Μια ανάσα από την εκλογή του στο Διεθνές Επιμελητήριο ο Σωτήρης Βλάχος 

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή που μας πέρασε οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο Διεθνές Επιμελητήριο, όπου υποψήφιος ήταν το μέλος του Επιμελητηρίου μας, υπεύθυνος του Εμπορικού Τμήματος, Σωτήρης Βλάχος.

Η μάχη ήταν πολύ σκληρή μεταξύ των υποψηφίων, αφού στις εκλογικές διαδικασίες έλαβαν μέρος πρώην Υπουργοί, ο πρώην πρόεδρος του Διεθνούς Επιμελητηρίου, ισχυρά Επιμελητηριακά και Επιχειρηματικά στελέχη, αλλά και υποψήφιοι που είχαν την στήριξη των τριών μεγάλων Επιμελητηρίων της χώρας (Αθήνας, Πειραιώς, Θεσσαλονίκης).  Ο Σωτήρης Βλάχος, για πρώτη φορά στα χρονικά του Επιμελητηρίου μας, έφτασε μια ανάσα από την εκλογή του, αλλά για μερικούς σταυρούς έμεινε εκτός Δ.Σ. Μαζί με τον πρόεδρό μας, τον Σταύρο Σπαθή, έδωσαν μεγάλη μάχη και κατάφεραν να φέρουν το Επιμελητήριό Κεφαλονιάς-Ιθάκης για ακόμη μια φορά στο προσκήνιο.  Στην κάλπη προσήλθαν τα 90 από τα 135 εγγεγραμμένα μέλη του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου και στην καταμέτρηση βρέθηκαν 89 έγκυρα ψηφοδέλτια και ένα άκυρο. Μόλις έξι μέλη από τους υποψηφίους θα έμπαιναν στο Δ.Σ. και ο Σωτήρης Βλάχος βρέθηκε μια ανάσα από το να μπει σε αυτό. Ο πρώην Υπουργός, Πέτρος Δούκας, ο πρόεδρος των εφοπλιστών, Νίκος Βερνίκος, το μέλος του Δ.Σ. Βασίλης Κούτσης και οι τρεις υποψήφιοι (Γιώργος Ανδρέου, Κυριάκος Μερελής και Στρατής Σαράντου) που στηρίχθηκαν από τα τρία μεγαλύτερα Επιμελητήρια της χώρας (Αθήνας, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης) ήταν το απόλυτα λογικό να εισέλθουν στο νέο Δ.Σ.

Με ανάμεικτα συναισθήματα δέχθηκαν το αποτέλεσμα τόσο ο υποψήφιός μας, Σωτήρης Βλάχος, όσο και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου μας, Σταύρος Σπαθής, που από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας Βλάχου ήταν στο πλευρό του. «Φτάσαμε τόσο κοντά στο κάνουμε την μεγαλύτερη έκπληξη των εκλογών», ανέφερε σε δήλωση του ο Σταύρος Σπαθής και συνέχισε: «Το ξέραμε από την αρχή ότι ο αγώνας ήταν άνισος, αλλά το παλέψαμε μέχρι το τέλος. Δεν είναι μικρό πράγμα να φτάνεις να διεκδικείς είσοδο στο Δ.Σ. του Διεθνούς Επιμελητηρίου, όταν γνωρίζεις πως οι περισσότεροι σε βλέπουν ως μια κουκκίδα στο χάρτη της Ελλάδας. Μέσα σε ένα χρόνο το Επιμελητήριό μας έχει καταφέρει πολλά πράγματα και ανάμεσα σε αυτά είναι και η αναγνώρισή του από τα περισσότερα Επιμελητήρια της χώρας. Όταν σε ψηφίζουν 25 συνάδελφοί σου, όταν τρεις ακόμη δεν καταφέρνουν να φτάσουν στην Αθήνα για να ψηφίσουν λόγω της κακοκαιρίας και βλέπεις ότι για πέντε-έξι ψήφους χάνεις την είσοδό σου στο Δ.Σ. τότε τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Ο Σωτήρης Βλάχος αποδείχθηκε σκληρό καρύδι για κάποιους και το Επιμελητήριό μας μπήκε για τα καλά στην ελίτ των Επιμελητηρίων της χώρας. Έχουμε πολλά ακόμη να κάνουμε, η Κεφαλονιά αξίζει πολλά περισσότερα από αυτά που μέχρι σήμερα έχει κατακτήσει». Από την πλευρά του, ο υποψήφιος Σωτήρης Βλάχος είπε: «Μπορεί να μην κατάφερα να εκλεγώ στο Δ.Σ. ωστόσο νοιώθω χαρούμενος και υπερήφανος που συμμετείχα σε αυτή την διαδικασία. Θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς που με τίμησαν με την ψήφο τους και πολύ περισσότερο τον πρόεδρό μου, τον Σταύρο Σπαθή, που έδωσε τον καλύτερό του εαυτό σε αυτή την εκλογική μάχη. Το Επιμελητήριό μας απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι έχει αλλάξει επίπεδο».

 

Από το Γραφείο Τύπου του Επιμελητηρίου