ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΩΜΑ ΔΙΩΞΗΣ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟΥ! 

 

 ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΩΜΑ ΔΙΩΞΗΣ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟΥ!

Ευρύτατη σύσκεψη για την πρακτική αντιμετώπιση του παραεμπορίου πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Ο ίδιος ο Υπουργός, αναφερόμενος συνοπτικά στα συμπεράσματα της συνάντησης δήλωσε ότι υπάρχει πρόβλημα συντονισμού των συναρμόδιων  και γι αυτό θα δημιουργηθεί ένας θάλαμος επιχειρήσεων για το συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων αρχών που θα λειτουργεί σε καθημερινή βάση. Συντονιστής στην προσπάθεια αυτή θα είναι ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου-δήλωσε ο κ Χατζηδάκης- και θα εμπλακεί ενεργά στην όλη προσπάθεια και ο επιχειρηματικός κόσμος ! Οι πρόεδροι της ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ εκφράσανε την βασική συμφωνία τους με τα επιχειρούμενα, όπως και για την ενεργό συμμετοχή του επιχειρηματικού κόσμου (εκπαιδευμένοι έμποροι/επόπτες )

 

Σο σημείο αυτό οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι υπό την ετικέτα «παρεμπόριο» αναφερόμαστε σε τρία πράγματα:  Στο καθεαυτό παρεμπόριο, το λαθρεμπόριο και τις «απομιμήσεις».

 

Θυμίζουμε ότι  το παρεμπόριο στερεί κατ έτος από το Κράτος περίπου 6 δις. Ευρώ και την αγορά από 20-25 δισεκατομμύρια !

 

Είναι κάτι παραπάνω από φανερό ότι το πρόβλημα θα έπρεπε να είχε αντιμετωπισθεί …χθές!

 

Είναι, επίσης, φανερό ότι ο αγώνας-εκτός από τα πεζοδρόμια και τις παράνομες αποθήκες-πρέπει να δοθεί στις πύλες εισόδου με την τοποθέτηση καμερών και την ενίσχυση-μέσω μετατάξεων-σε προσωπικό.

 

Το ΕΒΕΚΙ θεωρεί ότι όσον αφορά τα νησιά είναι κομβικής σημασίας το ζήτημα του ελέγχου στα λιμάνια κατά την αποβίβαση, βρίσκει χρήσιμη την σχεδιαζόμενη «εκστρατεία ενημέρωσης» του κοινού για το παρεμπόριο και ενδιαφέρουσα την άποψη της ΕΣΕΕ για την τοποθέτηση υπεύθυνων παρεμπορίου οι οποίοι θα είναι εκπρόσωποι ή απλά μέλη των τοπικών Εμπορικών Συλλόγων.

 

Κατά βάση, όμως, συμφωνεί με την πρόταση του Προέδρου της ΚΕΕΕ κ. Κ. Μίχαλου για σύσταση ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΔΙΩΞΗΣ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟΥ, προκειμένου να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά το  μέγα πρόβλημα της συναρμοδιότητας!

 

928913929917924928927929921927