ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ Φ.Π.Α.! 

Το ΕΒΕΚΙ. ,ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλλογος Κεφαλληνίας και Ιθάκης και ο Εμπορικός Σύλλογος Αργοστολίου αποφάσισαν να εκφράσουν δια του Τύπου την έντονη δυσαρέσκειά τους διότι με τις εξαγγελλόμενες ρυθμίσεις όσον αφορά τους συντελεστές Φ.Π.Α. ισχυροποιείται το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των νησιών του Αιγαίου έναντι των Ιονίων νήσων!

 

Υπενθυμίζουμε ότι εδώ και πολλά χρόνια τα νησιά του Αιγαίου απολαμβάνουν(καλώς) μειωμένους συντελεστές Φ.Π.Α. Παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας προς τις Κυβερνήσεις το εν λόγω πλεονέκτημα τουριστικού και παραγωγικού χαρακτήρα, δεν επεκτάθηκε στον χώρο του Ιονίου. Από τις τελευταίες εξαγγελίες για αύξηση κατά δυο μονάδες του υψηλού συντελεστή Φ.Π.Α.(από 19% σε 21%) και κατά μια μονάδα του μεσαίου (από 9% στο 10%), τα νησιά του Αιγαίου εξαιρέθηκαν, με αποτέλεσμα να διατηρούν το προηγούμενο καθεστώς Φ.Π.Α. και να διευρύνουν έτσι το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα, καθιστώντας τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους ακόμη πιο φθηνά σε σχέση με τους υπόλοιπους.

 

Οι επιχειρήσεις των νησιών μας, οι επαγγελματίες και οι έμποροι αισθάνονται ότι εδώ συμβαίνει κάτι πολύ άδικο και ζητούν από την Κυβέρνηση να καθιερώσει και τα Ιόνια ως περιοχές μειωμένου Φ.Π.Α., δίνοντας την δυνατότητα στα νησιά μας να αναπτυχθούν επί «ίσοις όροις» και να συνεισφέρουν και αυτά με τις δυνατότητες που πράγματι έχουν, στην μεγάλη αναπτυξιακή προσπάθεια που απαιτείται στις σύγχρονες συγκυρίες.