Πρώτο στα χρονικά Δ.Σ. του Επιμελητηρίου στο Ληξούρι 

Η νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς-Ιθάκης απέδειξε και χθες για ακόμη μια φορά ότι παραμένει σταθερά στις προεκλογικές της δεσμεύσεις και πραγματοποίησε το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο στο Ληξούρι.

Πρωταρχικός σκοπός της συνεδρίασης ήταν να ακουστούν τα προβλήματα των επαγγελματιών της Παλλικής και το Επιμελητήριο να τα καταγράψει και να πιέσει στο μέτρο του δυνατού και των αρμοδιοτήτων του για λύση κυρίως προς την πλευρά της Δημοτικής και Περιφερειακής Αρχής, αλλά και προς την Βουλευτή του νομού μας. Ακούστηκαν αρκετά προβλήματα από τους παραβρισκόμενους κυρίως από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Παλλικής, Διονύση Περδίκη και από πλευράς Καταλυματιών της Κατερίνας Ατσάρου. Οι… έφοδοι της ΣΔΟΕ και του ΙΚΑ, η αντιμετώπιση που έχουν οι επαγγελματίες από την Αστυνομία με τα συνεχή αυτόφωρα, το μεγάλο πρόβλημα με τα τραπέζια στην παραλία και τα πρόστιμα που επιβάλλονται στους επαγγελματίες, παρά το γεγονός ότι έχουν κάνει τις αιτήσεις τους από τον Φεβρουάριο, ήταν τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν.

Από τον αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου, Ανδρέα Παντελιό έγινε ενημέρωση για την ΟΧΕ Παλλικής και τα 48 εκ ευρώ που θα πέσουν στην περιοχή, με το Επιμελητήριο όμως να μην είναι μέσα στο πρόγραμμα αυτά και να προσπαθεί να πάρει ένα κομμάτι του προκειμένου να δοθεί στους επαγγελματίες της Παλλικής. Ο Κώστας Πρέντζας ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους για το πρόγραμμα της “Δεύτερης Ευκαιρίας”, ενώ ο Παύλος Μεγαλοβασίλης παρουσίασε για τέταρτη φορά στην Κεφαλονιά τα προνόμια που μπορούν να έχουν οι επαγγελματίες μέσα από το διαδίκτυο και τη σελίδα του Επιμελητηρίου.  Στο τέλος της συνεδρίασης δόθηκε η επιταγή από το Επιμελητήριο στον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Παλλικής, Διονύση Περδίκη στο πλαίσιο της βοήθειας προς όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους της Κεφαλονιάς. Η διοίκηση του Επιμελητηρίου δεσμεύθηκε πως θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα των επαγγελματιών της περιοχής, τα οποία είναι πολλά. Ήδη έχει δρομολογηθεί συνάντηση με την Βουλευτή μας, αλλά και τον Αστυνομικό Διευθυντή Κεφαλονιάς.