Μπαίνει μπροστά το Επιμελητήριο για την διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών στην Κεφαλονιά 

Σε ακόμη μια ενέργεια προέβη ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς-Ιθάκης, Σταύρος Σπαθής, αναφορικά με την διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών στο νησί μας, ύστερα από την πρόσφατη πυρκαγιά στην Σκάλα, που λίγο έλειψε να γίνουν στάχτη περιουσίες και να θρηνήσουμε θύματα.

Κατόπιν εισηγήσεως των μελών του Επιμελητηρίου που διαθέτουν ξενοδοχεία ή τουριστικά καταλύματα, ο κ. Σπαθής έστειλε στην διευθύντρια δασών Κεφαλονιάς, Άννα Λύτρα, την παρακάτω επιστολή:

«Κυρία Λύτρα, η φωτιά που εκδηλώθηκε στην Σκάλα την περασμένη εβδομάδα έθεσε σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή δημοτών, αλλά και επισκεπτών της περιοχής. Λόγω του γεγονότος ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού μας δεν ήταν απασχολημένες σε άλλες πυρκαγιές δεν θρηνήσαμε θύματα, αφού κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά. Ωστόσο, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου και της αύξησης των πυρκαγιών που ενδεχομένως να έχουμε, η ανάγκη διάνοιξης αντιπυρικών ζωνών είναι αναγκαία.

Μετά από απαίτηση των επαγγελματιών-μελών μας, ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου, σας ζητώ το Δασαρχείο Κεφαλονιάς να δώσει την άδεια έτσι ώστε να δημιουργηθούν αυτές οι αντιπυρικές ζώνες, σε συνεργασία με Περιφέρεια, Δήμο και επαγγελματίες σε όλες τις τουριστικές περιοχές του νησιού μας που συγκεντρώνεται πολύς κόσμος (ξενοδοχεία, καταλύματα)»

 

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Σταύρος Σπαθής