών αποδέχτηκε την συμμετοχή των αλυσίδων franchise στο πρόγραμμα για την «ενίσχυση μικρών επιχειρήσεων».Υπενθυμίζουμε ότι ο κλάδος έχει ζητήσει την άρση της εξαίρεσης και από τα προγράμματα του Υπουργείου Ανάπτυξης  για την ενίσχυση της  νεανικής και γυναικείας επιχειρηματικότητας και αναμένει σχετική θετική απάντηση.