ΜΙΑ (ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ) ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ Η ΚΡΑΝΗ 

Την Κυριακή 15 Νοεμβρίου,το Επιμελητήριο Πιερίας καλεί στην Κατερίνη Επιμελητήρια, Ομοσπονδίες και Εμπορικούς Συλλόγους της χώρας καθώς και πολιτικούς παράγοντες, σε ευρεία σύσκεψη για την εξέταση όλων των παραμέτρων λειτουργίας των αλλοδαπών καταστημάτων(«κινέζικων»)Η πρωτοβουλία αξιέπαινη! Το θέμα της συμμετοχής του ΕΒΕΚΙ τέθηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΒΕΚΙ (2/11/09) και αποφασίστηκε ομόφωνα -από τη στιγμή που ο Πρόεδρος είναι υποχρεωμένος να βρίσκεται στην Αγγλία-να εκπροσωπήσει τον Φορέα μας στην παραπάνω εκδήλωση ο γραμματέας κ. Π. Έρτσος.

 

Νομίζω ότι μετά από αυτά , είναι πολύ εύκολο να αντιληφθείτε την έκπληξή μας όταν πληροφορηθήκαμε ότι στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. του εμπορικού Συλλόγου Αργοστολίου «η Κράνη», μέμφθηκαν το ΕΒΕΚΙ ότι δεν συμμετέχει και δεν δείχνει το απαιτούμενο ενδιαφέρον για την πρωτοβουλία του Επιμελητήριου της Πιερίας!!

 

Η ακατανόητη και άδικη αυτή επίθεση μας υποχρεώνει  να συντάξουμε την παρούσα ανακοίνωση, εκτιμώντας ότι δεν πρόκειται εδώ για ένα απλό λάθος, αλλά για μια εσκεμμένη προσπάθεια που σκοπεύει να πλήξει το κύρος του Επιμελητήριου και αυτούς που το εκπροσωπούν.

 

Το ΕΒΕΚΙ ουδέποτε μέχρι σήμερα καταφέρθηκε εναντίον άλλων φορέων που εκπροσωπούν τα συμφέροντα των μικρών και πολύ μικρών επιχειρηματιών του τόπου, εκτιμώντας ότι μόνο μέσα από την αλληλοκατανόηση, τις κοινές δράσεις ,διακηρύξεις και παραστάσεις είναι δυνατόν να προβληθούν και να επιλυθούν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος των νησιών μας. Υπάρχουν απ ότι φαίνεται, σήμερα, κάποιοι, που επιλέγουν τον δρόμο του διχασμού! Επειδή ο δρόμος αυτός είναι αδιέξοδος, δεν πρόκειται να τους παρακολουθήσουμε σε αυτή τους την προσπάθεια, δεν μας το επιτρέπει η ιστορία του Επιμελητήριου, η γνώση του, οι εμπειρίες και οι προτεραιότητές του! Καλούμε, τέλος τον Εμπορικό Σύλλογο Αργοστολίου «Η Κράνη» αντί να ασχολείται με αυτά ( που φαντάζεται) ότι δεν κάνει το ΕΒΕΚΙ, να αναλάβει πρωτοβουλίες για τα πολλά και μεγάλα θέματα που χρονίζουν και ταλανίζουν τον εμπορικό κόσμο του Αργοστολιού!